Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 11 apr 0 reacties

Onder de loep: een statige avondjurk van Taminiau

Nu we masssaal thuis zitten vanwege het coronavirus, lijkt het me een goed idee om het aantal berichten en de sfeer op deze website nog wat meer op te schroeven. Daarom blik ik de komende weken dagelijks terug op de topstukken uit Máxima's garderobe. Met vandaag: een statige avondjurk van Jan Taminiau. 

Normaal gesproken letten we op ModekoninginMáxima vooral op de kleding van onze koningin, maar tijdens het staatsbezoek aan het Verenigd Koninkrijk ging alle aandacht even uit naar haar juwelen. Want zou ze de Stuart gaan dragen, ja of nee? Inmiddels weten we het antwoord, en hebben we de historische steen van alle kanten bekeken. Daarom blik ik in deze blog alleen terug op haar kleding en ik moet zeggen dat dat echt geen straf is.

Zoals bovenstaande foto wel laat zien, is Máxima's jurk van boven tot onder een podium voor de zeegroene diamant. Bij de halslijn en zoom komt de kleur van de steen op een prachtige manier terug. 

Degradé borduurwerk is het handelsmerk van Taminiau, en dat heeft natuurlijk wel een reden. Een volledig geborduurde jurk heeft al snel wat weg van een discobal, en weegt al snel drie tot vier kilo. Bij borduurwerk dat uitloopt op (bijna) niets kun je het effect van het borduurwerk wat meer sturen, en daarnaast het gewicht van het borduurwerk wat beperken. Bij Máxima's jurk zien we de kralen vanuit de taille uitwaaieren richting de halslijn en het rokgedeelte. Haar slanke taille komt op deze manier goed tot zijn recht. Helaas bedekt de cape de glinstering van het borduurwerk grotendeels, maar ik moet wel zeggen dat ik de bonuslaag van tule een geniale vondst vind. Bij een diadeem waar je U tegen zegt, is een collier namelijk snel too much. Door de geborduurde halslijn van de cape, lijkt ze toch iets van een ketting om te hebben, worden haar schouders bedekt én blijft de jurk tegelijkertijd volledig zichtbaar. 

Als Máxima de jurk in de toekomst nog een keer draagt, zou ze het diadeem en de cape natuurlijk achterwege kunnen laten. In de koninklijke kluis zijn genoeg bijpassende colliers te vinden. 

Benieuwd welke outfits eerder aan bod kwamen? 
– Máxima's zachtroze rozenjurk van Valentino 
– Máxima's zachtroze avondjurk van Taminiau
Máxima's felrode jumpsuit van Valentino
– Máxima's koningsblauwe inhuldigingsjurk van Taminiau 
– Máxima's groene volantjurk van Lanvin
– Máxima's leren jurk van Natan
– Máxima's strapless avondjurk van Valentino
– Máxima's capejurk van Jan Taminiau 
– Máxima's fuchsia showstopper van Gucci
 Máxima's kanten top en avondrok van Claes Iversen
– Een gerafeld spijkerjasje van Natan
– Een keurige verlovingsjurk 
– Een gala-look met lange handschoenen
– Een robe manteau van Claes Iversen 
– Een fuchsia positiejas
– Geel-oranje jurk van Natan
Groene empirejurk van Valentino

Op de planning: 
– Zachtroze capejurk van Taminiau
– Rode prinsjesdagjurk 2002 
– Máxima's bloemenmantel van Barbara Bui
– Koningsdag 2014 
– Koningsdag 2016 
– Máxima's wybertjesjurk van Taminiau (Luxemburgse huwelijk)
– Koninginnedag 2008
– Prinsjesdag 2017 
– Blauwe mantelpakje Keukenhof 
– Rode mantelpakje Valentino (2001)
– Doop Amalia 
– Doop Alexia 
– Doop Ariane 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments