Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 26 mrt 47 reacties

Máxima draagt blazer uit 2010, broek uit 2002 (!)

Net als je denkt dat een kledingstuk met pensioen is, haalt Máxima hem weer tevoorschijn. Zo ook vandaag, bij de lancering van een online tool voor MIND Us.

Volwassenen in de omgeving van jongeren, zoals docenten, sportcoaches, familieleden of een buurman of buurvrouw kunnen door te luisteren en het stellen van de juiste vragen van groot belang zijn voor de mentale gezondheid van jongeren. De online tool leert hen bewust te worden van hun rol als supportfiguur en geeft handvatten om die rol goed en met vertrouwen te vervullen. De online tool bestaat uit drie modules van elke ongeveer 15 minuten. De eerste module richt zich op het signaleren van mentale problemen bij jongeren. De tweede module gaat over het voeren van gesprekken met jongeren over hun mentale gezondheid en de derde module leert hoe je jongeren verder kunt helpen.

Marius Looijmans/Blauw Bloed

Tijdens de bijeenkomst gaan jongeren in gesprek met MIND Us ambassadeur Giel de Winter over het belang van een luisterend oor en de rol die supportfiguren kunnen spelen bij beginnende mentale klachten. Aansluitend lanceert Koningin Máxima samen met jongeren de supporttool waarna de aanwezigen een module doorlopen en een wetenschapper duiding geeft. Diverse organisaties zetten in aanwezigheid van Koningin Máxima hun handtekening onder een verklaring een bijdrage te leveren aan de verdere implementatie van de online tool. Tot slot spreekt Koningin Máxima met vertegenwoordigers van deze organisaties over het belang van het vroeg signaleren van problemen bij jongeren, het belang van het bieden van een luisterend oor en hoe de organisaties de training in hun eigen organisatie gaan inzetten. 

MIND Us wil dat jongeren grip krijgen op hun mentale gezondheid, zich veerkrachtig ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is.

Mode
Zoals je al gelezen hebt in de intro, is Máxima’s outfit van vandaag beslist niet nieuw.

Marius Looijmans/Blauw Bloed

De blazer debuteerde in 2010, tijdens het huwelijk van prins Carlos en prinses Annemarie. Ontwerper: Natan.

De broek is nog ouder en debuteerde al in 2002.

©BrunoPress/Maxppp

De foto hieronder is gemaakt in 2008.

© RVD – Robin Utrecht

Het zal vast toeval zijn, maar onlangs voegde ik de outfit nog toe aan Máxima’s digitale kledingkast. We weten dat ze deze website weleens bezoekt, dus zou ze inspiratie hebben opgedaan? Het zou leuk zijn!

De spinnen op Máxima’s jasjes komen van Celedonio, een Argentijnse juwelier die graag werkt met afgedankte materialen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
47 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik zou er lekker felroze, fuchsia of korenbloemblauw bij dragen

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit van heerlijke vrolijke kleuren of ecru viir onze koningin. Alhoewel het best een aardig colbert is, ik vind deze kleur niet mooi.

Het jasje was destijds al te strak en dat is het nog steeds en de broek heeft zijn beste tijd gehad. Het is voorjaar, zou zeggen ‘schuif de modderkleuren voorlopig aan de kant en ga eens voor fris, crisp en fleurig’. De spinnen zijn toppertjes, ik hou wel van (rare) beestjes. Zou ze trouwens alle kleding over meer dan 20 jaar bewaard hebben? Tjonge, dat is dan een waanzinnige hoeveelheid😳.

Zij heeft hele grote kasten/kamers! Daar kan dat 2-deurs linnenkastje van ons niet tegenop!

Een mooie look, niet destijds voor een huwelijk. Wel saaie kleurstelling, ik zou er een contrasterende kleur accesoires tegenaan gooien. Spinnen zijn edgy, ik hou er wel van.

Dit jasje is nog steeds mooi, al had ik het met ronde schouders nog beter gevonden. Het riempje en die prachtige spinnenbroches maken het helemaal af. Broek een beetje flodderig, naar hij zit vast heel lekker. De wat donkerdere haarkleur staat Máxima uitstekend.

Heel goed initiatief! Jasje inclusief riempje en spinnen vind ik heel leuk, de broek vind ik minder mooi van kleur en van model. Maar chapeau dat ze deze kleding nog past.

Jasje is mooi, broek mwah! Haren en accessoires zijn prima, al zou ik zelf jeuk krijgen van zulke spinnen…

Wauw! Een donkere spoeling door haar haar? Het lijkt wel donkerder dan normaal. Vind het wel mooi staan bij haar. 😍

Jasje ‘krappig’, broek ouderwets. Kleurstelling van de outfit wel mooi 👍🏻. Tis en blijft een prachtige vrouw.

Dit jasje vind ik echt eng krap zitten, hier kun je je toch niet in bewegen? De broek vind ik niet zo mooi erbij. In z’n totaliteit oogt het een beetje oninteressant. De spinnen vind ik leuk en het haar ziet er verzorgd uit.

Nog steeds een heel mooi jasje, maar wat zonde van die enge broches. De broek vind ik wel mooi bij het jasje, maar ai die kreukels. Dus totaalplaatje vind ik niks. Jaaaa een bob zou haar fantastisch staan. Ik zou zeggen gewoon proberen. En het groeit vanzelf weer aan mocht je er niet blij mee zijn,

Wat gaaf die spinnen! Jasje staat super goed en ook de pantalon is mooi, alleen jammer inderdaad van die kreukels, zonder kreukels in 2010 is veel mooier maar ach, totaalplaatje is prima!

Staat prachtig, des te mooier doordat ze is afgevallen.

Jammer dat gewicht uw mening zo beïnvloed. Vrouwonvriendelijk en body shaming.

Hoi Margot,
Deze te dikke vrouw voelt zich niet gebodyshamed hoor door SAS.
Laten we niet op alle slakken zout leggen en elkaar constant “de maat nemen”😉

Hoi Josine,
Hopelijk ziet Maxima nu ook dat het allemaal niet zo strak hoeft te zitten.
Staat beter en zit ook nog eens comfortabeler😉

De broek vind ik niet mooi, evenals het bijbehorende “kapsel”. Jasje is leuk maar dan wel zónder die griezels op haar schouder.

Het jasje is prachtig. De spinnen kan ik ook wel waarderen.
Wat de broek betreft, ik vind het ” viezig” die kreukels bij de bovenbenen.

Het blijft een geweldige outfit. Het jasje vindt ik super mooi en helemaal leuk met de spinnen broches. Top dit soort kleding goed bewaren en heeeel vaak herdragen! Nieuw is echt niet altijd beter

Mooie klassieke look. Zelf vind ik bruin op bruin altijd een beetje saai.maar okay.
Leuk de accessoires en complimenten voor de haren

Ooohhhhh, jaaaa, de spinnen! Daar vroeg ik laatst nog om….

“U vraagt wij draaien” dacht Maxima😉😂

Dit is toch super leuk, zo.n jasje blijft gewoon mooi en draagbaar. En op een mooie rok wil ik hem ook nog wel eens zien .
Broek beetje flodderig, maar het is wel weer in .
Ik vind het wel heel toevallig dat ze hem nu draagt, ze volgt deze site, dus kan best een wake up zijn geweest.
Ik hoop op meer,
Eerlijk gezegd vond ik haar stijl in die jaren vaak mooier dan veel kleding van nu.

Ik vind het een hele mooie set. Zeker met de spinnen en riempje. Goed gedaan.
Ik weet zeker dat als ze mooie combinaties zoekt, ze nog prachtige sets kan dragen het hele jaar. Hoeft ze niet te shoppen. Hoe mooi is het om te winkelen in je eigen kast.
Ik zelf loop zo nu en dan ook m’n hele kast na en stuit dan weer op verrassende combinaties en iedereen vraagt dan of ik iets nieuws draag.

Dit vind ik een leuke combi. De riem (heeft ze die niet ooit op een jurk gedragen?) geeft hier meer pit en taille.

Mijn vader zou gezegd hebben: “als je blijft zoals je bent, kom je vanzelf weer in de mode!”
Zie hier, het bewijs.
Een heel mooi jasje.
Zou leuk zijn wanneer het ook eens op zwart gecombineerd zou worden, voor een andere look.
En wat een leuke tas!
Maar uh….vandaag vergroot ik de foto maar even niet om de details te bestuderen….dat is me net te heftig met mijn fobie!🙈

Niet bang zijn Lieske, de spinnen zijn afgericht en blijven keurig op de schouder van het vrouwtje 😉

🤣

Ik vind de kleding fantastisch, maar die spinnen. Grrrrr. Wat heeft Maxima toch met die bijzondere beestenaccessoires. Zijn het geen spinnen, dan wel weer slangen. Voor mij hoeft dat niet. De broche die ze eerder droeg bij de blazer vind ik veel leuker. Majesteit: er zijn mensen met een spinnenfobie!!!!

Wat is dit een prachtig pak . Ook deze kleur staat fantastisch. Top!

Och ik was zo in de Europapa modes dat ik niet eens zag dat de spinnen weer mee uit wandelen mochten.
Sterkte voor alle dames met spinnenfobie😉😂

😄😄😄

Het blijft een mooi jasje, maar ik geloof dat ik de pantalon niet (meer) zo geweldig vind. Ook weet ik niet zeker of het riempje haar wel zo goed doet, het maakt haar heupen (in combinatie met de wijde pantalon) groter dan ze zijn.

Maxima goes Joost Klein: douze points😉
Heerlijk jasje en kan weer prima zo’n schouderpartij. Dit keer met een riempje erom, ik vind het helemaal leuk.
In contrast met het jasje van wat stijver materiaal een wijde pantalon van een lichte, luchtige stof.
En gewoon er in passen, na al die jaren: majesteit 🧢af

Nou, dat vind ik inderdaad echt knap: dat ze het nog steeds past!! Echt super!

Ze heeft donkerder haar. Op foto’s doet dat haar in ieder geval goed. En als je goed kijkt kun je ook zien hoe goed een bob zou staan én netjes 😄

Misschien heeft ze inderdaad wel n.a.v. de digitale kledingkast hier gedacht: “ik haal dat jasje weer te voorschijn!” Maar ze kan ook geïnspireerd zijn geraakt door Joost Klein in de clip van het nummer “Europapa” (de Nederlandse songfestivalinzending van dit jaar), die heeft eenzelfde soort schouderpartij in zijn jasje. 🤣🤣

Ik vind het een leuk jasje, kan nog best! De spinnen vind ik ook gaaf. De broek is m.i. wat flodderig en kreukt, helaas.

Europappa 🎶🎼🎵
Geweldig, mijn gedachte ook meteen👍

Haha, grappig! Ik ben dus niet de enige die daar meteen aan moest denken.

Mooi jasje, broek wat “soepig”.

Voor t huwelijk van destijds een beetje underdressed.
Schitterend jasje met die mooie schouders, geschikt voor bezoek van vandaag. Kan nog vaker worden gedragen wat mij betreft
Die spinnen: doodeng! 😀

Tijdloos mooi colbert, hand van de meester zie je hierin.

Hoi Josine,
Welke foto bedoel je? Ik geloof niet dat ik die ken. Heb jij misschien een link naar die foto, ik ben razend nieuwsgierig nu.

Dank je wel Oranjefan 👍prachtige foto en onbekend voor mij.