Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 04 apr 0 reacties

Onder de loep: een fuchsia positiemantel

Nu we masssaal thuis zitten vanwege het Coronavirus, lijkt het me een goed idee om het aantal berichten en de sfeer op deze website nog wat meer op te schroeven. Daarom blik ik de komende weken dagelijks terug op de topstukken uit Máxima's garderobe. Met vandaag: een fuchsia positiemantel

Toen ik hoogzwanger was, droeg ik eerlijk gezegd het liefst elke dag een spijkerbroek en shirt. Alleen voor mijn werk en de kerk trok ik nog een net jurkje aan, maar chique feestjes liet ik met alle liefde aan mij voorbij gaan. Het is daarom ook maar goed dat ik geen prinses ben, want met een dikke toeter acte de presence geven op Prinsjesdag is echt niet mijn ding. Ik kan me voorstellen dat Máxima ook wel even heeft zitten dubben wat ze aan moest trekken, maar met behulp van Edouard Vermeulen van Natan kreeg ze het wel voor mekaar om op Prinsjesdag 2003 als een soort eigentijdse Jackie Kennedy op de rode loper te verschijnen.

Het ensemble bestaat uit twee kledingstukken. Een strapless avondjurk van rode zijde en een mantel van fuchsia zijde met een motiefje. 

Ik dacht altijd dat het motiefje een print of ingeweven dessin was, maar onderstaande detailfoto bewijst het tegendeel. Het dessin is geëtst. Bij het etsen van textiel wordt een stof van minimaal twee componenten deels behandeld met een oplosmiddel of laser. Doordat bepaalde componenten hier niet tegen bestand zijn, lossen delen van de stof op en ontstaat een patroon met reliëf. De techniek staat ook wel bekend als ausbrenner, devoreren of burn-out en is aan het einde van de negentiende eeuw ontstaan als goedkoop alternatief voor kant. 

De bordeauxrode jurk van Prinsjesdag 2003 is ook nog in beeld gekomen in 2005 en 2007. De mantel is helaas niet meer in beeld gekomen, en het moet wel heel gek lopen als we hem ooit nog eens terug gaan zien. Daarom hier nog wat extra beelden om na te genieten. 

Benieuwd welke outfits eerder aan bod kwamen? 
– Máxima's zachtroze rozenjurk van Valentino 
– Máxima's zachtroze avondjurk van Taminiau
Máxima's felrode jumpsuit van Valentino
– Máxima's koningsblauwe inhuldigingsjurk van Taminiau 
– Máxima's groene volantjurk van Lanvin
– Máxima's leren jurk van Natan
– Máxima's strapless avondjurk van Valentino
– Máxima's capejurk van Jan Taminiau 
– Máxima's fuchsia showstopper van Gucci
 Máxima's kanten top en avondrok van Claes Iversen
– Een gerafeld spijkerjasje van Natan
– Een keurige verlovingsjurk 
– Een gala-look met lange handschoenen
– Een robe manteau van Claes Iversen 

Op de planning: 
– Groene avondjurk van Valentino 
– Zachtroze capejurk van Taminiau
– Rode prinsjesdagjurk 2002 
– Máxima's bloemenmantel van Barbara Bui
– Koningsdag 2014 
– Koningsdag 2016 
– Máxima's wybertjesjurk van Taminiau (Luxemburgse huwelijk)
– Avondjurk Taminiau staatsbezoek VK
– Koninginnedag 2008
– Prinsjesdag 2017 
– Blauwe mantelpakje Keukenhof 
– Rode mantelpakje Valentino (2001)

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments