Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 14 mrt 0 reacties

Onder de loep: Máxima's romantische rozenjurk van Valentino

In de nieuwe serie 'Onder de Loep' leg ik topstukken uit Máxima's garderobe onder de loep. Met deze keer: haar zachtroze rozenjurk van Valentino. 

In 2006 was Máxima samen met prins Willem-Alexander aanwezig bij het diamanten regeringsjubileum van de Thaise koning. Het feest vol pracht en praal werd door de prinses opgeluisterd met enkele práchtige avondjurken, waaronder een romantische rozenjurk uit Valentino's lentecollectie van 2006. 

Vier jaar later kwam het kledingstuk ook in beeld op de vooravond van het huwelijk van prinses Victoria en Daniel Westling. Eindelijk konden we de jurk écht goed zien en beoordelen. En wow, dat viel echt niet tegen. Zoals je op onderstaande foto wel kunt zien, bestaat de jurk uit een rokgedeelte met geborduurde laagjes, een aangerimpelde taillestrook, een semi-transparante halslijn en geplooide kapmouwtjes. Let ook even op de perfect afgewerkte bloem bij de taille, die Máxima's elegantie en vrouwelijkheid nog even extra onderstreept. 

Toen ik op zoek ging naar de inspiratiebron van Valentino, dacht ik dat ik zou stuiten op een romantisch verhaal over een Engelse tuin of de ware liefde. Niets minder is waar. Voor de Spring 2006 Couture-collectie liet de ontwerper zich namelijk inspireren door de woestijn. Ik hoor je al denken: de woestijn? Ja, de woestijn. Want naast heel veel zand, nomaden en giftige slangen, produceert de woestijn door de hitte ook een magisch gevoel van gewichtloosheid. Vandaar de lichte, fladderende, oh zo vrouwelijke kleding.

Het luchtige zie je bijvoorbeeld terug in de bloem bij Máxima's taille, de zwierige mouwtjes….

…en de dansende laagjes van het rokgedeelte. 

Dat bij een dergelijke jurk de juiste proporties zéér belangrijk zijn, bewijst een fuchsia kopie van Natan. De taillestrook eindigt net iets hoger, en ook het grote vlak onder haar taille doen het luchtige en speelse effect van de belijning te niet. 

Ps. Nu we massaal aan huis gekluisterd zitten vanwege het Corona-virus, stel ik voor dat we op MKM de komende weken lekker gaan genieten van al het moois dat Máxima ons heeft voorgeschoteld. Dus heb jij een absolute favoriet en zie je hem graag terug in deze categorie? Laat het me dan weten! 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments