Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 16 mrt 0 reacties

Onder de loep: zachtroze avondjurk van Taminiau

Nu we masssaal thuis zitten vanwege het Coronavirus, lijkt het me een goed idee om het aantal berichten en de sfeer op deze website nog wat meer op te schroeven. Daarom blik ik de komende drie weken dagelijks terug op de topstukken uit Máxima's garderobe. Met vandaag: een sprookjesachtige avondjurk van Jan Taminiau. 

In september 2009 stappen Willem-Alexander en Máxima in het vliegtuig voor een Nederlandse feestweek in New York. In de bagageruimte worden heel wat koffers neergeplant, want de prins en prinses moeten maar liefst zes dagen lang acte de présance geven bij heel uiteenlopende gelegenheden. Naast enkele maatpakken, mantelpakken en jurken, gaat er ook een sprookjesachtige avondjurk van zijden chiffon mee. Het kledingstuk komt in beeld tijdens een bal op een groot schip. 

De jurk bestaat uit een nauwsluitende zeemeerminjurk, die vanuit de halslijn is bedekt met verschillende lagen zijden chiffon. Tijdens het staatsbezoek aan Duitsland (2011) was dat goed te zien, want toen dook de jurk ook op. 

Door de zwaarte van het borduurwerk waaiert de rok met sleep mooi uit. Ik vermoed dat het borduurwerk rond de boezem deels een verstevigde naad bedekt. 

In de intro werd hij al bij naam genoemd, maar anders zou het borduurwerk op de jurk ook wel verklappen dat Jan Taminiau de ontwerper van deze jurk is. 

Zoals bovenstaande foto wellicht al wel doet vermoeden, zijn de geborduurde biezen van kristallen, kralen en pailletten eerst apart geborduurd en vervolgens op de jurk aangebracht. 

De jurk in beweging:

Benieuwd welke outfits eerder aan bod kwamen? 
– Máxima's zachtroze rozenjurk van Valentino 

Op de planning voor morgen: 
– Máxima's koningsblauwe inhuldigingsjurk

Nieuwe suggesties zijn van harte welkom!

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments