Avatar foto Door Moderator Petra
Accessoires 08 dec 20 reacties

Koninklijke hoeden: the bigger, the better?

Dat royals hoeden dragen weten we allemaal. Maar wat zijn nu eigenlijk de allergrootste hoeden die er gedragen zijn? Moderator Petra zette ze voor je op een rijtje.

Misschien heb je wel gelijk een beeld bij een bepaalde hoed van Máxima. Nou, ik ook. Bij het huwelijk van prins Pieter-Christiaan en prinses Anita verscheen Máxima in de kerk met een rood-roze kreukelhoed. Feestelijk was het plaatje zeker, maar of diegene achter haar in de kerk er ook blij mee was….?

Foto ©PPE/Buys

Prinses Laurentien droeg bij het burgerlijk huwelijk van prins Pieter-Christiaan en Anita eveneens een slagschip op haar hoofd.

Deze roze rafelhoed, gedragen bij het huwelijk van Felipe en Letizia (2004) is inmiddels verkleind, maar nog nooit herdragen. Wie weet duikt hij deze zomer nog wel op?

BSR

Bij een scheepsdoop hoort een grote hoed, moet Máxima gedacht hebben.

PPE

Deze hoed kan Máxima ook beter thuislaten bij windkracht 7 en hoger.

PPE

Catherine heeft een zwak voor (schuine) schotelhoeden. Deze kanjer van Philip Treacy is een van haar grotere hoofddeksels.

BSR

De hoed van de Belgische prinses Claire bij het huwelijk van prinses Maria Laura van België, kennen we inmiddels ook door blogs op deze site. Het was een nogal winderige dag en de hoed was er bijna vandoor gegaan. Dan maar even zo, zal Claire gedacht hebben. Bij haar zoons Nicolas en Aymeric werkte de hele situatie nogal op hun lachspieren.

Foto ©PPE/Nieboer

Claire draagt wel vaker grote hoeden. Zo ook bij het huwelijk van Albert en Charlene.

Foto ©PPE/vd Werf

Claire op de Nationale Feestdag, 21 juli 2023:

Beatrice Borromeo, schoondochter van prinses Caroline van Monaco, zien we geregeld met een grotere hoed. Zo ook op de Nationale Feestdag van 2022.

Ook het jaar er voor, tijdens Nationale Feestdag 2021 droeg ze een grote hoed.

Foto ©PPE/Nieboer

Prinses Caroline zelf droeg een grote witte hoed met roze band tijdens het huwelijk van haar broer prins Albert met Charlene Wittstock.

Foto ©PPE/Nieboer

Koningin Letizia van Spanje droeg een flink exemplaar tijdens de kroning van koning Charles.

Sophie, de tegenwoordige hertogin van Edinburgh, draagt ook geregeld grote hoeden. Vaak zijn het schotelhoeden, maar ze draagt ook andere grote exemplaren.

Royal Ascot vraagt natuurlijk ook om een bijzondere hoed.

BSR

Prinses Michael van Kent is dol op grote hoeden.

Lady Gabriella Windsor, de dochter van prins en prinses Michael van Kent, houdt net als veel Britse Royals, ook wel van een grote hoed op zijn tijd.

De Belgische koningin Mathilde kan een grote hoed ook goed hebben.

Koningsdag 2014. Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Mathilde met een groot exemplaar tijdens de start van het staatsbezoek van Jordanië aan België in 2016.

Foto ©PPE/Nieboer

Bij de opening van het Deense parlement, eerder dit jaar, zagen we kroonprinses Mary met een – voor haar doen – grote hoed. Prachtig!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
20 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Grote hoeden zijn mooi (of kunnen het zijn), té grote vind ik ronduit lelijk !

Die enorme vliegende schotels kunnen mij ook niet bekoren. Wel houdt je de mensen letterlijk op afstand maar ik vind het ook niet netjes voor diegene die achter je zit in bijvoorbeeld de kerk. Niet sociaal maar als je aandacht wil moet je zo’n schotel zeker opzetten.

De over the top grote hoeden vind ik vreselijk. Ook model vliegende schotel op 1 oor mogen van mij in de hoedendoos blijven. Maar er zitten ook mooie exemplaren bij. De hoeden die Beatrice Borromeo draagt zijn schitterend. Net als de hoed van Mary, lady Gabriella prinses Michael van Kent vind ik wel heel mooi.


Beatrice Borromeo steekt met kop en schouders boven iedereen uit 👌🏼

Wat een natural beauty is deze dame, prachtig. Ik had nog nooit van haar gehoord, ik ben niet zo into de Grimaldi’s, ik ervaar ze als een erg ‘onrustige te hoog in hun bol’ familie, totdat Josine laatst aandacht vestigde op deze zeer charmante dame.

Ik houd wel van die grote hoeden, vooral als ze het gezicht niet bedekken. In sociaal opzicht lijkt het me niet altijd een handige keuze (als je omhoog moet kijken om iemand aan te kijken, als je gezichtsveld aan één kant geblokkeerd wordt of als je in een zaal zit waar mensen achter je zitten).

Sommige hoeden prachtig, andere doen me denken aan een Mexicaanse sombrero.

Genieten! Had eigenlijk allerlei klusjes te doen, maar na het bekijken van deze plaatjes toch even overgeschakeld naar YouTube om de verslagen van Ascot van afgelopen jaar weer te bekijken😊 Een mooie hoed, groot of klein, maakt een mooie outfit echt af!

Er zijn hele mooie exemplaren bij.
Past het best bij chique, elegante kleding.
En je moet er ook het juiste figuur voor hebben.
Bij een kort postuur en korte nek heeft het een ietwat komische uitwerking.
Een gedeelte van deze hoeden vind ik echt passen bij de Engelse tuinfeesten.
Maar een ander deel is mooi voor een (koninklijke) bruiloft of chique gelegenheid.
Verder ben ik over het algemeen voorstander van de gulden middenweg.

Toegegeven, sommige exemplaren zijn meer geschikt voor een grappige verkleedpartij en enkele hoeden inmiddels te gedateerd, maar wat zitten er ook mooie bij! Máxima’s beige hoed, de witte van Mathilde en de hoeden van Catherine, Letizia en Mary allemaal beeldschoon.

Leuk, leuk, leuk. Je maakt echt een entree met zo’n mooie grote hoed. Oké, ze zijn niet altijd praktisch, maar soms is het ook leuk om dat even opzij te zetten.

De mooiste vind ik die van Beatrice en de lichtgrijze van Michael, die stralen elegantie uit. De minste zijn die enorme vliegende schotels van de eerste 4 foto’s en die van Claire die afwaaide.

Wat vind ik ze leuk deze geweldig grote hoeden. Misschien niet altijd even praktisch voor de draagster zelf of degene die er naast zit/loopt, maar wat een flair. Ik hoop echt dat we Máxima’s roze hoed van het huwelijk in Spanje nog eens te zien krijgen. Mag ze ook meteen die mooie outfit weer eens herdragen. Ik herinner me ook nog een groen exemplaar en en enorme zonnehoed. Stiekem hoop ik ook dat we het roze rode exemplaar nog eens te zien krijgen bij Máxima
Ook prinses Claire staan ze geweldig!

Wat een heerlijke “slagschepen”, uiterst onhandig, maar zo zalig om eens goed uit te pakken. Je moet er wel de lengte voor hebben, anders word je alleen maar kleiner en gedrongen. Als je klein bent is een niet te grote rand, niet teveel “frutsels” en een wat rustiger kleur een aanrader.
De mode voor hoeden was zo’n 25 jaar geleden echt “the bigger the better”, zou nu “te” zijn.
Vind ze eigenlijk allemaal mooi en goed bij de draagster passen, behalve de oranje bij koningin Mathilde; die “drukt” haar a.h.w. naar beneden. Ligt waarschijnlijk aan de combi van én kleur én brede rand én een nogal lage “bol” van de hoed. Maar de combi met de japon is heel leuk.

Ik ben bepaald geen fan van grote hoeden…ik vind er geen echt mooi

Nu ik zie hoe de hoed van Letizia op haar hoofd bevestigd is, vind ik hem eigenlijk minder leuk. Had gedacht dat hij met behulp van wat kammetjes of een dunne haarband echt schuin op haar hoofd stond. Maar misschien kan dat technisch gezien niet?

Groot Groter Grootst
Grote hoeden vind ik prachtig.
Mits ze gedragen worden door lange vrouwen. Grote hoeden vind ik Maxima dan ook veel mooier staan dan een dop.
Maar de lengte is niet alleen bepalend, Claire is niet de kleinste, maar heeft een fijn gezicht. Haar hoeden vind ik over het algemeen dan ook veel te groot.
En een 🇦🇷🇦🇶🇦🇴🇦🇲🛳️🚢⛵🤔?
Niet opzetten.

Natuurlijk zijn grote hoeden vaak onhandig en inderdaad soms bespottelijk maar ik ben er gek op!!! Er komt namelijk wel iemand binnen als je zo’n uit de kluiten gewassen exemplaar draagt en daar gaat het toch om🤪

Ik ben dol op grote hoeden. Bij de getoonde exemplaren vind ik alleen die van Claire niet mooi.

Ohhhh, wat een mega exemplaren
Ik mag het misschien niet zeggen, maar sommige vind ik eigenlijk bespottelijk .
Maar er zitten ook hele mooie hoeden bij ,
Prinses Mary prachtig met de zwarte hoed.
Sophie en de prinses van Kent, groot , maar chique, en het staat ze goed .
Maxima kan het ook hebben, maar de rode rafelhoed was echt not done, dat kan echt niet.
Maar een strakke hoed in rustige kleur, mag best groot zijn.
En ook de gelegenheid waar je hem draagt vind ik een rol spelen.
Een hoed moet iets toevoegen, maar geen aandachts trekker alsjeblieft