Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 30 dec 0 reacties

Terugblik: het 2017 van Modekoninginmaxima.nl

Het einde van het jaar is in zicht en daarom blikken we terug op het 2017 van ModekoninginMaxima.nl. In deze log zie je de winnende look van 2017, de mooiste logs, goede voornemens en een nieuwjaarswens voorbij komen. 

Het was een nek-aan-nekrace, maar na een spannende poll is de winnende look van 2017 bekend geworden: de tweedelige combinatie die koningin Máxima droeg in Noorwegen tijdens het verjaardagsfeest van het Noorse koningspaar. De De top en rok van Claes Iversen zijn gemaakt van zijde satijn met daaroverheen guipure kant: een grove kantsoort met open achterkant, reliëf, en in dit geval: pailletten. Bij de rok is gekozen voor een asymmetrisch verloop van het kant, geconcentreerd op de rechterzijde.

Naast de winnende look van 2017 is deze blog ook bedoeld om terug te blikken op het 2017 van deze website. In twaalf maanden tijd hebben Twor, Edwin, Sanne en ik honderden blogs geschreven over koninklijke mode en juwelen. Een groot gedeelte van de content was gericht op de korte termijn omdat juist het bespreken en beoordelen van actuele outfits een heerlijk ontspannende bezigheid is, maar er waren ook blogs bij die gericht waren op de lange termijn, historisch onderzoek of achtergrond informatie. Het is voor ons heel fijn en motiverend om te zien dat de bezoekersaantallen per maand toenemen en dat er ook steeds weer nieuwe accounts worden aangemaakt. Hartelijk dank voor jullie betrokkenheid, de lieve woorden, de mailtjes met tips, de leuke contacten en gezellige live-ontmoetingen. Op naar een royaal 2018 met de geboorte van Baby 3 in Groot-Brittannie, het huwelijk van Harry & Meghan, de 75ste verjaardag van prinses Margriet, de 80ste verjaardag van prinses Beatrix, de nieuwe baby van prinses Madeleine en Chris O'Neill en nog heel veel meer. Hieronder een lijstje met wat links naar onze favoriete blogs van afgelopen jaar. 

De Deense koninklijke familie bij de opening van het parlement. 
Van Naald tot Draad: de Koningsvaart-jurk van Jan Taminiau.
Nagenieten: Deze juwelen droeg Máxima in Portugal. 
Máxima's hoeden van vilt. 
Terugblik 2017: de kleding van koning Willem-Alexander. 
Staatsbezoek Belgie aan Denemarken – dag 2.
Máxima's avondjurken van 2017 
Onder de loep: Máxima's rode japon met pailletten
Máxima's silhouet: de relevé
Máxima en de dierenprint 
Kleren maken de man – deel 5 (Kleding Willem-Alexander in Portugal)
Máxima's kapsels in Portugal 
Lintjesregen deel 1 (Onderscheidingen)
Máxima's hoeden: de calotte.
Máxima's juwelen van Prinsjesdag 2017 
In de spotlights: Máxima's kleding van Mattijs van Bergen
Kledinggebruiken ten tijde van rouw
De manchetknopen van de koning – deel 4
De manchetknopen van de koning – deel 3
Máxima's hoedenspelden van Tatiana Fabergé
Hot or not: een diadeem met los haar
Het bijzondere verhaal achter een oranje das van de koning
Máxima's outfits van het staatsbezoek aan Italie  
De Indische juwelen in de koninklijke kluis 
Verwarring rondom een parelcollier 
50 weetjes over de kleding van de koning
Alle hoeden dezelfde kant op 
Máxima's hoeden: de baret
Broches: mooi én functioneel 

Naast voorkeuren hebben we natuurlijk ook goede voornemens. In 2018 hoopt Edwin een zeer interessante blog te publiceren met enkele scoops over de koninklijke juwelen, Twor gaat ons -bij leven en welzijn- verrassen met blogs over de buitenlandse royals en Nederlandse prinsessen. Natuurlijk op haar eigen manier, waarbij ze uitblinkt in het vinden van de merken achter de koninklijke kleding. Sanne is onze Mary-specialist en gaat ons op de hoogte houden van al het moois dat de Deense kroonprinses ons voorschotelt. Voor mij persoonlijk is 2018 een jaar waarin ik nog meer hoop te publiceren over de koning, de verhalen achter Máxima's kleding en achtergrondverhalen over mode en accessoires an sich. Natuurlijk hoop ik ook dat mijn tweede boek, de Magie van Máxima, in de smaak gaat vallen. Momenteel is de vormgeving bezig met de opmaak van 2016 en ik kan niet wachten om het boek in handen te houden. Binnenkort zal ik wat foto's posten van de pagina's die zijn vormgegeven, want het boek is vooral ook een product dat dankzij jullie allemaal tot stand is gekomen. Trouwe bezoekers zullen opmerkingen van hier herkennen en ook heel bruikbare tips die in de afgelopen maanden zijn binnengekomen, heb ik meegenomen. Via Bol.com is het boek al te reserveren, dus ik zou zeggen: sla je slag

Last but not least wens ik jullie namens alle moderators een fantastisch, gezond, voorspoedig, gezegend, gelukkig en modieus 2018 toe. Op naar een mooi en gezellig 2018 op ModekoninginMáxima! 

Liefs, 
Josine 

Update 30/12/2017, favoriete logs van TWoR

Een greep uit de logs die ik in 2017 heb geschreven! Op verzoek van Josine heb ik een top-10 samengesteld van mijn favoriete logs, die ik zelf geschreven heb. Prinses Laurentien is natuurlijk 1 van mijn meest favoriete prinsessen. Van te voren weet je nooit wat ze zal dragen (logisch natuurlijk), ik geniet er van dat ze zo heerlijk zichzelf blijft! Het afgelopen jaar hebben we ook van haar heel wat mooie outfits gezien. Het was vooral erg leuk om te kijken naar haar kleding tijdens de trip naar Japan en tijdens de Staatsbezoeken! 
 
 
2. Prinses Margriet en Prinses Laurentien bij de uitreiking van de ECF Princess Margriet Awards for Culture. Altijd leuk om deze twee prinsessen naast elkaar in actie te zien! 
 
3. Een gelegenheid waar we allemaal denk ik erg van genoten hebben is het feest van de Koning! Heerlijk, een aantal dagen uitkijken naar prachtige outfits! Het diner met de 150 gasten ook niet te vergeten, waar de man van Carmen naar toe mocht! 
Zelf schreef ik over het privefeest van de Koning! Jammer dat er uiteindelijk zo weinig beeldmateriaal naar buiten kwam, maar gelukkig konden we toch van een paar mensen de kleding bekijken! 
 
4. Stiekem is Pieter van Vollenhoven ook 1 van mijn meest favoriete Royals, al is hij dan officieel geen prins! Daarom vond ik de trip naar Canada een feestje om over te schrijven! 
 
5. Het huwelijk van Pippa (de zus van Catherine, de Hertogin van Cambridge), vond ik ook erg leuk om te volgen. Ook al is zij geen Royal, lange tijd heb ik stiekem gehoopt dat zij en Prins Harry een paar zouden volgen. Dat is niet gebeurd, en ik vind het geweldig dat hij met Meghan gaat trouwen. Is het niet grappig dat ze best een beetje op Pippa lijkt? Pippa was mijns inziens een prachtige bruid. En de bruidskinderen waren schatjes, natuurlijk vooral Prins George en Prinses Charlotte!
 
6. Wie geniet er niet van de Zweedse Royals, en dan met name van het mooie gezin van Kroonprinses Victoria? Dit jaar werd ze 40 jaar, en dat werd uitgebreid gevierd! Hier een terugblik naar beide logs!
 
7. Koningin Maxima draagt geregeld vintage kleding: outfits van Beatrix, accessoires van Juliana. Maar ook de Zweden kunnen er wat van! Zagen we eerst met name de kinderkleding van Victoria, Carl Philip en Madeleine terug komen bij de kleinkinderen van het Zweedse Koningspaar, inmiddels is Kroonprinses Victoria ook een paar gesignaleerd met jurken die Koningin Silvia ooit droeg! 
 
8. Prinses Mabel! Toen ze nog wat meer in beeld was als Prinses en vrouw van Prins Friso zagen we haar vaak in kleding met strikken van Viktor en Rolff. De laatste jaren zien we haar ook vaak in kleding van Missoni en in andere merken. Daarnaast laat ze haar (logische) keuze voor zwart ook wat meer gaan, en zien we haar in iets meer kleur! Zo koos ze ook voor een japon van Self Portrait, een merk waar we inmiddels al heel wat royals in gezien hebben, zoals ook Prinses Amalia, Prinses Elisabeth en bijna-Royal Meghan Markle!
 
9. Bijzonder vond ik het ook om terug te blikken n.a.v. 20 jaar na het overlijden van Diana, de Prinses van Wales! Hier de log!
 
10. In oktober blikte ik met jullie terug naar het huwelijk van Erfgroothertog Guillaume en Erfgroothertogin Stephanie, die al weer 5 jaar getrouwd zijn. Hier is de log nogmaals te bekijken! 
 
Daarnaast zijn de Nobelprijsuitreikingen natuurlijk een en al glitter en glamour, en is een koninklijke doop in Zweden ook niet te versmaden!
 
Hopelijk kan ik ook het komende jaar weer heel wat logs schrijven! Geef gerust jullie voorkeuren aan mij door, dan kijken we wat we daarmee kunnen doen! Een gezegend, gezond en goed Nieuw Jaar gewenst! Veel geluk!
Hartelijke groetjes, TWoR
 
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments