Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 28 mrt 14 reacties

Haar Birkin van Hermès draagt Máxima alleen privé

Bij publieke optredens heeft ze vaak kleine, onopvallende tasjes bij zich. De tassen die Máxima privé draagt, zijn veel spannender én duurder. Zo heeft ze zelfs een Birkin-tas van Hermès.

Veel mode-iconen zijn ooit uit nood geboren. Bij de Birkin Bag van Hermès is dat niet anders. In 1984 kreeg de Engelse actrice Jane Birkin een regen van spullen over zich heen toen ze haar tas in het bagagevak van het vliegtuig wilde proppen. Mopperend over het gebrek aan stijlvolle weekendtassen, dook ze de spullen achterna. Haar medepassagier keek geïnteresseerd toe, want dit probleem kon hij wel verhelpen. De man in kwestie was namelijk Jean-Louis Dumas, de CEO van lederwarenhuis Hermès. Al pratend over de noodzaak van vakken en zakken, werd er in het hoofd van Dumas een nieuwe tas geboren. Een ontwerp met twee hengsels en een klep die wordt gesloten met twee riempjes en een gouden naamplaatje. Voilà, daar was de Birkin.

Hoewel de tas door het stugge leer vrij zwaar is -Jane Birkin kreeg er zelfs een schouderblessure van- lopen alle sterren ermee weg. Zeker voor de limited editions is de wachtlijst lang en grillig. Je weet nooit precies wanneer je aan de beurt bent. Naam en faam spelen mee, evenals je aankoopgeschiedenis. Dames die in het verleden ook sjaals en riemen bij Hermès kochten, maken dus meer kans op een Birkin. De prijzen beginnen voor de kleinste modellen in de standaard uitvoering bij zo’n 8500 euro, maar afhankelijk van het formaat en de exclusiviteit kan dit bedrag oplopen tot drie ton. In het laatste geval heb je het dan wel over een tas van krokodillenleer (3 of 4 krokodillen per tas) en diamanten.

Victoria Beckham heeft inmiddels meer dan 100 Birkins in haar walk-in closet. Jennifer Lopez gebruikt een exemplaar van 100.000 dollar om te gaan sporten en ja, ook onze eigen koningin heeft er (minimaal) een. Tijdens reizen naar Argentinië en Madrid werd er een grijs exemplaar gespot.

Naast de Birkin heeft Máxima nog een Hermès-icoon in haar bezit. Het gaat om een zwarte Kelly-bag, die vernoemd is naar Grace Kelly, oftewel prinses Gracia. Deze tas kwam in beeld tijdens een receptie op Buckingham Palace, kort na het overlijden van koningin Elizabeth ll.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
14 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Als maxima deze tassen heeft aangeschaft , dan vertelt dit zeer veel over haar en vooral hoe erg zij gesteld is op “statussymbolen” want dat zijn zowel de kelly als de birkin…. een hermes tas is altijd mooi maar dat zijn de “neutralere” ontwerpen van het merk ook….

Ik ben er inmiddels opuit gekeken, op deze stugge, stijve exemplaren.Mede veroorzaakt door de vele neppers. Bovendien vind ik de leersoort ook echt niet mooi.
Waarom ze hem alleen prive gebruikt is me een raadsel, ook op werkbezoeken draagt ze b.v. dure oorbellen.
Ook al zou ik me hem kunnen permitteren, ik zou hem niet kopen.
Ik hoef niet wat een ander heeft, om erbij te horen.

Helemaal mee eens. Kan er werkelijk niets moois aan ontdekken (de zwarte is netjes). Ik denk dat hier het ‘exclusieve’ een rol speelt? Misschien niet specifiek voor Maxima maar meer een wereldwijde gekte. Ik kan me voorstellen dat je iets over hebt voor een echt mooie en handige tas maar deze Birkin …? Lees ook Catherine’s commentaar hieronder. Een hebbeding. Ik zie wel mooier, betaalbaarder en dan ook nog veel handiger exemplaren. Als Max ze mooi vindt, van mij mag ze.

Tja een hebbeding voor de ‘rich and the famous’. Zonder inhoud is het al best een zwaar gevaarte, vooral niet te veel er in proppen, want dat wordt ‘zeulen’.

Blijft een mooie tas, een echte klassieker. I love it😊. Van mij mag Máxima deze tas ook tijdens haar werk gebruiken.

Gewoon de Rolls Royce onder de tassen. Logisch dat Máxima er ook 1 heeft. Ik vind het model niet perse mooi maar het is wel een praktische tas.

Last edited 20 dagen geleden by AnnekeM

Mooie en praktische tassen, en handig voor Maxima, ze heeft soms een stapel papier in haar hand, wat mooi in zo’n tas kan, dus gewoon gebruiken die tassen, voor van alles geschikt.

Mooi dat ze is gegaan voor neutrale kleuren grijs en zwart, die gaan nooit uit de mode.
Iconische tassen, die vaak van moeder op dochter worden doorgegeven.

Het zwarte model is erg mooi. Maar dan liever in andere kleur.

👍🏻

De zwarte Kelly is erg mooi. Past goed bij haar outfit.
Beide Hermes modellen zijn mega gekopieerd door betaalbare merken. Dus voor het model zelf hoef je niet te sparen ….

Kijk….dáár kan ík dan nu weer blij van worden!😄