Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 04 jun 26 reacties

Aha! Zo kwam Máxima aan haar Pakistaanse galajurk

Tijdens het huwelijksfeest in Jordanië droeg Máxima een rijk geborduurde jurk uit Pakistan. Je vraagt je misschien af hoe de koningin aan het kledingstuk kwam. In deze blog lees je meer.

Voor wie het gemist heeft: Máxima’s jurk is ontworpen en gemaakt door Mahpara Khan, een luxelabel uit Pakistan. Nu ligt dat land natuurlijk niet om de hoek en online bestellen is er ook niet mogelijk. Hoe komt de koningin dan toch aan een jurk van Mahpara Khan. Dat blijkt minder ingewikkeld te zijn dan de casus misschien klinkt. In november 2019 bezocht Máxima tijdens een VN-reis Pakistan. Op het programma stond ook een bezoek aan een kleermaker in Lahore en juist ja: dat blijkt dus Mahpara Khan te zijn. Tijdens een gesprek over ondernemen en inclusieve financiëring kreeg de koningin een bruine doos overhandigd met daarin de jurk die afgelopen donderdag in beeld kwam.

(c) MKM

Op een video van RoyalTV van Rick Evers is de doos ook te zien en als je goed kijkt, zie je links het oorspronkelijke ontwerp op een paspop staan.

Het oorspronkelijke ontwerp is een zogeheten lehenga choli. De van oorsprong Indiase dracht bestaat uit een rijk geborduurd topje dat boven de navel eindigt, een lange rok en een dunne stola die het hoofd en de hals kan bedekken. Prachtig om te zien, maar minder geschikt voor een Nederlandse koningin. Voor Máxima werd het ontwerp uitgevoerd als jurk, dus zonder doorkijkje bij de taille, en met lange mouwen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
26 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Schit-te-ren-de jurk van ware oriëntaalse luxe !!!

Weet ik eindelijk van wie de jurk komt, prachtig.

Prachtige jurk! Ik vind deze zoveel mooier dan die roze sari waar heel veel lezers van deze site zo dol op zijn. Ik vind dit een jurk voor een volwassen vrouw. Komt misschien ook dat ik niks heb met one-shoulder kleding. In ieder geval vind ik deze jurk een groot succes.

Last edited 1 jaar geleden by Krielie

Een prachtige japon met een mooi verhaal!

Sympathiek van de oplettende Maxima dat zij een passende gelegenheid heeft gevonden om de (ongetwijfeld kostbare) japon te dragen die haar cadeau is gedaan. Ze laat daarmee zien de vrijgevigheid niet te vergeten.
De japon zelf, het is al vaker gezegd, vind ik qua kleurstelling niet zo bij de teint van Maxima passen. Ondanks de overdadige versieringen ziet zij er wat bleekjes uit. Op zich niet erg, want zo kon Amalia stralen.

Heel mooi verhaal en nogmaals, schitterende jurk! Wat pakt zij hiermee uit, een sprookje!

Wat super leuk dit weetje. Ik vind het een sprookjesachtige jurk, echt super mooi! Hopelijk zien we deze nog vaak terug.

prachtig!

Leuke info betreffende de historie van deze japon.
Hij is voor Maxima mooi aangepast en kleedt haar bijzonder slank af.
Maar het oorspronkelijk wijdere model van de rok zou haar ook heel elegant staan!
Met prinses Mary in gedachten, die haar kleding meerdere keren laat vermaken, zou het handig zijn wanneer Maxima de bijpassende stola ook in haar bezit heeft, zodat daarmee ter zijner tijd een nieuwe variant gecreëerd kan worden.
Ik laat mij verrassen en zie de jurk graag terug!

Dat zijn goede suggesties Lieske. Die stola erbij zou geweldig zijn!
En het oorspronkelijk wijder model rok vind ik ook mooier.
Ook denk ik dat het borduurwerk van het oorspronkelijke model meer zou doen voor Maxima, geeft net iets meer “kleur”.

Leuk dat je t hebt uitgezocht. Goed verhaal. Correctie: t is niet van oorsprong Indiaas kledingstuk. Van de sari zou je dat nog kunnen zeggen maar van deze stijl zeker niet. Het hoort bij beide landen tot de meest gangbare feestkleding. En online bestellen kan bij bijna alle grote modehuizen tenzij ze t bewust niet doen.

Wat een mooi verhaal en mooi gebaar dat Máxima juist bij deze gelegenheid deze jurk draagt.

Wat mooi om het verhaal achter de jurk te lezen. Denk dat hij met een korter, beetje uitwaaierend mouw of met een uitwaaierende rok ook heel mooi had geweest. Maar deze uitvoering is ook mooi. Zo rijk geborduurd, dat de juwelen bijna niet meer te zien zijn.

Prachtig verhaal – story telling – verrijkt in dit geval een kledingstuk nog meer – geweldig & fantastische research!

Een uiterst geschikte japon in dit warme Jordanië.

Heerlijke jurk die ze daar draagt, mag ze vaker aandoen.

Leuk hoor, gelijk hebben ze. Denk dat ze het hele weekend eraan vastgeplakt hebben, want gisteren fietste ik door het bos langs hun huis in Den Haag en er wapperde geen standaard😁.

Vlg agenda koninklijk huis zou maxima nu in brazilie zijn en dit voor een paar dagen.

Dan heeft Máxima érg lang gewacht tot het juiste moment om hem te dragen, zou ik niet kunnen 😄
Maar, die doos lijkt me te klein voor die jurk om daar in te zitten

Ja idd past er nooit in zou je zeggen.

Thanks voor de link.

Dat lijkt mij een lap stof in die doos, je ziet dat het plat en vierkant is.

Wauw, wat een goed verhaal! 🙂