Vandaag vond in Denemarken de traditionele jaarlijkse opening van het parlement plaats, ieder jaar op de eerste dinsdag in oktober. Voor de opening werd de voltallige koninklijke familie verwacht acte de présence te geven, de volwassen leden dan wel te verstaan. Aanwezig waren koningin Margrethe, kroonprins Frederik, kroonprinses Mary, prins Joachim, prinses Marie en prinses Benedikte aanwezig. Prins Henrik, man van de koningin, was er niet, sinds hij op 1 januari 2016 met pensioen ging, is hij weinig aanwezig bij dit soort belangrijke gelegenheden en het is zelfs de eerste keer sinds koningin Margrethe aantrad in 1972 dat ze niet door haar man wordt vergezeld.

Koningin Margrethe ging gekleed in een rode mantel, bijpassende hoed en zwart witte japon.

Kroonprinses Mary droeg een blauw-witte combinatie vandaag: een wit jasje, blauw rokje, blauwe pumps (volgens mij van Gianvito Rossi) en een blauwe clutch van Quidam die we vorige week ook zagen. Haar blauwe hoed met garnering is er voor zover ik nu kan zien hoogstwaarschijnlijk een van haar favoriete hoedenmodiste, Susanne Juul. Op haar witte jasje speldde ze een bijzondere broche met diamanten en een grote saffier. Over het bijzondere verhaal van de broche lees je hier binnenkort meer!

Prinses Marie kocht haar mantel bij Miu Miu en heeft 'm sinds 2014. Ze combineerde de beige mantel met een zwart witte japon van Tara Jarmon en haar slangenleren pumps zijn van Micheal Kors. In haar haar droeg ze een roze bloem fascinator.

Ook het jongere zusje van koningin Margrethe was vandaag aanwezig, prinses Benedikte is er dan ook eigenlijk ieder jaar bij. Ze droeg dit jaar een blauwe japon, bruine hoed en combineerde deze met bruinrode pumps en bijpassende clutch. 

Wat vinden jullie van de outfits van de Deense koninklijke dames van vandaag? Wie vind je het mooist gekleed?

Info over Marie met dank aan @HeavenQRF. printscreens uit deze video van Billed Bladet 


 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Henny

Henny

donderdag 06 okt 2016 - 16:18

De Blauwe-witte combinatie is echt prachtig!. De model hoed is zoooo mooi. :-)

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 05 okt 2016 - 18:57

Mooie outfits. Mary spant de kroon met haar mooie hoed. Wat is dat toch bij die koninklijke dames: waarom die voorkeur voor rare dingen op hun hoofd? In dit geval dat kinderlijke haarbandje van Marie, idem de Zweedse dames tijdens de doop van prins Alexander. En vandaag Maxima ook alweer met een gedrocht op haar hoofd. Zet een hoed op of anders niks!

afbeelding van Els

Els

woensdag 05 okt 2016 - 16:24

Ik houd meer van de kleding van Marie dan van Mary. Die is altijd zo perfect, wordt saai.
De haarband van Marie is inderdaad niet geweldig, die had ze beter niet in kunnen doen.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 05 okt 2016 - 16:24

Outfit Mary zoals hierboven al vermeld is zeer smaakvol. Leuke hoed. De rok had van mij nog wel wat meer pencil gemogen.
Haarband van Marie vind ik ook te meisjesachtig. Haar jas is mooi, ze ziet er altijd zeer verzorgd uit.

afbeelding van Magda

Magda

woensdag 05 okt 2016 - 15:55

Mary op en top chique. Wow , wat mooi zeg.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 05 okt 2016 - 10:40

W À U W wat een plaatje is Mary toch. Die hoed <3 <3 <3!
Ook koningin Margareteh ziet er geweldig uit. De kleding van Marie vind ik mooi, maar ik vind de haarband echt helemaal niets. Veel te meisjesachtig. Blijkbaar is het mode want laats droegen de Zweedse prinsessen ze ook al, maar van mij mag deze hype snel over zijn.

afbeelding van Kate

Kate

woensdag 05 okt 2016 - 11:09

@Anneke, ik vind die haarbanden rage ook niks .
Enkele keer staat het mooi ,meestal denk ik aan roezeltjes en strikjes bij haarbanden als deze .
Iets wat ik zelden mooi vind .

afbeelding van Kate

Kate

dinsdag 04 okt 2016 - 22:22

DIT vind ik nu geweldig chique ,hier klopt alles en het staat Mary fantastisch .
Mary op haar best !

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

dinsdag 04 okt 2016 - 22:12

Wow, heeft Koningin Margrethe een nieuwe outfit? Dat gebeurd nl niet zo heel vaak, en ze ontwerpt ze ook nog eens meestal zelf. Staat haar wel mooi, dat rood!

afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 04 okt 2016 - 21:53

Ik vind de beide meisjes schitterend, maar Mary is echt overweldigend chic, helemaal van top tot teen : de hoed, het hele complet, de broche, het ceintuurtje, de handschoenen, het tasje, de pumps en wat een verfijnde kleurencombinatie blauw en wit : hier ben ik totaal weg van !!!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?