Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 23 mrt 0 reacties

Onder de loep: Máxima's capejurk van Taminiau

Nu we masssaal thuis zitten vanwege het Coronavirus, lijkt het me een goed idee om het aantal berichten en de sfeer op deze website nog wat meer op te schroeven. Daarom blik ik de komende drie weken dagelijks terug op de topstukken uit Máxima's garderobe. Met vandaag: Máxima's capejurk van Jan Taminiau.

In mijn kinderjaren vond ik het heerlijk om met een oud laken om door te tuin te zwieren, terwijl ik droomde over een leven als prinses. Aan die gouden momenten moest ik terugdenken toen ik de eerste beelden van de contraprestatie in Portugal (11 oktober 2017) onder ogen kreeg. Onze mooie koningin droeg namelijk een bijna sprookjesachtige capejurk, die als een wolk om haar heen zweefde. Maar waar de meeste prinsessenjurken zoeter zijn dan honing, straalde dit ontwerp van Taminiau vooral power, lef en elegantie uit. 

Vaak wordt deze japon omschreven als een ode aan de Nederlandse vlag. Het rood-wit-blauw waar naar wordt verwezen, zie ik zelf niet in het ontwerp terug. Mijns inziens is de onderste diagonale baan zwart. Wat ik wel een heel sterk punt van deze jurk vind, is de overgang tussen de verschillende kleurvlakken. Het rode vloeit met een subtiel kleurverloop over in het beige, terwijl de zwarte baan juist een harde overgang heeft. 

Als Máxima een creatie draagt van Jan Taminiau, dan draagt ze vaak een uniek ontwerp. Bij deze capejurk staan de zaken er anders voor, want het ontwerp dook ook al op in de couture collectie van de ontwerper. Aan de hand van één foto durf ik het niet met zekerheid te zeggen, maar volgens mij is er wel een verschil qua mouwen. Bij Máxima lijkt de split hoger te eindigen, waardoor er minder plooien bij het bovenlijfje zichtbaar zijn. Maar na meer dan vijftien jaar bloggen weet ik dat foto's kunnen vertekenen. 

Na het geslaagde debuut in Portugal hebben we de jurk helaas niet meer teruggezien. Als het staatsbezoek aan Duitsland uberhaupt doorgaat, hoop ik dat deze jurk weer tevoorschijn komt. Of op Prinsjesdag, zeg nooit nooit bij Máxima. 

Benieuwd welke outfits eerder aan bod kwamen? 
– Máxima's zachtroze rozenjurk van Valentino 
– Máxima's zachtroze avondjurk van Taminiau
Máxima's felrode jumpsuit van Valentino
– Máxima's koningsblauwe inhuldigingsjurk van Taminiau 
– Máxima's groene volantjurk van Lanvin
– Máxima's leren jurk van Natan
– Máxima's strapless avondjurk van Valentino

Op de planning: 
– Máxima's fuchsia deux-pièces van Gucci
– Máxima's kanten avondtoilet van Claes Iversen
– Máxima's spijkerjasje van Natan 
– Máxima's avondtoilet met witte rok van Natan
– Groene avondjurk van Valentino 
– Máxima's verlovingsjurk 
– Kanten robe manteau van Claes Iversen 
– Zachtroze capejurk van Taminiau
– Roze Prinsjesdagjurk 2003
– Rode prinsjesdagjurk 2002 
– Máxima's bloemenmantel van Barbara Bui
– Koningsdag 2014 
– Koningsdag 2016 
– Máxima's wybertjesjurk van Taminiau (Luxemburgse huwelijk)
– 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments