Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 11 mrt 21 reacties

Waarom onderwerp X of Y op deze website staat

Waarom gaat het op deze Máxima-website over Mathilde?” “Waarom besteed je aandacht aan roddel en achterklap?”Met regelmaat komen er vragen binnen over het beleid van deze website. In deze blog een toelichting.

Toen ik (Josine) in 2003 begon met bloggen, had ik geen idee hoe de wereld van bloggen eruit zou zien. Ik knipte en plakte wat plaatjes van internet, schreef er twee zinnetjes bij en dat was het. In eerste instantie ging dat over van alles en nog wat, zolang het maar gerelateerd was aan Máxima. Na een half jaar werd het voor mij duidelijk dat ik de blogs over de koninklijke mode het leukst vond én dat die ook het beste werden gelezen. Máximaiscool, zoals de website toen nog heette, richtte zich daarom meer en meer op de mode van Máxima.

Omdat ik op een gegeven moment van de puberale naam Maximaiscool afwilde, liet ik een nieuwe website bouwen en stapte ik over op ModekoninginMáxima. Door de jaren heen groeide de website uit tot een merk. Wat ook groeide, was mijn interesse in paleizen, lifestyle, koninklijke PR, geschiedenis, onderscheidingen en juwelen. Omdat ik het fijn vond om ook weleens tegen iemand anders dan Máxima aan te kijken, verbreedde ik ook qua royals mijn gezichtsveld.

Anno nu is ModekoninginMáxima een website die meer beslaat dan Máxima’s mode alleen. Het is mijn digitale huiskamer, waar ik met mijn royale vrienden en vriendinnen graag klets over koninklijke aangelegenheden.

Het aankopen van foto’s, het onderhoud van de website, de server: het kost allemaal veel geld. De kosten worden gedekt door advertenties boven, naast en tussen de tekst. Zouden de advertenties verdwijnen, dan zou ModekoninginMáxima.nl ook verdwijnen. Via de mail krijg ik nog weleens de vraag of ik wil nadenken over een abonnementsmodel. Voor een paar euro per maand zou je dan de artikelen op MKM kunnen lezen. Mijn antwoord is dan altijd heel duidelijk: nee, een abonnementsmodel staat niet op de planning. Waarom niet? Omdat MKM voor mij -en voor de gastbloggers- een hobby moet zijn en blijven. Als ik zin heb om te bloggen, blog ik. Heb ik geen zin/tijd/energie, dan blog ik niet. Qua onderwerpen geldt hetzelfde beleid: als ik zin heb om over een bepaald onderwerp te bloggen, dan blog ik erover. Heb ik geen zin? Dan sla ik het over.

Dus als je je afvraagt waarom een bepaald onderwerp op deze website aan bod komt, dan is het antwoord heel simpel: omdat een van de bloggers van MKM daar blijkbaar zin in had. Dus ja, op ModekoninginMáxima lees je soms over paleizen, etiquette of geschiedenis. Net als dat een keurslager ook vanillevla en erwtensoep mag verkopen. Clicks wijzen uit dat de uitstapjes doorgaans erg worden gewaardeerd. Zo ging de best gelezen blog van 2023 over Paleis Huis ten Bosch.

Clicks kunnen een aanmoediging zijn om nóg een keer te bloggen over een bepaald onderwerp. Staat een bepaald onderwerp je niet aan, klik dan de blog vooral niet aan. Aan de andere kant zijn clicks ook niet honderd procent leidend. Blogs over juwelen kosten bijvoorbeeld veel tijd, maar worden minder aangeklikt dan mode. De doelgroep is kleiner, maar de betrokkenheid van de juwelenliefhebbers is wel groot. Zo worden we er veel over gemaild en worden de blogs ook ruim na de publicatiedatum nog aangeklikt.

Hopelijk is het zo wat duidelijker wat je hier wel en niet kunt verwachten.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
21 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Josine (en collega’s) ga vooral lekker door!! Ik ben hier terechtgekomen nadat ik jouw boek las en jouw deskundigheid, vrolijkheid en positieve kritische houding erg prettig vond en vind. En ja…ik hou van de mooie plaatjes en sprookjesachtige verhalen die jij blogt (maar ook jouw bijdragen aan de diverse tijdschriften en televisieprogramma’s). Even wegdromen! Dank je wel daarvoor💛

Ik vind het een hele leuke site en lees juist verhalen over juwelen en andere achtergrond verhalen graag.
Het is ook leuk om te lezen over dingen die je zelf nooit zal meemaken of kleding die je nooit zal dragen.
Nog een vraag: ik haat reclame maar begrijp dat het essentieel is om een website te onderhouden. Helpt het je om er af en toe op te klikken? Dan zou ik dat graag doen als het helpt om te blijven bestaan.

Dit is gewoon een overhéérlijke site ! En die is inderdaad gegroeid, tot volwassenheid, zou ik zo zeggen ! Ga absoluut zo door, mét je team, lieve Josine ! We zijn er je allen (mag ik wellicht toch zeggen, afgaand op onderstaande reacties) uiterst dankbaar voor ! En verschijn ook verder zo leuk op tv in BB (ook daar mogen ze je duidelijk graag) !

Ik vind dat je heel leuk/mooi schrijft en vaak met een leuke humoristische ondertoon. Daar geniet ik dan van.
En je bent ook goed in het opmerken en reageren van wat wel en niet ‘gepast is’ qua publiceren. Dank je wel! Goed gedaan en heel leuk die diverse onderwerpen.

Hier sluit ik me graag bij aan. Dank Josine en Petra!

Prima invalshoek Josine!

Josine en Petra weten inmiddels dat ik graag bij MKM binnenwandel, het gezellig vind om met jullie allen mee te babbelen en de grote diversiteit aan onderwerpen waardeer.
Dus hoop ik dat de bloggers veel inspiratie, energie en tijd hebben om ons te blijven verrassen en vermaken.
Goed uitgelegd Josine, zodat voor ieder duidelijk is wat we mogen verwachten.

Volgens mij komt de meeste kritiek op onderwerpen die als ‘roddel en achterklap’ worden ervaren. Op zich is dat denk ik ook een uiting van betrokkenheid; men vindt de betreffende onderwerpen ‘beneden de waardigheid’ van deze website. Daar kan ik op zich wel in komen. Het onderwerp over de foto van prinses Catherine voegt bijvoorbeeld ook niet zo veel toe aan berichtgeving via andere websites/kanalen. Aan de andere kant is het makkelijk om dat soort berichten dan even over te slaan.

💝

Lekker juist om meer info te krijgen dan alleen over Maxima.
Paleizen, sieraden, tassen, collega’s, kinderen, sieraden enz. enz. Kom maar op hoor; ik houd ervan😍

Ga zo door Josine en medebloggers. Ik lees al heel lang mee maar heb pas kort een account dus praat ik af en toe mee, heb ook wel es kritisch commentaar maar ben meestal erg tevreden. Het zijn vaker de reacties op je blog waar ik me aan erger😁🥰

Ik vind de afwisseling juist erg leuk. Er zijn soms blogs die ik niet lees en ook niet op alles plaats ik commentaar, dat is de keuze die ik maak. Maar chapeau voor al je werk Josine👍🏻

Josine en Team, jullíe mogen trots zijn op MKM zoals het is gegroeid de afgelopen jaren. Altijd interessant en als het mijn interesse niet heeft sla ik gewoon een dagje over. In een papieren magazine staat tenslotte ook wel eens iets wat minder interesse heeft. Ik zeg alleen GA ZO DOOR. 👊🏼

Heel goed plan om MKM ‘lekker breed’ te laten groeien en te kiezen voor diverse maar toch aanverwante onderwerpen, het krijgt zo de vorm van een magazine, waardoor er wellicht een grotere doelgroep wordt bereikt en er meer inkomsten worden gegenereerd, want ‘voor niets gaat de zon op’. Het is altijd leuk en ontspannend om even op de website te koekeloeren, heb niet altijd tijd om te reageren, maar het is toch super leuk dat het gewoon kan, ‘vrijheid blijheid’ waarvoor dank en een dikke👍.

Josine, je mag zeer zeker trots zijn op het merk MKM wat je vanaf 0️⃣ komma 0️⃣ met je team opgebouwd hebt, alle lof 👏🏼

Er steekt ongetwijfeld veel tijd en energie in de vele blogs. Persoonlijk zou ik bereid zijn te betalen voor een abonnement, maar jij bent de baas en bepaalt het beleid alsmede ook de thema’s, dat heeft een ieder te respecteren. Voor mij maakt juist de afwisseling aan blogs over diverse onderwerpen en royals jouw site interessant en ik hoop dat jij en je team er zelf ook plezier aan blijft beleven en hier nog lang mee doorgaat.

Jouw website, jouw keuzes. Prima !

Een duidelijke uitleg , en voor anderen misschien heel goed en fijn.
Voor mij was het al goed, als lezeressen zijn we denk ik meegegroeid in alle interesses, dus niet alleen de kleding van Maxima, heerlijk om ook de kleding én juwelen te zien en te beoordelen van andere prinsessen en koninginnen .
En niet alleen de kleding, maar ook hun taken en interesses,.
En inkijkjes in paleizen verveelt ook nooit.
Ga alsjeblieft met je team zo door Josine, mijn dag is niet compleet als ik niet even een kijkje op je site heb genomen .

Leuk om mee te krijgen hoe het uitgegroeid is tot de blog die het nu is en de keuzes die je maakt in waar je over schrijft en hoe je kiest voor vrije toegang maar dan wel mét reclames. Ik geniet er altijd even van om te ‘koekeloeren’ of er al wat op staat en vind het leuk de achtergrond informatie er bij te lezen! Ik vind niet altijd alle reacties ‘ sjiek’ en dat stoort me echt maar ik blijf uiteindelijk komen om de inhoud van de blog

Dank voor de uitleg.
Voor mij persoonlijk was t niet nodig.
Het is pure ontspanning en voor mij welkome afleiding.
Sommige onderwerpen sla ik over
( stropdassen) sommige plaatjes/tekst kijk ik vaker.