Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 22 jan 30 reacties

Knopen, kiezelstenen, leeuwen: Máxima hangt van alles aan haar oren

Een diamanten oorsteker kan altijd, maar is het niet veel leuker om fashion en fun te mengen? Máxima vindt van wel en hangt van alles aan haar oren. In deze blog zie je enkele bijzondere oorbellen van de koningin.

Nog een paar maanden en dan zou ze prinses zijn van een land dat zich laat symboliseren door een leeuw. Als Máxima in 2001 de provincies en grote steden van Nederland bezoekt, laat ze met haar oorbellen zien dat ze druk bezig is met het omarmen van haar toekomst. De goudkleurige deurkloppers met leeuwenkoppen komen van Kenneth Jay Lane, een Amerikaanse sieradenontwerper die met goedkopere materialen glimmers tot leven brengt.

Hap, snoek, weg.

Gouden vissen van Zara:

XXL-schelpen van Prada:

Kiezelstenen van Monies:

Twee verschillende oorbellen? Máxima durft het aan. Klik hier voor meer voorbeelden.

Ook leuk: oorbellen met knopen.

Kievitsbloemen van Luz Camino:

Margrieten van Mango:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
30 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Zelf geen oorbellen draagster maar ik vind de oorbellen die onze majesteit draagt fantastisch. Hiermee kan ze soms een statement voor haar zelf maken. Vaak.passend bij de gelegenheid. I love it.

Heel veel leuks, niet allemaal mijn smaak, maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Het zijn wel echte Máxima oorbellen.

Over het algemeen vind ik deze oorbellen te groot naar mijn smaak. Hoewel het wel past bij Maxima.
De knopenoorbellen vind ik nog het leukst, ook door de combi met haar outfit. De (kleur van) de jurk, het vestje erbij en niet te vergeten het gave kapsel!!
En was jullie hierbij de knopenarmband wel opgevallen? Die is ook XXL zeg maar 😉

Ik wil de kievitsbloemen.

Ik vind lang niet alles mooi, maar de oorbel is wel een van de weinige dingen waarmee je een zakelijke of formele outfit toch een persoonlijke draai kunt geven zonder dat iemand er over zou kunnen vallen. Dat heeft Maxima goed begrepen. Ik zou voor minder gaan, maar wel verfijnd. De margrieten bijvoorbeeld, brrrr. De olijf oorbellen van laatst daarentegen, of die koperkleurige blaadjes in Zuid Afrika, die wil ik ook wel!

Van mij mogen ze allemaal terug naar de Hema.

Terug de grabbelbak in. De Monies zijn wel mooi en wat hoop ik dat we die spinnenbroches weer eens te zien krijgen, zo apart.

Fashion of fun, maw. Geef mij alleen die van Monies. Al de anderen mag ze houden.
Niet het vele is goed, het goede is veel.
Monies is klasse. De anderen vind ik veelal kinderlijk en goedkoop staan. Laat die de prinsessen maar dragen.

Hear hear…. 👏🏼

Ps: De 🐚🐚, knopen en margrieten vind ik ronduit lelijk en de
deurkloppers 🦁🦁 – van de oma van Oranjefan 😉 – neigend naar ietwat ordi-achtige Versace oorlellen ofwel prima geschikt als 🚪 kloppers! 🙂

Ik vind de meeste van deze oorbellen echt geschikt voor Maxima’s dochters.
Ze stonden bij de nog jonge Maxima ook leuk, maar nu minder geschikt op haar leeftijd. Dan gaat het iets “geforceerds” geven van: ‘kijk mij nog eens modern zijn!’
En dan kan het ook afbreuk aan de kledingstijl doen.

Ik moet wel lachen om die “deurkloppers”, mijn oma had vroeger zo’n ding op de voordeur. Verder hou ik wel van zulke min of meer geinige oorbellen bij Maxima, het staat haar prima.

Maxima door de jaren heen met allerlei ‘statement oorbellen’, ze passen gewoon bij haar. Leuk om de spinnen broches weer eens te zien op dit mooie warm grijze jasje. Mogen van mij wel weer eens te voorschijn worden gehaald.

Jaaaa graag! 🕷️🕷️🪲broches zijn prachtig; welke dieren broches heeft Máxima ook alweer inclusief de erg mooie antieke 🦋?

🤓 Wat een interessant en mooi blog zo voor het slapengaan, dankjewel Oranjefan 👌🏼

Wat zit het haar van HM mooi bij de knopenoorbellen! Veel mooier dat dat losse haar

Die deurkloppers heb ik toen helemaal gemist. Ik vind ze zo grappig👏
En die snoeken, da’s toch humor; ik houd hiervan.
Leuk zo’n grote collectie “bellen”, de 3A’tjes kunnen shoppen bij ma.

Wat een fantastische collectie oorbellen heeft Maxima. En dan heb ik het niet over de bellen uit de Koninklijke kluis, maar de “gewone” oorbellen. Al zitten daar ook exclusieve setjes bij zoals we pas over hebben gediscussieerd. Variërend van € 10,00 tot € 10.000. Maar hoeveel oorbellen heeft iemand nodig. In mijn beleving zijn het er wel een paar 100😳. Ik vind zelf de oorbellen van Monies altijd erg mooi

Hoi lente-Tine,
De “bellen” van Monies (trouwens al hun sieraden😉) zijn schitterend, maar ook niet goedkoop. Zo jammer dat er geen Monies winkel is in Nederland.
Ben ooit in Zürich in de winkel geweest (die is helaas een aantal jaren geleden gesloten) en wist gewoon bijna niet te kiezen.
Het is een sieradenmerk dat niet echt houdt van blingbling, echt Deens; mooi en vrij strak ontworpen.

Bodes en bode en Manuel Op Den Akker hebben redelijke collectie van Minies. De laatste heeft een kast vol mindtens

Dank je voor de tip 👍

Jaaa, dat vind ik zo mooi… goed idee van je voor de sieraden wissel. Of ik moet ze gewoon klaarleggen bij mijn kleding. Voor mijn werk is het niet handig om grote bellen te dragen…..i.v.m. mondmasker(tandartsassistente)

Dank je voor de tip Josine.
Wat ik eigenlijk bedoelde is een winkel alleen met Monies.
Ik was toen in Zürich, grote stad met grote gebouwen en kwam in het oude gedeelte terecht met kleine vakwerkhuisjes in smalle straatjes. Ineens zie ik een etalage met een soort houten “blokken”, met daarop de meest fantastische kettingen (ik had nog nooit iets van Monies gezien) en ook Maxima had (voor zover ik weet) nog niets van Monies gedragen. Meteen de winkel in en dat was een belevenis🤩
Zo jammer dat die winkel dus gesloten is. Het is de totale belevenis die me altijd is bijgebleven.
Maar ik ga zeker langs als ik in Antwerpen ben👍

Zeker, zeg ook dat het een fantastische collectie is……ikzelf vergeet vaak te wisselen. Loop altijd met de zelfde

O wat zonde lente-Tine dat je niet vaker wisselt, herken dat wel hoor.
Het ligt voor het grijpen, dus makkelijk.
Wat ik wel doe (en dat doe ik op gevoel): ééns in de zoveel tijd, verplicht ik mezelf om mijn sieraden te wisselen. Shop ik lekker in mijn eigen “winkeltje” 😂

Van duur tot betaalbaar, van chic tot vrolijk. Ik heb me al eerder afgevraagd hoeveel oorbellen een mens kan hebben. Ook die kan je vaker dan 1x dragen.
Maar zelfs de grote margrieten (die ik eerder iets vind voor jonge vrouwen) staan haar leuk en het voegt meestal iets toe aan de outfit.