Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 20 mrt 0 reacties

Alle hoeden dezelfde kant op

Hertogin Catherine is de koningin van de asymmetrische hoeden, maar ook modekoningin Máxima heeft inmiddels heel wat schuine hoofddeksels in haar garderobe. Natuurlijk kennen we allemaal de hoeden met een asymmetrische opgeslagen rand, maar ook de uitbundige fascinators en kleine haardecoraties laten allemaal het linkergedeelte van het gezicht vrij. Niet zomaar een toevaligheid, maar een protocollaire keuze. Vroeger, tot in de jaren zestig, liepen vrouwen bij formele gelegenheden vaak rechts naast hun man. Asymmetrische hoeden werden hier op aangepast, zodat de man altijd het gezicht van zijn vrouw kon zien. En vice versa natuurlijk. Inmiddels is dit gebruik behoorlijk achterhaald, maar toch draagt koningin Máxima -hoewel ze zeer regelmatig links van de koning staat- haar schuine hoeden altijd over rechts. Alle neuzen hoeden dezelfde kant op dus, al lijkt Máxima zich meestal niet al te druk te maken over de zichtbaarheid van haar gezicht 😉 

Ps. Voor de mensen met een slecht richtingsgevoel even een extra opmerking: links en rechts worden hier gezien vanuit de persoon in kwestie. Wij moeten voor de foto's dus even omdenken.  

Máxima met een breedgerande en gerafelde rand. De hoed laat het linkergedeelte van Máxima's gezicht vrij. Een algemene stelregel, die niet altijd opgaat: hoe groter de hoed, des te steiler de rand. 

Afbeeldingsresultaat voor voorhout site:modekoninginmaxima.nl


Foto: Opel 

Bij schuine hoeden zien we vaak ook een asymmetrische knot aan de 'vrije zijde': links dus. 

 


Foto: haagsefoto's.nl


Foto: haagsefotos.nl


Foto: haagsefoto.nl 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments