Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 21 mrt 4 reacties

Onder de loep: Máxima's strapless avondjurk van Valentino

Nu we masssaal thuis zitten vanwege het Coronavirus, lijkt het me een goed idee om het aantal berichten en de sfeer op deze website nog wat meer op te schroeven. Daarom blik ik de komende drie weken dagelijks terug op de topstukken uit Máxima's garderobe. Met vandaag: Máxima's strapless avondjurk van Valentino. 

In Máxima's garderobe hangen heel wat kledingstukken die schreeuwen om een tweede kans. Deze strapless avondjurk is daar één van. Het ontwerp van Valentino kwam in beeld tijdens een diner in Monaco (2011), en is sindsdien niet meer in het openbaar gedragen. 

Aan de hand van detailfoto's kunnen we concluderen dat de creatie bestaat uit een nauwsluitende avondjurk van zijde, waar gebloemd kant op is aangebracht. Om wat diepte en beweging aan het kledingstuk toe te voegen, heeft Valentino het rokgedeelte laten versieren met m vier stroken geplisseerde ruches. Bij elke beweging dansen ze zwierig met Máxima mee. 

Bij de halslijn zien we geschulpt kant, dat extra opvalt doordat de zijden onderjurk een rechte halslijn heeft. 

Eerlijk gezegd ben ik doorgaans geen heel groot fan van strapless avondjurken bij Máxima, maar mijns inziens klopt dit totaalplaatje wel. Ik zal proberen uit te leggen waarom. Technisch gezien heeft koningin Máxima een vrij lage boezem. Daar is niets mis mee, maar als je dan kiest voor een strapless avondjurk, dan heb je wel een heel groot vlak blote huid aan de bovenzijde. Dat werkt niet altijd in Máxima's voordeel. Hier gaat het echter wél goed doordat het aquamarijnen collier het grote vlak doorbreekt. Daarnaast sluit het lijfje mooi aan, en eindigt de halslijn net iets hoger door de geschulpte rand kant. Al met al een geslaagde halslijn dus. 

Benieuwd welke outfits eerder aan bod kwamen? 
– Máxima's zachtroze rozenjurk van Valentino 
– Máxima's zachtroze avondjurk van Taminiau
Máxima's felrode jumpsuit van Valentino
– Máxima's koningsblauwe inhuldigingsjurk van Taminiau 
– Máxima's groene volantjurk van Lanvin
– Máxima's leren jurk van Natan

Op de planning: 
– Máxima's capejurk van Taminau 
– Máxima's fuchsia deux-pièces van Gucci
– Máxima's kanten avondtoilet van Claes Iversen
– Máxima's spijkerjasje van Natan 
– Máxima's avondtoilet met witte rok van Natan
– Groene avondjurk van Valentino 
– Máxima's verlovingsjurk 
– Kanten robe manteau van Claes Iversen 
– Zachtroze capejurk van Taminiau
– 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
4 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Strapless gala is prachtig ! Zo verschenen al, vandaag net 63 jaar geleden, drie ‘Oranje-meisjes’ : Koningin Juliana en haar twee oudste dochters : zie de derde foto (onder “Verbinding met alles”) in https://beaumonde.nl/artikel/123332/huh-prinses-irene-in-5-doordenkquotes/

Oh Trixedo, ik vind de foto onder ‘Alles is liefde’ ook prachtig; kroonprinses Beatrix shines 🙌🏼 en op de één of andere manier moet ik ook aan kroonprinses Amalia denken 💫

Oh PK020, dan zijn we het roerend eens, en wel voor beide foto’s : en liefst 2x is Kroonprinses Beatrix (met het ‘luxe-trio’ strapless, lange handschoenen, juwelen) dé ster van de (grandioze) avond !!

Trixedo, Beatrix ziet er toentertijd in uw gedeelde link veel prachtiger en stralender uit dan haar jongere zus Irene; in de jaren erna wisselen deze rollen en wordt Irene de aantrekkelijkst ervaren prinses van heel Europa. Ik zie zo Alexia deze positie innemen incluis haar Argentijnse inborst en door ons ervaren temperament 💃🏻 Olé