Nu we masssaal thuis zitten vanwege het Coronavirus, lijkt het me een goed idee om het aantal berichten en de sfeer op deze website nog wat meer op te schroeven. Daarom blik ik de komende weken dagelijks terug op de topstukken uit Máxima's garderobe. Met vandaag: een fuchsia positiemantel

Toen ik hoogzwanger was, droeg ik eerlijk gezegd het liefst elke dag een spijkerbroek en shirt. Alleen voor mijn werk en de kerk trok ik nog een net jurkje aan, maar chique feestjes liet ik met alle liefde aan mij voorbij gaan. Het is daarom ook maar goed dat ik geen prinses ben, want met een dikke toeter acte de presence geven op Prinsjesdag is echt niet mijn ding. Ik kan me voorstellen dat Máxima ook wel even heeft zitten dubben wat ze aan moest trekken, maar met behulp van Edouard Vermeulen van Natan kreeg ze het wel voor mekaar om op Prinsjesdag 2003 als een soort eigentijdse Jackie Kennedy op de rode loper te verschijnen.

Het ensemble bestaat uit twee kledingstukken. Een strapless avondjurk van rode zijde en een mantel van fuchsia zijde met een motiefje. 

Ik dacht altijd dat het motiefje een print of ingeweven dessin was, maar onderstaande detailfoto bewijst het tegendeel. Het dessin is geëtst. Bij het etsen van textiel wordt een stof van minimaal twee componenten deels behandeld met een oplosmiddel of laser. Doordat bepaalde componenten hier niet tegen bestand zijn, lossen delen van de stof op en ontstaat een patroon met reliëf. De techniek staat ook wel bekend als ausbrenner, devoreren of burn-out en is aan het einde van de negentiende eeuw ontstaan als goedkoop alternatief voor kant. 

De bordeauxrode jurk van Prinsjesdag 2003 is ook nog in beeld gekomen in 2005 en 2007. De mantel is helaas niet meer in beeld gekomen, en het moet wel heel gek lopen als we hem ooit nog eens terug gaan zien. Daarom hier nog wat extra beelden om na te genieten. 

Benieuwd welke outfits eerder aan bod kwamen? 
Máxima's zachtroze rozenjurk van Valentino 
- Máxima's zachtroze avondjurk van Taminiau
-Máxima's felrode jumpsuit van Valentino
- Máxima's koningsblauwe inhuldigingsjurk van Taminiau 
Máxima's groene volantjurk van Lanvin
- Máxima's leren jurk van Natan
- Máxima's strapless avondjurk van Valentino
Máxima's capejurk van Jan Taminiau 
Máxima's fuchsia showstopper van Gucci
- Máxima's kanten top en avondrok van Claes Iversen
Een gerafeld spijkerjasje van Natan
- Een keurige verlovingsjurk 
Een gala-look met lange handschoenen
- Een robe manteau van Claes Iversen 

Op de planning: 
- Groene avondjurk van Valentino 
- Zachtroze capejurk van Taminiau
- Rode prinsjesdagjurk 2002 
- Máxima's bloemenmantel van Barbara Bui
- Koningsdag 2014 
- Koningsdag 2016 
- Máxima's wybertjesjurk van Taminiau (Luxemburgse huwelijk)
- Avondjurk Taminiau staatsbezoek VK
- Koninginnedag 2008
- Prinsjesdag 2017 
- Blauwe mantelpakje Keukenhof 
- Rode mantelpakje Valentino (2001)

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Maria04

Maria04

maandag 06 apr 2020 - 11:33

Zo mooi dat zacht roze kleurtje. Het stond haar zo lief, integer bijna. Het hoedje maakte het helemaal af. Wat zal het jonge stel zich gelukkig hebben gevoeld, vooral omdat Maxima nu zichtbaar haar buikje aan het volk kon tonen. Welke moeder zou niet trots zijn? En toen nog koningin Beatrix was immers ook in blijde verwachte op de komende gebeurtenis!

afbeelding van Henny

Henny

maandag 06 apr 2020 - 09:14

Mooi ensemble voor toen. Volgens mij was haar haar veel gezonder en dikker. Ik denk niet dat er toen sprake was van extensions?

afbeelding van Anouk

Anouk

maandag 06 apr 2020 - 14:52

Kijk al haar zwangerschappen maar eens na, ze had een andere en vollere coupe. Na de bevalling was het meestal weer terug bij het oude. ;-) mijn moeder heeft van zichzelf dik krullend haar, dat verdween tijdens de zwangerschap van mij. Bij de zwangerschap van mijn zusje keerde het weer terug haha

afbeelding van Hennie64

Hennie64

zondag 05 apr 2020 - 23:18

Queen Elisabeth vanavond in een speech op BBC, ik vond het een prachtige uiting van de Queen en/of haar kleedsters, dat was de kleur van haar jurk, ze had een groene jurk aan en zelfs in haar schitterende broche zat dezelfde groene kleur steen. Groen is namelijk de kleur van de hoop. Daar is volgens mij echt over nagedacht.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zondag 05 apr 2020 - 20:47

Vlg. mij zei WA dat ze zelf het geslacht niet wisten en zich wilden laten verrassen.

afbeelding van Senna

Senna

zondag 05 apr 2020 - 16:41

Mooie set en was het roze misschien een stille hint van het wordt een prinsesje.

afbeelding van Marjet

Marjet

zondag 05 apr 2020 - 16:46

Haha wat grappig zou dat zijn geweest, wie weet! :)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 05 apr 2020 - 13:55

Wat een mooie klassiek outfit is dit toch. Het losse haar misstaat helemaal niet vind ik bij deze look. ik herinner me dat ze na Prinsjesdag uit beeld bleef omdat ze rust moest houden ivm haar zwangerschap. Dat zie je al wel aan haar hier.
Ik ben heel benieuwd naar foto’s waar ze de jurk herdraagt. Van mij zou ze de jas mogen laten verkorten en in laten nemen, op een skinny witte broek of over een strak jurkje wordt het vast weer een prachtige outfit.

afbeelding van Prinsesrita

Prinsesrita

zondag 05 apr 2020 - 12:04

Prachtige outfit met mooi verzorgd schoeisel.
Kleur staat prima ,een mooie zwangere prinses

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

zondag 05 apr 2020 - 12:04

...inderdaad, bederft het 'kapsel' het gehele beeld weer eens.
Loshangend haar bij officiele gelegenheden misstaan volkomen, maar gezien haar situatie
kan men ook best een oogje dichtknijpen. Interessante stofkeuze voor de mantel, maar straples japon
voor een hoogzwangere ?!

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

zondag 05 apr 2020 - 11:38

Hoewel vele modeadviezen schrijven dat je bij een dikke buik de taille moet verhogen heb ik dat nooit mooi gevonden. Je krijgt dan zo’n lang breed onderstuk. Toen ik zwanger was eind 70 en begin 80 was het zoals Margreet schrijft vrij makkelijk gewone kleding door te dragen qua jurken en hessen, Indiaas van mooie, soepele stoffen en overside Scandinavisch. En die enkele broek kocht je dan inderdaad bij Prenatal.
Maxima oogt in haar gezicht ook niet zo sprankelend, kort hierna moest ze voor 9 weken het bed houden!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zondag 05 apr 2020 - 11:36

Ik vind t een supermooie outfit, maar ben t met Suus eens dat opgestoken haar t een extra had kunnen geven. Dit hard roze staat haar super goed. Jammer dat de jas niet is vermaakt zodat ze m later nog over een eveningdress had kunnen dragen.
Beatrix' outfit is perfect en wat straalt ze zo met een volgende troonopvolger in aankomst!

(Graag Josine de doopoutfits van Maxima)

afbeelding van Suus

Suus

zondag 05 apr 2020 - 10:29

Mwah, niet echt fantastisch, en ik denk eerlijk gezegd dat dat vooral door het kapsel komt dat rommelig oogt zo met het hoedje erop. Als het was opgestoken (bijv lage zij knot) had het geheel er heel anders uitgezien denk ik.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

zaterdag 04 apr 2020 - 22:41

Misschien zou de mantel mooier vallen als de onderkant korter en met een ronde zoom naar achteren gemaakt zou zijn en dat het dan aan de voorkant meer open was, zodat je de jurk beter ziet. Verder vind ik het prima staan.

afbeelding van car

car

zaterdag 04 apr 2020 - 22:34

Beatrix en willem alexsnder vond ik toen heel erg mooi eruit zien! Maxima heeft iets magisch maar dit vind ik mwah...die enorme puntschoenen ook! De mode veranderd zooo snel haha

afbeelding van Birchwood

Birchwood

zaterdag 04 apr 2020 - 22:20

Geen toppertje, styling is ook niet mijn smaak. Wel leuk dat we de stof in detail zien.

afbeelding van Margreet

Margreet

zondag 05 apr 2020 - 08:17

Ik was in de jaren '70 zwanger. Toen droeg je nog heeeeeel ruime jurkjes of een hesje met een (Prenatal)-zwangerschapsbroek met heeel veel elastieken ruimte om de buik. En toch vond ik echt altijd dat ik er prachtig uitzag!
Máxima's ensemble vind ik niet zo bijzonder, waarschijnlijk door de niet zo voor mij aansprekende kleur en het "suffige" hoedje. De stof rond de borsten vind ik ook niet zo mooi vallen.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?