Avatar foto Door Josine Droogendijk
Herdragen kleding 02 sep 0 reacties

Vintage: Victoria versus Silvia!

De Zweedse Kroonprinses Victoria was eerder deze week aanwezig bij de World Water Week in het Folkets Hus in Stockholm. Victoria droeg een gele jurk met rode strepen. Voor deze jurk dook ze in de kledingkast van haar moeder, Koningin Silvia!

Foto

Koningin Silvia droeg deze outfit tijdens het Staatsbezoek aan Joegoslavië in 1978. Vermoedelijk heeft Victoria de decoratie van de hoed afgehaald, en deze nu als sjaal gebruikt.

Foto

Foto

Kroonprinses Victoria maakte haar outfit compleet met rode pumps van Rizzo en een rode clutch van, die eveneens van Rizzo is.

Foto

Foto

Daarnaast draagt Kroonprinses Victoria 3 armbanden van Sophie by Sophie. Twee van de armbanden draagt ze altijd. Op deze witgouden armbanden staan de initialen en de geboortedata van Prinses Estelle en Prins Oscar. De gekleurde armband is ontworpen voor de Child Hood Foundation, de stichting van Koningin Silvia. Ook Koningin Silvia heeft deze armband en haar bezit. Niet zo vreemd: 10% van de opbrengst gaat naar haar eigen stichting, waar ze zich altijd enorm voor inzet!

Foto

Foto

Foto

Het is overigens niet de eerste keer dat Victoria vintage kleding van haar moeder leent! In april bracht ze een officieel bezoek aan Japan. Tijdens 1 van deze dagen droeg ze een donkerblauwe jurk met roze stippen en een strik rond de hals. Deze jurk komt eveneens uit de kast van haar moeder, en is maar liefst 37 jaar oud!

De Zweedse koninklijke familie draagt al decennia lang vintage kleding. Koningin Silvia is ook weleens gezien met vintage en Prinses Estelle en Prinses Leonore op hun beurt ook weer. Ook in Nederland is het heel gebruikelijk om jaren oude kleding te herdragen: daarbij denk ik aan bijvoorbeeld Prinses Mabel in de verlovingsjurk van Prinses Beatrix, aan Maxima tijdens dodenherdenking met een hoedje van Koningin Juliana en aan de groene japon tijdens het bevrijdagsdagconcert, die Koningin Maxima leende van Prinses Beatrix. Erg leuk dat er zoveel bewaard is gebleven, en ik zou weleens willen weten hoe enorm groot de kledingkamers/kasten er uit zien in het Zweeds Koninklijk Paleis, op Haga Slot, op Paleis Noordeinde, villa Eikenhorst en op kasteel Drakensteyn ;).

Overigens was Kroonprinses Victoria afgelopen woensdag aanwezig bij de opening van het Sami Parlement. Daarbij droeg ze heel toepasselijke kleding. Victoria droeg deze speciaal voor haar gemaakte japon – door Lena Persson – al eerder in 2009, eveneens bij de opening van het Sami Parlement.

Ook was ze deze week aanwezig bij de uitreiking van de Junior Water Prize. Daarbij droeg ze een gebloemde jurk van Gestuz.

Wat vinden jullie van Victoria's vintagekleding en haar andere outfits?

Foto's en screenshots ©SIWI, ©SVT, ©Kungahuset

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals – [email protected].

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments