Nu we masssaal thuis zitten vanwege het coronavirus, lijkt het me een goed idee om het aantal berichten en de sfeer op deze website nog wat meer op te schroeven. Daarom blik ik de komende weken dagelijks terug op de topstukken uit Máxima's garderobe. Met vandaag: een groene empire-jurk van Valentino. 

In de blog die vanmorgen online kwam, schreef onze gastblogger Miny over de empire-mode van de negentiende eeuw. Een mooie samenloop van omstandigheden, want in de Onder de Loep van vandaag gaat het ook over een empire-jurk. Door vijf verschillende dames én een heer is Máxima's groene strapless jurk van Valentino namelijk opgegeven voor deze serie. Het kledingstuk kwam voor het eerst in beeld tijdens de première van Wit Licht in 2006. 

De jurk van Máxima is speciaal voor haar vervaardigd, maar het ontwerp gaat al wel wat langer mee. In de herfst/wintercollectie van 1965 (!!) is de strapless jurk met een draperie vanuit de halslijn al te zien. 

Zoals bovenstaande collage wel laat zien, is Máxima's decolleté iets kuiser gemaakt doordat er een strookje stof is aangebracht. Een slimme keuze, maar desondanks vind ik de japon nog steeds niet erg flatteren omdat de strapless halslijn benadrukt dat Máxima een vrij lage boezem heeft. Een collier had het grote vlak tussen de hals en de halslijn kunnen doorbreken, maar daar koos Máxima in 2006 niet voor. En in 2008 ook niet, toen ze de jurk opnieuw droeg tijdens het staatsbezoek van de Braziliaanse president. Maar dames, daar let toch niemand op als je zulke fantastische smokey eyes hebt en een waanzinnig jaren '60 kapsel? Wat moet het heerlijk zijn om met de beste kappers en visagisten te kunnen samenwerken!  

Blijkbaar was Máxima zelf erg blij met haar groene jurk, want tijdens het staatsbezoek aan Duitsland (2011) dook het kledingstuk opnieuw op. Nu met een smaragden collier en een paar diamanten haarspelden. Give me more, give me more, give me everything. 

In 2016 wist Máxima zichzelf te overtreffen door de jurk te dragen met haar Tuti Frutti-collier. Het juweel doet precies wat de jurk nodig heeft, en eindelijk snap ook ik de magie van het kledingstuk. 

Met zulke armen zou ik ook geen mouwen willen tijdens een gala. 

En hoe leuk: de jurk heeft ook een split. Hij zit weliswaar heel goed verstopt, maar de wind gaf hem toch nog prijs bij het vertrek in 2016. 

Benieuwd welke outfits eerder aan bod kwamen? 
Máxima's zachtroze rozenjurk van Valentino 
- Máxima's zachtroze avondjurk van Taminiau
-Máxima's felrode jumpsuit van Valentino
- Máxima's koningsblauwe inhuldigingsjurk van Taminiau 
Máxima's groene volantjurk van Lanvin
- Máxima's leren jurk van Natan
- Máxima's strapless avondjurk van Valentino
Máxima's capejurk van Jan Taminiau 
Máxima's fuchsia showstopper van Gucci
- Máxima's kanten top en avondrok van Claes Iversen
Een gerafeld spijkerjasje van Natan
- Een keurige verlovingsjurk 
Een gala-look met lange handschoenen
- Een robe manteau van Claes Iversen 
Een fuchsia positiejas
- Geel-oranje jurk van Natan

Op de planning: 
- Zachtroze capejurk van Taminiau
- Rode prinsjesdagjurk 2002 
- Máxima's bloemenmantel van Barbara Bui
- Koningsdag 2014 
- Koningsdag 2016 
- Máxima's wybertjesjurk van Taminiau (Luxemburgse huwelijk)
- Avondjurk Taminiau staatsbezoek VK
- Koninginnedag 2008
- Prinsjesdag 2017 
- Blauwe mantelpakje Keukenhof 
- Rode mantelpakje Valentino (2001)
- Doop Amalia 
- Doop Alexia 
- Doop Ariane 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Trixedo

Trixedo

dinsdag 14 apr 2020 - 23:21

Máxima's verschijning in deze (door haar zo geliefde) superprachtige jurk met het echt verrukkelijke tutti-frutti-collier, eind november 2018 (hier de foto's 6 en 7), gebeurde tijdens het staatsbezoek uit België (bij de Belgische contraprestatie) : zie http://www.modekoninginmaxima.nl/koninginnenmode-ontwerpers/staatsbezoek... .
Ze vergastte er haar vriendin Mathilde op, die zelf - heel attent en lief !- gehuld was in een schitterende jurk van Jan Taminiau en zelf getooid was met een prachtig klassiek collier !

afbeelding van Birchwood

Birchwood

donderdag 09 apr 2020 - 19:04

Kleur prachtig! Model minder geschikt voor Máxima. Ik zou er zelf ook niet aan moeten denken. Ik zou constant mijn jurk “ophijsen” ;-)
In combinatie met het waanzinnige tutti frutti collier wordt het ietsiepietsie beter.
Opgestoken kapsel met smokey eyes zijn erg mooi.

afbeelding van elisah.

elisah.

woensdag 08 apr 2020 - 14:02

De kleur is prachtig , en met het juweel een hele mooie combinatie, maar wat zou ik me ontzettend onzeker voelen in deze jurk en de hele tijd lopen hijsen en kijken of alles echt nog goed zit . Ik vind het ook onbegrijpelijk dat ze deze jurk vaker heeft gedragen, ik zou na een keer er al genoeg van hebben.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

woensdag 08 apr 2020 - 14:17

Wat een mooie jurk! Heel mooi model uit de jaren '60 nog wel, maakt het een tikje spannender. Alleen ik vind de kleur veel te kuis. Als hier een effen, spannende kleur was gebruikt, ga je uit je dak. Leuk dat ze hier wel variatie gebruikt met accessoires, bij het herdragen van kleding.
Het bovenstuk zit niet te laag, die zit precies goed. Haar bovenlichaam is zo.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 09 apr 2020 - 13:36

En precies daarom is het beter als ze geen lage decoloté japonnen meer draagt. Ik mag toch hopen dat zeker een Valentino dit haar geadvisseerd heeft! Ze heeft gewoonweg het figuur er niet naar, zo simpel is het. Een goed couturier móet dit zien en haar adviseren, jammer dat ze vaak niet luistert naar mensen die er echt verstand van hebben, maar ja aan de andere kant, zij moet er zelf in lopen... .

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

donderdag 09 apr 2020 - 14:43

Precies. Maxima is 1.78cm en heeft schoenmaat 42. Zij is zo gebouwd. Maar ik denk dat zij er lak aan heeft om dan geen strapless jurken te dragen. Ze zou dan ook geen hakken van 10 cm moeten dragen, wat haar in totaliteit 1 meter 88 maakt.

Misschien weet Valentino wel beter om Maxima te bekritiseren en maakt liever een mooie jurk voor haar! Al zou ze zonder handen en voeten komen, maakt hij een jurk voor haar!

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 09 apr 2020 - 15:20

Nee hij natuurlijk gaat hij haar niet bekritiseren, dat is heel wat anders, maar hij zou haar wel goed moeten ádviseren! En uiteraard kan zij haar eigen smaak, ideeën doorvoeren, maar als Dé Valentino jouw van advies dient, zou ik dat toch zeker ter harte nemen. Maar wellicht heeft hij haar niet geadviseerd, wat ik mij eerlijk gezegd niet kan voorstellen voor een couturier met zo’n wereldfaam.

afbeelding van Josine - Moderator

Josine - Moderator

donderdag 09 apr 2020 - 15:11

Juist. Dat vind ik ook het leuke aan Máxima. Ze weet heus wel dat sommige outfits tegen de modewetten indruisen, maar ze volgt dan toch haar hart.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

donderdag 09 apr 2020 - 15:24

Met alle risico’s van dien voor haar rekening, maar vaak krijgt de couturier ervan langs, voor de duidelijkheid heb ik het hier dan over de modellen en niet over afwerking zoals naden en zomen ect.

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

donderdag 09 apr 2020 - 18:01

Oké, oké, jij hebt het niet op Valentino. Hij geeft geen goed advies en de jurk is te laag.
Maxima en een heleboel anderen hebben hier geen last van. Sterker nog, hij heeft een hele mooie jurk voor haar gemaakt, een model dat in de jaren '60 al gedragen werd.
Ik zou zeggen, ga een keertje bij hem langs, misschien geeft hij jou wel het advies dat je nodig hebt en de jurk die jij wilt. Post dan een fotootje, want ik en een heleboel anderen willen wel zien hoe jij er dan uit ziet.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

vrijdag 10 apr 2020 - 01:09

Ach wat jammer deze boze reactie, waar komt dit nu ineens vandaan. Ik ben bang dat je mijn verhaal verkeerd leest, want ik vind Valentino juist een groots couturier!

afbeelding van Eyecatcher

Eyecatcher

vrijdag 10 apr 2020 - 13:05

Je hebt gelijk Hennie, dat Valentino een groots couturier is! Maxima mag vaker shoppen in zijn straatje.

afbeelding van oranjefan

oranjefan

woensdag 08 apr 2020 - 13:25

Zoals ze het in 2011 aan had vind ik het allermooist. Zonder collier en omslagdoek is het zo kaal.
Die gouden puntschoenen, maar ook die witte sandalen en de camel-cape vind ik niks, verder alle accesoires dus wel.

afbeelding van Jacolien

Jacolien

woensdag 08 apr 2020 - 11:32

Het eerste wat me opvalt is het kapsel op de eerste foto: super mooi! Wat waren ze daar ook nog jong...

De jurk vind ik qua kleur mooi maar de bovenkant legt het accent op de lage boezem wat ik niet mooi vind

afbeelding van Maria04

Maria04

woensdag 08 apr 2020 - 10:55

Met kleur is niks mis, het model drie niks. Het lijkt bovenaan af te zakken, en die die "lapjes" op de buste wat bezielt de ontwerper.
Ik hoop hem nooit meer te zien, ze heeft veel mooier in de kast hangen! Juwelen zijn prachtig even als haar kapsel. En haar stralende lach maat alles goed.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 08 apr 2020 - 10:01

Een schitterende jurk. Ik zou m constant 'ophalen', om de jurk beter onder de oksels te krijgen.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

woensdag 08 apr 2020 - 13:57

Prachtige jurk in een geweldige kleur. Ik zie Máxima heel graag met een jaren ‘60 look kapsel, staat haar zo mooi. Van mij mag ze de jurk zeker nog eens dragen.

afbeelding van Jansje

Jansje

woensdag 08 apr 2020 - 09:07

De kleur staat de koningin erg goed, maar de bovenkant van de jurk vindt ik niet bij haar flateren. Op de eerste foto heeft ze er leuke punt schoenen onder. Maar die open sandalen op de laatste foto met haar panty, is echt afschuwelijk. Een leuk schoentje met een gespje had ook leuk gestaan

afbeelding van jeanine68

jeanine68

woensdag 08 apr 2020 - 08:13

De mooie warme groene kleur staat Maxima fantastisch, maar het model vind ik bij Maxima weer niet mooi staan.

afbeelding van Hennie64

Hennie64

woensdag 08 apr 2020 - 00:52

Prachtige kleur, maar zeker geen model voor een koningin. Kan ze maar beter niet meer doen.

afbeelding van Johanfrederik

Johanfrederik

dinsdag 07 apr 2020 - 23:31

....de prachtige japon werkt nog beter met de donkergroene stola over de schouders en passende juwelen.
De borstlijn is te laag, zeker voor een koningin in funktie. Hoewel in 2006 'ietsje' jonger en nog Prinses.

afbeelding van Elles

Elles

dinsdag 07 apr 2020 - 23:11

Niet mooi gevonden indertijd en nog steeds niet!

afbeelding van Anouk

Anouk

dinsdag 07 apr 2020 - 22:59

De kleur van deze jurk is prachtig en staat haar goed. De halslijn is echt te laag, strapless jurken zie ik niet graag bij de koningin. Behalve als ze iets hoger eindigen, maar nu krijg ik het gevoel dat zelfs de bh mee naar beneden zakt. Met de tutti frutti ketting idd beter maar wow those smokey eyes. Als ik het zelf doe, lijk ik op een panda haha.

afbeelding van Nienke Jasmijn

Nienke Jasmijn

vrijdag 10 apr 2020 - 09:51

Hoi Anouk, ik denk juist steeds wanneer ik naar die versie van Máxima kijk: Pffft....wat een panda - ogen....

afbeelding van Suus

Suus

vrijdag 10 apr 2020 - 09:58

Ik vind het hier ook té. Weet niet waar dat aan ligt, alsof het niet in balans is met de rest van haar Make-up ofzo. Iemand hier die er verstand van heeft en kan uitleggen hoe het komt?

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 07 apr 2020 - 22:09

Wat bijzonder om te lezen dat het al zo’n oud ontwerp was. Vakmanschap om zoiets tijdsloos te ontwerpen. Qua halslijn inderdaad minder geschikt voor Máxima, en omdat we dat al vaker hebben besproken kijken we wat mij betreft nu speciaal naar haar (prachtige) armen. Jaloers!

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 07 apr 2020 - 22:03

Hier heb ik niks mee. Het bovenstuk vind ik veel te laag zitten. In mijn ogen geen goed model voor haar dus.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?