Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 21 jul 0 reacties

Máxima's hoedenspeld van Tatiana Fabergé

Koningin Máxima is dol op uitgesproken accessoires en schuwt opvallende hoedenspelden zeker niet. Helaas is er maar weinig bekend over de kleine juweeltjes, maar in de nieuwste Vorsten onthult Martijn Akkerman de naam achter enkele koninklijke hoedenspelden: Tatiana Fabergé. De kans is groot dat er nu een lampje gaat branden, want onlangs schreef ik op ModekoninginMáxima al een artikel over Peter Carl Fabergé. Deze Russische juwelier is bekend geworden als de maker van uitbundige, met juwelen versierde Fabergé-eieren, die hij maakte voor de laatste twee Russische tsaren, Alexander III en Nicolaas II. In de voetsporen van haar overgrootvader, ontwerpt Tatiana soortgelijke eieren, zij het van goedkopere materialen. De eitjes worden verkocht als hanger voor aan een collier, maar koningin Máxima  én prinses Beatrix dragen de eitjes -na een aanpassing bij een juwelier- als hoedenspeld. 

Beatrix met het eitje dat we op bovenstaande foto op de bovenste rij zien:

Afbeeldingsresultaat voor maxima hoedenspeld

Máxima met de rode hoedenspeld van Tatiana Fabergé:

Het eitje is via de website www.zilver.nl te koop voor 275 euro. Het juweeltje is gemaakt van verguld zilver, bezet met zirkoon en rood emaille. Ik heb zelf de blauwe variant gekocht en vind het echt een aanrader. Ze zijn prachtig afgewerkt en een echte eyecatcher, ook aan een collier. 

Ook Beatrix is gezien met de hoedenspeld van rood emaille en zirkoon. Ik sluit niet uit dat Máxima en Beatrix onderling hoedenspelden uitwisselen, maar zeker weten doe ik het niet. 

 

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments