Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 13 okt 0 reacties

Terugblik: Máxima's kapsel tijdens het staatsbezoek aan Portugal

Het staatsbezoek aan Portugal ligt alweer achter ons. De komende dagen is Máxima's publieke agenda leeg, dus kunnen we uitgebreid terugblikken op al het moois dat Máxima ons heeft voorgeschoteld. In deze log: Máxima kapsels. 

Koningin Máxima maakt bij formele gelegenheden gebruik van verschillende kapsters, die op freelance basis voor haar werken. Uit de beelden van de aankomst en het vertrek kunnen we concluderen dat dit keer de Haagse kapster Martina mee was. Ik ken haar verder persoonlijk niet, maar wat een talent heeft deze vrouw! Kijk maar naar de onderstaande beelden, waarbij de verschillende lagen en lokken gelijk opvallen. De chignon die we op de eerste dag van het staatsbezoek zien, is bijvoorbeeld prachtig omlijst. Wat lijkt het me heerlijk om met dergelijke kapsels rond te lopen. 


Pssst. Wat is ze toch mooi! 

De eerste dag van het bezoek wordt  afgesloten met een staatsbanket. Ook hier zien we Máxima met opgestoken haar, maar wel met een ander kapsel dan overdag. Mooi detail: door de lokken aan weerszijden, is het diadeem een geheel met het kapsel. Wat mij betreft kan een een dergelijk detail een kapsel maken of breken. 

Op de tweede dag van het staatsbezoek, laat Máxima haar blonde lokken opnieuw opsteken. Ook hier zien we weer een kunstwerkje, waarbij Máxima's haar aan de linkerzijde van haar achterhoofd is opgerold in een chignon. Wat mij betreft was de lok aan de andere zijde van Máxima's gezicht wel een minpuntje. Een kwestie van smaak, want ook hier zien we het talent van de kapster weer terug. Als ik een dergelijk kapsel bij mezelf doe, blijft het haar -ondanks een dikke laag haarlak- nog geen minuut zitten. Bij Máxima is de lok de hele dag wél blijven zitten. Verschil moet er wezen 😉

 

Tijdens staatsbezoeken zien we steeds vaker ook halfopgestoken kapsels waarin juwelen zijn verwerkt. Wat mij betreft de gulden (of diamanten, in letterlijke zin) middenweg tussen een koninklijk opgestoken kapsel en Máxima's voorkeur voor los haar. 

Het staatsbezoek aan Portugal werd op de derde dag afgesloten met een bééldschoon kapsel. Ik kan alleen maar zeggen: meer, meer, meer! 

~Advertentie~


~einde advertentie~

Foto's: www.monarchypress.com

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments