Avatar foto Door Moderator Petra
Denemarken 30 mrt 38 reacties

Nog even genieten tijdens het paasweekend

Wil je nog even na genieten van de blogs van deze week? Hier vind je alle blogs op een rijtje.

De koninklijke familie van Noorwegen wens iedereen een heel fijn Pasen 🐣.

Foto ©Det Kongelige Hoff

Afgelopen dinsdag was koningin Máxima aanwezig bij de lancering van een online tool voor MIND.

Verder: voorlopig radiostilte rondom Máxima. Dat kan eigenlijk maar 1 ding betekenen…

Koninklijke streepjescodes in beeld:

Prins Julian van Zweden, het jongste zoontje van prins Carl Philip en prinses Sofia, vierde deze week zijn derde verjaardag.

Foto ©prinsparet op instagram

Josine beantwoordt een lezersvraag in deze blog.

Altijd al willen weten hoe Royals een lang gilet stylen?

Een nieuwe blog in de serie Dit of dat.

Ook in Luxemburg werd feest gevierd. Maar liefst 10 cute foto’s van de kleine prins François (en zijn ‘grote’ broer Charles). Guillaume en Stephanie zijn gul met plaatjes van hun kids.

Mary laat zien hoe stijlvol een laars kan zijn. Niet iedereen vond het echter even stijlvol. Wat vind jij?

Hoera, Charlene was eindelijk weer een keer bij het Rozenbal!

Waarom zit koning Willem-Alexander eigenlijk op witte stoelen?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
38 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Koning Philippe en Koningin Mathilde zijn ook altijd uit de schijnwerpers tijdens de schoolvakanties. Ik weet niet of ze telkens naar hun buitenverblijf op Ile d’Yeu gaan in Frankrijk, maar ik denk vooral dat het te maken heeft met de kinderen die al dan niet thuis komen. De jongste twee lopen nog school in Brussel. Prins Gabriël is ook in Brussel, maar ik weet niet wanneer hij vrij heeft van het KMS (militaire school). Kroonprinses Elisabeth’s vakantiedagen in Oxford University komen waarschijnlijk niet overeen met de vakantiedagen van het onderwijs in België. Koning Philippe en Koningin Mathilde maakten ook telkens tijdens de paasvakantie een deel van de voettocht naar Compostella.Ik weet niet of zij dit nog doen of dat zij ondertussen de volledige tocht hebben beeindigd. Zij moeten toch ook eens kunnen ontspannen en doen wat de meeste gezinnen tegenwoordig doen tijdens de schoolvakanties.

En toch is er een verschil in stijl . Zo worden philippe en mathilde hetzij alleen of met kinderen gespot als deelnemers aan het “gewone ” leven bv loopwedstrijd, muziekoptreden , musical en andere in hun eigen land …. . denk dat deze acties hen “benaderbaar” maken als burgers onder de andere burgers van hun land , ze waken er ook over om in hun “verschijningen” geen aanstoot te geven aan anderen door bv exclusieve accessoires of kledij .. kan ik persoonlijk wel apprecieren. Ook al hebben ze een bevoorrechte positie zij hebben er geen probleem mee om zich “low profile” op te stellen … ik heb het gevoel dat beatrix deze kunst veel beter beheerste als haar zoon en schoondochter …

En in Denemarken zijn ze ook op vakantie in t buitenland. Net als veel andere mensen. Ik begrijp heel goed dat weg van huis pas echt ontspannen is. Daar heb ik zelf ook last van. Ik kan mij ook voorstellen dat ze in Argentinie zijn. Zou ik ook heel normaal vinden.

Weg van huis pas kunnen ontspannen?
Een huis vol luxe, waaronder een sauna, zwembad, en weet ik al wat niet meer?
Ze zijn al zo vaak weg, je zou verwachten, dat ze het heerlijk zouden vinden om eens thuis te kunnen blijven.
Wij hebben een schoonzusje, dat thuis de rust niet kan vinden.
Wij zeggen altijd gekscherend:” Nicolet heeft last van haar “relklier” 😄
Maxima zal toch óók niet 🤭🤔😜

Wat fantastisch weer om een heel blijde koning Charles te zien! Heel fijn om de man weer te zien, en hij zag er erg blij uit. Viel me trouwens op dat queen Camilla, Prinses Anne en Fergie, de ex van Andrew allemaal de kleur groen droegen, en wat een mooi symbool lees ik hieruit; groen is de kleur van de hoop 🙏.

Het is natuurlijk wel een glamourleventje zo. Ik heb nooit zoveel op met opmerkingen als “in een gouden kooi” en “geen privacy” als het Maxima betreft. Zij heeft hier heel bewust voor gekozen en geniet mijns inziens volop van alle aandacht en privileges. Hun privacy weten ze toch vaak wel te vinden. Dus om die vakanties te ziens als compensatie voor het inleveren van…. dat gaat me te ver. Ik blijf het dubbel vinden, want aan de andere kant geniet ik wel van haar als glamourkoningin. Never a dull moment. Wat me altijd wel stoort is dat ze privé weinig of niets delen met ons. Ik heb het al eerder gezegd, we hoeven er niet bij te zijn. Maar een leuke foto van een privégelegenheid doet toch geen afbreuk aan hun privacy?
Waar het hier om gaat is de vele vakanties/tripjes. Ook dat vind ik dubbel. Als ze het van hun privévermogen betalen en het niet ten koste gaat van hun koninklijke verplichtingen, tsja, als ik eerlijk ben dan zou ik er zelf ook wel van willen genieten. Aan de andere kant kan ik begrijpen dat het enorm steekt bij de vele landgenoten die zich geen vakantie(s) kunnen permitteren. Ze hebben tenslotte wel een voorbeeldfunctie. Dus dubbel.

Als ik heel eerlijk ben mis ik bij onze koning en koningin de plicht, de roeping. Alexander ziet het koningsschap meer als een betaalde baan, hij voelt zich meer de manager van de BV Nederland. Máxima voelt volgens mij al helemaal geen roeping, dat kun je ook wel zien hoe zij er soms uitziet. Dit kunnen wij haar eigenlijk ook niet kwalijk nemen, zij mist iets, heeft dit ook niet in haar jeugd meegekregen want zij komt uit een land waar al helemaal geen koningschap bestaat dus “weet zij veel”, en voelt zich des temeer de “first” lady, een presidentsvrouw, een functie die toch een andere inhoud en uitvoering heeft dan die van koningin. Daarom waren ze ook bozig en later wat quasi verbaasd” dat wij als volk zeer verontwaardigd waren toen zij tijdens corona het vliegtuig namen naar Griekenland. Dit was voor hun uiterst normaal … toch?!! Heeft ook een aantal dagen geduurd voordat ze met het ingestudeerde stukje op tv kwamen. Want ja wat heeft het volk er eigenlijk mee te maken? Je kan hier ook voor invullen; wat het mijn personeel ermee te maken wat wij privé doen? Kijk en dit is nu één van de vele perfecte voorbeelden van het missen van roeping, inleven en het aanvoelen van het volk waar je koning en koningin van mag zijn. Dit was echt een staaltje management. Iets wat ik bij andere Europese koningshuizen niet zie, management, wel overduidelijk koningsschap, één proberen te zijn met je volk, dat betekend delen, in vreugde en verdriet, af en toe een inkijkje geven.

Ik zie bij Máxima toch echt wel toewijding. Ze maakt zich hard voor het mentale welzijn van jongeren, cultuureducatie, financiële inclusie, financiële gezondheid, Nederlandse ondernemers. Als ik haar aan het werk zie tijdens bezoeken rondom deze thema’s, zie ik echt een bevlogen vrouw. Ik vraag me ook af of Willem-Alexander en Máxima echt vaker op vakantie gaan dan Beatrix. Die was in haar regeerperiode ook gerust twee weken buiten beeld. Alleen waren er toen geen blogs en sociale media die haar doen en laten heel nauwkeurig bijhielden.

Ik begrijp dat je er op deze wijze naar kijkt, echter ik zie dit anders. Ik mis iets bij haar in haar koningin-zijn. Jij ziet een bevlogen vrouw, Ik zie een goed ingelezen manager, die graag op zakelijk gebied bezig is, notitieboekje onder handbereik. Ze sluit liever zakelijke deals, dit is ook grotendeels haar werk bij de VN. Ik kan gewoon geen koningin zien in Máxima en hierin speelt mede bijkomende factoren waar ik hierboven al voorzichtig aan refereerde. Beeldvorming in deze functie is uitermate belangrijk.

Mee eens

Jacqueline en Josine: dank voor jullie discussie; ik vond het verhelderend. Ik herken de twijfel (mooi omschreven met meer presidentsvrouw- sfeer; vrouwen die soms trouwens ook heel betrokken zijn) maar zie ook die andere, bevlogen kant, die Josine noemt. En de nadelen van de social media.

Petra, wat bedoel je met: ‘voorlopig radiostilte rondom Maxima’….?
Mooie foto van de koninklijke familie in Noorwegen zeg!

Goedemorgen, ik kijk voor ontspanning af en toe dit blog. Bovenstaande opmerking en sommige commentaren die erop volgen, ervaar ik als weinig vrolijk. Ze halen dit blog naar beneden.

Zo mee eens Johannetta, daarbij ervaar ik MKM de laatste tijd overigens als ‘minder’ maar wie weet ligt dit aan mezelf. Op al die ‘schattige kindjes en gezinnetjes’ en ‘ziekteperikelen’ ligt m.i. veel nadruk, ik kijk het nog even aan.

Dank voor je reactie Petra en ja ik ben bekend met wat Josine laatst heeft gepost.
👉🏼 Ik kom hier erg graag ter ontspanning voor wb mode, juwelen en hun geschiedenis, de historie van koningshuizen en de paleizen en kastelen inclusief de binnenhuisarchitectuur. En niet te vergeten de kennis,,verhalen en anekdotes die mede lezers hier regelmatig delen met af en toe een pittige discussie ook over het bestaansrecht van ons koningshuis 👍🏼

Ik weet soms niet wat ik kan verwachten als ik een blog open en al lezende komt men achter inhouden. Jullie reactie van ‘voel de vrijheid om eea wel/niet te lezen’ ervaar ik na diverse malen hierro op MKM gelezen te hebben een beetje als een dooddoener.
🗣️ Ik voel me bij deze vrij mijn geluid te laten horen en hoop dat wat ik versta en ervaar onder leuk interessante keukentafelsessies 😉 niet verworden tot mierzoete theekransjes vol met ach wee, zielug, wat errug en zo èn portefeuilles vol baby/kinderfoto’s en gezinnetjes op kleedjes op gladgeschoren gazonnetjes.,

Ik moest dit even kwijt en bezie de komende tijd hoe het er aan de diverse tafels aan toe gaat. Djw en 🖖🏼 groet.

@PK020 hahaha, mierzoete theekransjes met babyfotootjes en ‘perfecte’ gezinnetjes in gezellige huiselijke setting, I feel you! Ben het er helemaal mee eens. Zo zoetelijk en weeïg allemaal. Dat hoeft van mij ook echt niet.

Ik vraag je niet om het mij 100% naar de zin te maken, ik vraag je niet om het ook te proberen. Ik laat blijkbaar “een ander” geluid horen en ben blij dat jullie 100% genieten èn ja het is Josine’s blog en zij doet gelukkig wat zij daarmee wil. 👍🏼Ook dit moet klaarblijkelijk als een soort mantra herhaald worden als er reacties komen die blijkbaar een dergelijk “weerwoord” verdienen vanuit jouw/jullie perspectief.
Ik wens je een goede nacht, slaap lekker ga ik ook doen.

Hoi PK020,
Hoewel *insert mantra, waar ik nog 100 procent achter sta*, snap ik jouw gevoel wel hoor. Ik blog ook liever over avondjurken, juwelen, en dies meer. Helaas was het de afgelopen maanden heel magertjes qua koninklijke mode. Máxima was uitsluitend zakelijk op pad, Mary liet zich rond en na de kroning amper zien, Catherine is buiten beeld, etc. Ik kan me niet heugen dat het qua uiterlijkheden ooit zo magertjes is geweest. Door de coronaperiode is er ook weinig leuks van de afgelopen 3, 4 jaar waar we nu uit kunnen putten. Het staatsbezoek aan Vietnam was dus méér dan welkom, maar je weet hoe het ging. Omdat we het bloggen leuk vinden, wijken we dan weleens uit naar onderwerpen of royals die anders niet aan bod waren gekomen. Gelukkig komen de ‘vette’ maanden er weer aan, met binnenkort het staatsbezoek van de Spanjaarden, Koningsdag, het diplomatendiner, streekbezoeken, etc. Deze week lijkt Máxima buiten beeld te blijven, maar volgende week gaat het hoogseizoen hopelijk wél van start.

👍🏼 Djw Josine voor je reactie, deze plaatst e.e.a. voor mij weer in een perspectief en dus is het even doorbijten op de mierzoete 🍪 🍪 bij de 🫖 😉

Alhoewel, van doorbijten en -slikken is geen sprake meer gezien nieuwe blogs van gisteren en vandaag 🥳

We gaan vast weer interessante MKM tijden tegemoet 🙌🏼 👑

Ik heb aan je gedacht tijdens het bloggen 😉

Ik zeg, niets meer aan doen, geslaagd 🤗

Oh echt….?
De voorjaarsvakantie zit nog vers in het geheugen!
Had daar dus nog niet aan gedacht.
Bedankt voor de info hoor.

Het lijkt dat Maxima, daar niet de rust voor heeft. Dat zij weg móet. Ook in het weekeind vaak een tripje naar Madrid o.i.d..
Zij liever dan ik 😉

Wat een geneuzel allemaal mensen, velen in NL zijn een paar dagen vrij en vakantie = vakantie waar en met wie dan ook. Alles is beter dan rondstruinen op dé meubelboulevard 😬.
Ga liever 🥚 🥚 zoeken i.p.v. spijkers op laag water en heb het goed.

Dit speelt misschien wel mee. Zij kunnen niet zoals de gemiddelde Nederlander een middagje naar de stad of naar een museum of het bos. Om vrij rond te kunnen struinen moeten ze naar het buitenland uitwijken.
Kan me ook voorstellen dat Max haar dochter(s) wil zien met Pasen. Neemt niet weg dat idd de indruk ontstaat dat ze altijd maar op vakantie zijn.

Anderzijds is het instituut en zijn voordelen zo vast gebetonneerd in allerlei wetgeving ; een % meer of minder in populariteit zal hen geen slapeloze nachten bezorgen denk ik .. en er is altijd wel iets of iemand die mogelijke problemen oplost … Mooie paasdagen gewenst !!

Petra, Ik las gisteren ergens dat pasen altijd in het buitenhuis van beatrix gevierd wordt …. weet niet of dit (nog) klopt ….

*

Last edited 3 maanden geleden by Catherine