Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 22 mei 29 reacties

Deze 15 outfits bewijzen dat Máxima lef heeft

Natuurlijk, ze heeft keurige koniginnejurken in haar kast hangen, maar inmiddels is het wel duidelijk dat haar stijl heel veel meer omvat. In deze blog zie je 15 heel gewaagde looks.

Outfit 1: gatenjas van Claes Iversen. Nee, niet praktisch, maar wel héél geschikt voor het bijwonen van de Milan Design Week.

Outfit 2: avondjurk met ballonmouwen van Claes Iversen. Knoeien was nog nooit zo makkelijk geweest.

PPE

Outfit 3: tegenwoordig heel normaal, destijds (2004) heel gewaagd: een spijkerjasje met rafels.

Outfit 4: groene Volantjurk van Lanvin.

PPE

Outfit 5: een jumpsuit met tweekleurige voering van Roksanda. Voor zien we roze als tegenkleur…

….en achter blauw.

Outfit 6: narcisgele volantjurk van Claes Iversen.

Outfit 7: de puzzeljurk van Tom Ford.

Outfit 8: geometrische keverjurk van Spijkers & Spijkers.

PPE

Outfit 9: visnetjurk van Valentino.

PPE

Outfit 10: kleurenexplosie met veren en leer. Ontwerper: Claes Iversen.

26-11-2018 Uitreiking Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. (c) PPE/Vd Werf

Outfit 11: colour blocking van Michael Kors

(c) PPE/Van Emst

Outfit 12: een koningin in bermuda? Waarom niet!

© PPE/Nieboer

Outfit 13: het is maar goed dat Máxima deze set van Alice + Olivia niet droeg tijdens een gevangenisbezoek. Anders hadden ze haar vast gehouden.

© PPE/Nieboer

Outfit 14: Japonmantel met een wikkelsjaal gemaakt van air-mesh/neoprene met bijpassende hoed. De stof is gemaakt van gerecycled materiaal. Ontwerper: Benchellal.

Prinsjesdag 2022. Foto: PPE

Outfit 15: gatenjurk van Claes Iversen.

PPE

Stel dat er één outfit bij is die de koningin binnenkort opnieuw zou gaan dragen…. Op welke hoop jij dan?

Ik hoop op...

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

En op aanvraag ook een tweede vraag: op welke hoop jij níét?

Ik hoop niet op....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
29 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De Michael Kors jurk vind heel erg mooi. Die bermuda die kan echt niet, en zeker niet met de stugge wijde top er op.

Nr. 7, Tom Ford is voor mij in dit lijstje dé topper. De blauwe gatenkaas jurk kan ik ook nog wel waarderen maar voor de rest: Weg ermee!! De groene Lanvin jurk is ook wel aardig maar dat komt grotendeels door de mooie volante en de kleur zeker niet het model. De rode avondjapon is een uitermate grote teleurstelling. Veels te opgeblazen, veels te groot, lelijke kreukbarestof etc, en dat voor een Claes Iversen, foei! Met lef heeft het m.i. niets te maken, wel met het feit dat ze alles al eens gedragen heeft en de ideeën voor Máxima een beetje opraken. Kijk alleen maar eens naar al, al die rode avondjaponnen. Er zit nog nauwelijks verschil tussen.

Moeilijk kiezen wat wel en niet, want verschillende outfits zijn mooi en kunnen absoluut een tweede keer, zoals de volantjurk, heel elegant, Lanvin en Tom Ford, beiden staan haar super, ben ik de enige die de visnet jurk mooi vindt? Wat mij betreft wel zonder het onderste stuk visnet bij de benen, dat mag er af, maar verder vind ik dat een mooie jurk. Ook de kleurenexplosie en de prinsjesdag jurk kan ik waarderen. Blockjurk leuk! De gatenjas is niet mijn smaak, vreemd geval en te groot, de gatenjurk weer wel mooi. Broekrok en gestreept pak snel vergeten, was het gestreepte pak niet gewoon een privé aangelegenheid? De jumpsuit is een vreemd model en hetzelfde geldt voor de keverjurk. Spijkerjasje was prima voor die tijd, al is het wat “gewoontjes”, maar leuk dat haar dochter het droeg, hebben we niet allemaal zo’n jasje in de kast hangen? Kortom: veel was en is leuk wat mij betreft!

De Lanvin is m’n lievelings, ik hoop altijd dat de voormalige en helaas overleden Lanvin ontwerper Albar Elbaz hier nog persoonlijk aan heeft ontworpen. De gatenjas graag nog eens met goede jeans. De Benchellal voor keertje in Davos. De heerlijke Kors look – echte powerwomen business stijl – misschien eens in de VS? Verder heb ik toch iets met de bermuda, de styling inclusief schoenen vind ik mooi. Of komt het omdat ze zo geweldig fris op de foto staat? Ik moest wennen aan de rode CI jurk, maar ik zie veel volumineuze pof jurken, ook in Cannes, ga um allengs meer waarderen. Roya(a)l is de jurk zeker. Geen fan van de CI streepjesjapon en z’n gatenjurk, de Spijkers & Spijkers associeer ik met het Koef Noen personage dat altijd rood leren rugzakjes droeg, ook nooit meer iets van het merk gehoord.  
Op m’n wenslijst: de koningin in Saint Laurent.

Graag nooit meer dragen: de keverjurk, de outfit met de rode bermuda, het zwart-witte pak, en de grijze Prinsjesdagjurk…. Heel graag nog een keer: de Tom Ford japon, de gele jurk (maar die heeft ze al een tweede keer gedragen, al had ze toen de kleur iets minder fel laten maken), de kleurexplosie van Claes Iversen, en de rok van Michael Kors.
Michael Kors (en ook Hugo Boss a la Letizia) zijn vaak wat meer zakelijke kleren – het valt me op dat ze die weinig draagt. Hebben we een overzicht met wat ze ooit van deze ontwerpers heeft gedragen? En wat van Armani?

Ja, geloof het of niet maar ik vind alles nog wel kunnen BEHALVE de visnetjurk van Valentino, wat is dat een mislukt ontwerp 😂

Nou de meeste vind ik te…..
Meer voor filmsterren ..ipv koningin….

De schoenen op outfit 13 laten zien dat Maxima tussen haar grote teen een hulpstukje draagt. Ik herken dat omdat ik het ook heb gehad. Het is tegen de vorming van zijbobbels.

Je bedoelt een hallux valgus? Dat was mij vooral opgevallen bij de foto waarop ze met Alexia en WA staat. Daar is dat heel duidelijk op te zien.

Ik heb gestemd op jurk nummer 7: ik hoop dat Maxima nog een keer kiest voor de puzzeljurk van Tom Ford. Wat een lef heeft zij hiermee getoond. Echt heel erg fashion en een beetje Hollywood sexy:) Ik heb ook gestemd op nummer 13: ik hoop niet dat Maxima nog een keer zo n geintje maakt alsof zij uit de gevangenis is gesnapt:)
Oh Josine, wat een leuk logje is dit! En ik herinner me nog zo n outfit waarmee Maxima heel veel lef heeft getoond en waar heel veel MKM lezeressen en lezers de wenkbrauwen hebben gefronst: de blauwe jumpsuit met rode bolero uit 2009. Maxima heeft de outfit toen 1 x gedragen en daarna nooit meer gezien. Het was meer een outfit voor een circus act:)

Blij met lef ! Echt leuk.
Maar t herdragen is een tweede. Dat liever niet, op t jurkje van Michael Kors na. Maar wel om mee te staan want zitten is misschien niet zo handig.

Ik zit hier met een grote glimlach op mijn gezicht de stemmen en reacties te bekijken, want wat is dít een specifiek gevalletje van persoonlijke smaak!
Tuurlijk doe ik mee.
Want mijn topper, nr 14, staat ook in het rijtje en wat wil ik die prachtige grijze japonmantel met wikkelsjaal na de zomer graag nog eens terug zien!
De jumpsuit op nr. 5 en de puzzelstukjurk op nr. 7 hoop ik in haar functie als koningin niet meer terug te zien, en dat geldt ook voor de “gevangeniscombi” op nr. 13.
Maar misschien in haar privé sfeer nog goed bruikbaar, en dat vind ik trouwens van meerdere getoonde outfits.
Nr. 6, de gele jurk, en later de okergele tint, vind ik persoonlijk geen lef voor nodig om die te dragen, want dat is naar mijn smaak een mooie jurk.
Mijns inziens ligt de moeilijkheidsgraad van dit blog bij de manier waarop je verwacht dat een koningin gekleed gaat, en uiteraard denken we daar lang niet allemaal gelijk over.
En laat dát nu juist het leuke zijn van MKM 😀

Voor mij mogen 8, 9, 12 en 13 wel voor altijd verdwijnen..vind ik echt niet mooi… ik vind de volaantjurk (6) in deze tint minder mooi dan de geverfde versie… verder zou ik alles nog wel een keertje willen terugzien… desnoods op een van de dochters..😁

8 is echt niet mooi, maar 9 en 13 hoeven voor mij niet meer herdragen worden. De rest wel, met name de CI kleding. Wat is die jas toch gaaf!

Is 8 niet mooi of vind jij die niet mooi? 😉
Ik vind ‘m persoonlijk wel wat hebben (ik hou wel van de symmetrie, net als bij nummer 11) en denk dat de styling wel een groot verschil zou kunnen maken.

Wat zit hier veel moois bij, maar ook veel missers. De Tom Ford puzzelstukjes jurk (7), de prinsjesdag jurk (14) en het leuke jurkje van Michael Kors (11) mag ze zo weer dragen net als de Claes Iversen outfits. Van de missers weet ik niet welke ik erger vind: de keverjurk, het zwart witte pak of de rood zienden broekrok…

Toppers en missers, we hebben ze allemaal in de kast hangen…toch
De toppers zijn voor mij:
1 de gaten jas en nr 15 de gaten jurk van Claes Iversen
4 groene volant jurk Lanvin
6 narcisssenjurk, maar dan wel de geverfde versie
9 visnetjurk Valentino
11 jurkje van Michael Kors
de missers
nr 5,7,8,12,13,14
3 Spijkerjasje was top, maar nu leuk voor de dochters.
2. rode avondjurk van Claes Iversen vind ik echt heel gaaf, maar too much.

Lef heeft ze zeker, dan kan het ook niet anders dan dat er wel eens een misser tussenzit, met nummers 8, 12 en 13 als dieptepunt. Nummers 4, 7 en 11 vind ik prachtig. De kleurenexplosie van nr. 10 zie ik ook graag nog eens terug, wat een vrolijke en mooie jurk.

5 en 13 vind ik ook echt leuk. Het spijkerjasje trouwens ook, maar dat was toen, passend bij de leeftijd van toen. Alexia heeft dat inmiddels in haar kledingkast toch? Prima !
Het meest vreselijke vind ik het grijze gedoe van nummer 14. Kleur staat Maxima niet om nog maar niet te spreken over het materiaal. Ik vroeg me af (destijds toen ik het gedragen zag tijdens Prinsjesdag) of hier nou niemand een eerlijk advies had durven geven in de trant van ‘doe maar niet’. Soms mag een koningin zich wel wat meer bewust zijn van klasse, en zeker op een dag als prinsjesdag. Dan ga je niet als uithangbord van één of andere zichzelf noemende couturier gekleed, maar kies je voor stijl ipv experiment.

En wat betreft de één-na-laatste zin: wie bepaalt wat klasse is?
Je doet over nummer 14 (grijs ‘gedoe’?) net alsof ze verschrikkelijk voor schut liep. Je mag het uiteraard niet mooi vinden, lelijk zelfs, dat is dan jouw mening. Maar zo erg was het nou ook weer niet! Mode is een kunstvorm waar nou eenmaal niet iedereen dezelfde smaak in hoeft te hebben. Gelukkig maar toch?!

Ik vrees niemand. De ene persoon heeft meer gevoel voor esthetiek dan de ander. “Bepalen” is onzin als het over smaak gaat. Vakmanschap is evenwel wat anders…… PS Persoonlijk vind ik dat Mijtje Marie te hard bejegent.

Hoezo te hard?

De Michael Kors, de Lanvin, Tom Ford, en de gaten jurk van Claes passen perfect bij Maxima en zijn zo mooi qua kleur en pasvorm. Het jump-suite is ook leuk, maar de blote arm past niet zo goed bij het ontwerp. Nooit meer dragen: het foute streep pak, bermuda en top in dikke stugge stof en de onelegante stijve theatrale Benchellal jurk

Bij de eerste vraag is het beantwoorden lastig, ik twijfelde tussen de groene japon van Lanvin en de gaten japon van Cleas, heb toch voor de laatste gekozen.
De 2e vraag is ook lastig, want van de gewaagde keuzes zijn er toch vrij veel die niet voor herhaling vatbaar zijn, maar welke dan het meest niet voor herhaling vatbaar is? Ik heb gekozen voor het rampzalige Spijkers en Spijkers jurkje. Dan nog liever de coulotte.

Leuk overzicht, Josine. Doe mij naar de jumpsuit en de ontwerpen can Claes Iversen….

Graag nog de gatenjas !!!
Het gestreepte pak graag NOOIT MEER PUBLIEKELIJK wegens te veel negatieve associaties (wo 2)

Eigenlijk hoop ik bij twee looks dat ze weer eens tevoorschijn komen: 7 en 11. Misschien bij het staatsbezoek aan België? Waar ik niet op hoop zijn er eigenlijk veel meer uit dit overzicht: 3 t/m 6, 8 t/m 10, 12 en 13. Het zit te wijd, of het is nu meer iets voor de jongere generatie of het moet echt in de zak van Max, om die uitdrukking maar eens te gebruiken.

Voor mij zijn de graag terugzien keuzes: absoluut 2, maar graag ook: 1,11 en 15.
De “hoeft echt niet meer”: 12 maar alleen door de veel te wijde, stijve en korte bermuda.
Nr. 13 is prima voor een dag naar het strand (afzonderlijk de delen dragen met een effen boven-of onderstuk zou veel beter zijn).
En nr. 8 vind ik echt zo’n grensgevalletje: leuk afgestyled maar de look van de jurk vind ik iets kinderlijks hebben en dat past volgens mij niet echt bij onze koningin. Eigenwijs is het wel en daar houd ik dan weer wel van.