Koningin Máxima is vandaag weer in eigen land op pad, maar wij blikken nog even terug op haar verschijning in Italië en Vaticaanstad. 

Look 1: Voor het formele gedeelte van het staatsbezoek koos koningin Máxima, ondanks de warmte, voor een japon met lange mouwen. Een ontwerp van modehuis Natan, dat onlangs ook werd gedragen door koningin Mathilde. De hoed van Máxima lijkt sterk op die van het streekbezoek aan Vlaanderen en zelfs het materiaal is gelijk, maar toch zien we hier een nieuwe hoed. 
Look 2: Voor het staatsbanket viel Máxima's keuze op een bekende japon van Jan Taminiau. Met sleepjes, prachtig borduurwerk en vleermuismouw. 
Look 3: De tweede dag van het bezoek was het snikheet. Máxima koos daarom voor een witte, mouwloos outfit. De ontwerper van de peplum -nieuw, met bijzondere zakken- is nog niet gevonden. De hoed zagen we eerder in Bhutan en Canada. 
Look 4: Voor de contraprestatie koos Máxima een bekende japon van Valentino uit. Een vermaakte japon overigens, want het kant op de laagjes is later pas toegevoegd. 

Look 5: Geen privilège du Blanc voor Máxima, zoals ik al had voorspeld. De zwarte blouse van COS zagen we eerder tijdens de Nationale Dodenherdenking van 2015.
Look 6: Maxi-jurk van Lisa Marie Fernandez. De rode bloemen in Máxima's haar komen van een hoed die Máxima in 2003 droeg. 
Look 7: Nieuwe japon van Valentino. 
Look 8: Tijdens het staatsbezoek aan Australië ging Máxima even naar enkele boetiekjes met Willem-Alexander. Bij Zimmermann kocht ze onder andere deze gebloemde japon met kant. Leuk om het resultaat te zien. 

De poll:

Poll nummer 2:


Foto's met dank aan www.monarchypress.com

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van marinde

marinde

dinsdag 27 jun 2017 - 22:27

Ik vind het altijd een beetje appels met peren vergelijken: de avondjurken en de outfits voor overdag. Wat de avondjurk betreft ga ik voor nummer 2: koninklijk!
Mijn favoriete outfit van overdag vind ik moeilijker te kiezen. Zowel 1, 3 als 8 vind ik mooi. Ik maak geen keuze deze keer.

Dat doe ik wel bij de minst geslaagde look. Met stip op 1 nummer 7. Het bovenste gedeelte vind ik wel leuk maar de rest afschuwelijk!!! Eigenlijk een beetje ordinair al vind ik het erg om dat woord te gebruiken.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

maandag 26 jun 2017 - 23:52

Ik vind de bovenste reeks ook supermooi. Zeer geslaagd.
Ik stem op nr 1. De meest complete set voor een koningin waar alles klopt. Nummer 3 komt ook heel ver maar de schoenen vond ik wel leuk maar minder passend bij de set. De avondjurken allebei schitterend met fantastische juwelen. Goed gedaan.
In de 2e rij zit meer experiment waar ik de witte jurk het minst geslaagd vond.

afbeelding van Anne-Roos

Anne-Roos

maandag 26 jun 2017 - 23:07

Ik kon eigenlijk niet echt kiezen. Uiteindelijk gekozen op basis van of ik me er zelf prettig in zou voelen als ik er mee moest lopen of juist helemaal niet. Haha, beetje stom misschien, want het is totaal niet van belang of ik het aan zou moeten of niet.
Maar nummer 1 vind ik Maxima het mooiste staan. Een rustig, chique beeld.
En nummer 7 als outfit waarin ik echt NIET gezien zou willen worden ;). Al moet ik zeggen dat ik daar haar haar wel mooi vind zitten!

afbeelding van Fina

Fina

dinsdag 27 jun 2017 - 20:17

favoriet de jurk van Jan Taminiau nr. 2, prachtig.
Daarop volgt de poederroze jurk van Natan nummer 1, heel mooi.
Dan het zonnige jurkje nr. 6 ik vind het leuk en zeer passend bij een Koningin.

De minste jurk vind ik nummer 4, Valentino.......

afbeelding van jeanine68

jeanine68

maandag 26 jun 2017 - 20:05

Ik heb voor nr.1 gekozen voor mijn moooste outfit. Dit vond ik haar zo super mooi staan, hier stond een echte koningin! Maar nr.8 komt daar met stip direct achteraan!!
Het minst geslaagd vond ik nr.6, direct gevolgd door nr.7! 2 outfits wat ik absoluut niet mooi vond!!

afbeelding van Nelleke

Nelleke

maandag 26 jun 2017 - 19:32

Ik heb op nr 2 gestemd als meest geslaagde outfit. Dutch design heeft sowieso mijn voorkeur. Het toegevoegde kant op de Valentino vind ik jammer. Doet niks voor de creatie. De blouse van COS vind ik erg mooi. De andere outfits vind ik rommelig en de zwarte Valentino van nr 8 snap ik niet bij Maxima. De absolute misser is voor mij nr 6 gevolgd door nummers 7,8,4,3 en 1. Nederlandse ontwerpers maken zoveel mooie dingen en het is goed voor onze economie als Maxima haar uitkering daar aan besteed in mijn beleving.

Over de opmerking dat Maxima geen privilege du blanc krijgt: dat kan ook niet. Ze is immers de echtgenote van het staatshoofd. Het staatshoofd is niet katholiek. Derhalve geen privilege du blanc voor een katholieke echtgenote van het staatshoofd.

afbeelding van elise1

elise1

maandag 26 jun 2017 - 17:38

Ik vond het een geslaagd staatsbezoek qua kleding. Zeer verrassend en gevarieerd. En hoe je ook over heel verschillende looks denkt: het zag er verzorgd uit. Leuk dus.
Persoonlijk vind ik 1 jammer vanwege de doublure met Mathilde en 5 niet van deze tijd. En nummer 8 is niet mijn stijl. Ben juist weer weg van de gedurfde zwarte jurk van Valentino. Maar de outfit tijdens het staatsbanket wint het van mij. Zoals Johannetta zegt: statig en toch zwierig.

afbeelding van Merel123

Merel123

maandag 26 jun 2017 - 16:12

Nummer drie vind ik het mooist. Een heerlijk frisse zomerse outfit.
Nummer 7 vind ik het minst mooi, meer iets voor een hippe party.

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 26 jun 2017 - 16:07

Meest nr. 3, minst nr. 8.

afbeelding van Els

Els

maandag 26 jun 2017 - 15:28

Vind niet alle kleding geschikt staatsbezoek. Nr 6 is meer voor terras aan strand geschikt, en nr 8 vind ik vreemde kleur/dessin combinatie. Qua avondkleding weet ze wel altijd de passende kleding te dragen, waarom heeft ze bij dagkleding toch zulke vreemde uitschieters?

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

maandag 26 jun 2017 - 12:27

Ik vind het witte pakje leuk en passend bij gelegenheid/weer etc. Dus dat is mijn winnaar. Al is de rode avondjapon ook mooi, maar matched voor mij minder met de accessoires en juwelen. Het minst geschikt vind ik de strandjurk, het staat haar goed, maar ik vind het geen koningin-op-staatsbezoek-look.

afbeelding van Paula

Paula

maandag 26 jun 2017 - 11:02

Ik kies voor nummer 4. Om de kleur, om het zwierige, de simpelheid van de juwelen (enkel armband en oorbellen), prachtige jurk. De gescheurde stukjes maken het een soort strandjurkje maar door de mooie strakke lijn bij de buste wordt de jurk weer sjiek. Maar die kleur die slaat alles.
Het witte jurkje van nummer 6 heeft iets jaren 80's (mijn moeder droeg ze). Ook al vind ik het leuk een eenvoudig katoenen jurkje bij Maxima te zien, in het geheel van alle acht is het voor mij de minste.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

maandag 26 jun 2017 - 18:59

Jurk nummer 8, mijn absolute favoriet!! Maar ook het witte pakje en de roze jurk bij aankomst zijn geweldig. Ben heel benieuwd of iemand al heeft weten te achterhalen waar de geweldige kurken wedges van outfit nummer 3 vandaan komen?
Over de minst mooie outfit twijfel ik tussen 6 en 7. Het is uiteindelijk 6 geworden, vindt zo'n zomerjurk echt helemaal niets voor een staatsbezoek. Ze heeft zoveel mooiers in de kast. Wel leuk de bloemen in het haar. De zwarte Valentino jurk kan ik ook niet waarderen maar die mag van mij nog een keer in de herkansing. Dat is zo'n dure jurk wel waard

afbeelding van Johannetta

Johannetta

maandag 26 jun 2017 - 10:26

Het bovenste rijtje, (no 1,2,3,4) vind ik samen een mooi consistent en toch afwisselend geheel. Op de rij eronder probeer ik de zwarte jurk mooi te vinden, maar dat lukt niet. Doet denken aan een maliënkolder over een jurk. Misschien dat ze die dag in het zwart wilde blijven. De strandjurk leuk voor een tuinfeest, en misschien was het dat ook wel.
Ik kies voor de rode jurk van Jan Taminiau. Mooie, natuurlijke lijnen en prachtige kleur voor Maxima. Statig en toch zwierig: bijzonder.

afbeelding van Marleen Dreesens

Marleen Dreesens

maandag 26 jun 2017 - 09:44

Ik heb gekozen voor de witte rok en peplum. Zo mooi. Nummer 4 vind ik ook mooi. En nummer 6 vind ik bijzonder omdat het me zo aan de jaren zeventig doet denken. Lekker nostalgisch.
ik ga niet stemmen voor de minst bijzondere outfit, want dan gaan we zo de negatieve kant op. Daar hou ik niet van..

afbeelding van Merel123

Merel123

maandag 26 jun 2017 - 19:25

Is toch juist leuk om te kijken wat de meesten hier mooi en minder/minst mooi vinden.

afbeelding van Nelleke

Nelleke

maandag 26 jun 2017 - 19:30

Mee eens. Soms denk ik weleens dat sommige mensen hier Maxima op een voetstuk hebben staan. Ze wordt in mijn beleving behoorlijk geïdealiseerd. Alsof zij haast heilig is (niet dat ik in "heilig" geloof, een te subjectief begrip voor mij maar dat terzijde).

afbeelding van Doro

Doro

maandag 26 jun 2017 - 23:29

Eh....volgens mij toch automatisch iook bij de pol 'mooiste outfit' al gelijk te zien welke dus de minst mooie was...

afbeelding van Stijl

Stijl

maandag 26 jun 2017 - 09:42

Alles op een rijtje gezet is het een vreemd mengelmoesje, weliswaar ook voor geheel uiteenlopende gelegenheden, maar toch.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

maandag 26 jun 2017 - 08:48

Voor de proef ook een poll voor de minst geslaagde look toegevoegd.

afbeelding van Merel123

Merel123

maandag 26 jun 2017 - 16:02

Leuk idee.

© 2021 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?