[the_ad id="52645"]

Over Modekoningin Maxima.nl

Welkom op ModekoninginMáxima.nl: dé website over koninklijke mode. Aan de hand van actualiteiten, interviews en gedegen research nemen we je mee naar een wereld vol pracht en praal. 

Een werkbezoek, staatsbezoek of streekbezoek draait natuurlijk in de eerste plaats om de inhoud. Dat hoeven we jou ook niet te vertellen. Toch wijst de praktijk wel uit dat er steeds meer aandacht uitgaat naar wat de royals dragen. Nog geen vijf minuten nadat koningin Máxima ergens op de rode loper is verschenen, staan de eerste berichten al online over haar kleding, de ontwerper, de gebruikte materialen en eventuele symboliek. Trouwe bezoekers van ModekoninginMáxima kan dat niet zijn ontgaan.

De enorme aandacht voor Máxima’s voorkomen staat niet op zichzelf. Anno 2022 leven we in een beeld- en celebrity-cultuur, waardoor een artikel over het nieuwe kapsel van Justin Bieber soms meer clicks oplevert dan een gedegen verslag over politieke ontwikkelingen. Wat koninklijke kleding betreft zien we eenzelfde tendens, maar bij de toenemende aandacht voor het uiterlijk van de royals spelen ook wel wat andere zaken een rol. Want zeg nou zelf: wie vraagt er ooit naar de kleding van Theresa May of Angela Merkel? Juist ja: niemand. Naar deze politica werd vooral geluisterd, terwijl men naar koningin Máxima voornamelijk kijkt. En dat werpt natuurlijk vragen op.

Na meer dan twintig jaar bloggen durven wij wel te concluderen dat de toenemende aandacht voor uiterlijkheden eigenlijk gezien kan worden als een zoektocht naar het verhaal achter het verhaal. Oftewel: de diepere laag. Tijdens koninklijke bezoeken wordt er namelijk veel gepraat, maar weinig écht gezegd. Vanwege de privacy van de koningin en de ministeriële verantwoordelijkheid. Aan de hand van kleding proberen we met z’n allen de royals toch wat beter te leren kennen en iets van hun persoonlijkheden te decoderen. Kleren zijn immers een herkenbare code voor een bepaalde levensstijl, die niet losstaat van karakter en opvattingen.

Wat koningin Máxima draagt, doet er anno 2022 dus toe. Toch is zij veel meer dan alleen maar een mooi plaatje. Daarom schrijven we bij iedere actualiteit in de eerste plaats over de inhoud van het bezoek en erna pas over de gedragen kleding en accessoires. Als moderators van ModekoninginMáxima hopen we dat deze insteek wordt gewaardeerd en dat je zult genieten van een bezoek aan deze site.

Registreren en reageren 
Naast het lezen van allerlei leuke nieuwtjes, biedt de website ook een reactiemogelijkheid. Via de button ‘inloggen’ bovenaan de pagina kun je op een gemakkelijke manier een account aanmaken.

Regels voor reageren
Om alles in goede banen te leiden, zijn er wel wat regels waaraan een reactie moet voldoen. Wanneer dit niet het geval is, kunnen wij overgaan tot het verwijderen van een reactie of het blokkeren van een account.

  • Reageer respectvol. Kritische reacties mogen uiteraard gepost worden, maar zorg voor net taalgebruik en een respectvolle houding ten opzichte van Máxima, de beheerders en de bezoekers.
  • Probeer zo goed mogelijk je mening uit te leggen in een post. Reacties als ‘afschuwelijk, vreselijk, etc.’ zorgen vaak voor irritatie, terwijl een korte uitleg waarom je iets ‘vreselijk, afschuwelijk, etc.’vindt,  zorgt voor een gezellige sfeer.
  • Kleine afdwalingen zijn niet erg, maar probeer on-topic te blijven. 
  • Post geen beeldmateriaal of links naar beelden zonder copyright. Eventuele boetes zijn voor rekening van de poster.
  • Reageerders zijn verantwoordelijk voor hun eigen reacties. Uiteraard proberen wij alles in goede banen te leiden, maar wij zijn in geen enkel  geval verantwoordelijk voor de uitlatingen van reageerders.
  • Reclame voor eigen weblogs of websites zijn verboden om spam te voorkomen. Uiteraard mag het linken naar andere websites, die niet in eigen bezit zijn, wel.
  • SCHREEUWEN is niet nodig. Gebruik hoofdletters alleen op de vereiste plekken.

Moderators 
Achter de schermen van ModekoninginMáxima werken vijf moderators hard aan een informatieve, gezellige en actuele website over koninklijke mode. Josine Droogendijk, de auteur van De Magie van Máxima, is het aanspreekpunt voor bezoekers en media. Rinskje Koelewijn, journalist bij de NRC, schreef in maart 2018 een artikel over Josine. Benieuwd? Klik dan op deze link. 

www.twitter.com/josineevers 
[email protected]