Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 25 nov 0 reacties

Onder de loep: Máxima's rode japon met pailletten

Bij de uitreiking van de Prins Claus Prijs 2016 droeg koningin Máxima op 15 december 2016 een rode japon van modehuis Natan. Op het bovenlijfje en het rokgedeelte van de japon waren bijzondere accenten zichtbaar, die wel wat meer aandacht verdienen. Wie inzoomt op de fantasiebloemen, ziet namelijk bijzonder gevormde pailletten die dakpansgewijs (elkaar dicht overlappend) zijn aangebracht.

De kans is groot dat deze zijn aangekocht bij Langlois-Martin Paris. Het Franse bedrijf bestaat in 2019 precies honderd jaar en heeft door de jaren heen meer dan 5000 verschillende mallen verzameld. Hierdoor zijn de mogelijkheden bijna eindeloos, want Langlois-Martin kan elke vorm ook nog eens in meer dan 1400 kleuren leveren. Wie daarbij de overige mogelijkheden optelt (mat/spiegelend/transparant/prints, etc), komt al snel tot de conclusie dat Langlois-Martin voor modeontwerpers een waar walhalla moet zijn. Voor Máxima's japon heeft couturier Edouard Vermeulen langwerpige pailletten gebruikt die uitlopen in een punt. Een soortgelijke vorm zien we terug bij Máxima's oorbellen, die ook via Natan zijn aangekocht. 

Close up: 

De bijpassende oorhangers:

Pssst.  Koningin Máxima, mag deze ook mee in de koffer naar de Antillen? Naast een bezoek aan Sint Maarten viert het koningspaar ook Saba Day mee. Klinkt als een ideale gelegenheid voor een derde ronde! 

Deze log kwam tot stand in samenwerking met Monique van Munster van Moniquenwerk broderie d'art. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments