Koningin Máxima heeft de laatste jaren een duidelijke voorkeur voor hofschoenen met een spitse neus van Gianvito Rossi. De Italiaanse schoenontwerper heeft het ontwerp in minimaal twaalf verschillende kleuren aan de koningin mogen leveren, waarbij de lichtbruine exemplaren favoriet zijn (26 draagmomenten). Ik ben dolblij met de elegante en verfijnde pumps, maar natuurlijk is er nog veel meer moois te vinden in de schoenenkamer op Villa Eikenhorst. In deze blog heb ik alle nieuwe schoenen van januari 2018 tot juli 2018 op een rij gezet. 

1. Suède enkellaarsjes van Tod's. Máxima droeg ze oa tijdens de nieuwjaarsontvangst op het Koninklijk Paleis. 
2. Wie Louboutin zegt, zegt hoge hakken met een rode zool. De Franse ontwerper heeft echter meer in huis. Deze ballerina's met pareltjes en studs komen ook uit zijn atelier. Máxima droeg ze tijdens de verjaardag van prinses Beatrix in februari 2018. 
3. Na afloop van de verjaardag droeg de koningin opnieuw nieuwe schoenen. Ditmaal hooggehakte enkellaarsjes van Gianvito Rossi. 

4. Hooggehakte pumps van Gianvito Rossi, oa gedragen in Luxemburg. 
5. Tijdens de Olympische Spelen in Korea gunde Máxima haar voeten even rust. Deze fitness-schoenen komen, zoals het logo al verklapt, bij Fila vandaan. 
6. Gianvito Rossi kan deze zomer een extra keer op vakantie. Deze zwarte suède pumps komen ook uit zijn atelier. Máxima droeg ze oa in Doorn bij een bezoek aan het Oranje Fonds

7. Een dagje vrijwilligerswerk is voor Máxima geen reden om platte schoenen aan te doen. Tijdens NL Doet 2018 droeg ze deze zwarte laarsjes met hoge hak. De ontwerper is nog niet gevonden. 
8. Als we het hebben over Máxima's pumps, komt niet alleen de naam van Gianvito Rossi ter sprake. Deze zandkleurige pumps lijken sterk op zijn 'court shoes', maar zijn toch echt anders. Helaas ben ik er nog niet achter waar ze wel zijn gekocht. Máxima droeg ze tijdens de opening van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie
9. Deze zwarte pump is waarschijnlijk het zwarte broertje of zusje van nummer 8. Máxima droeg ze onlangs tijdens een bezoek aan de Young Lady Business Academy.

10. Tijdens vergaderingen in Washington droeg Máxima deze nieuwe laarzen van Gianvito Rossi. Ben ik de enige die ze héél graag wil hebben? 
11. Deze pumps met strik en gouden hak van Salvatore Ferragamo kennen we op MKM inmiddels wel. Tijdens elk draagmoment komen ze weer ter sprake vanwege het opvallende ontwerp. Máxima droeg ze oa op Bevrijdingsdag 2018. 
12. Deze sandaletten hebben van Gianvito Rossi de naam 'Portofino' gekregen. Blijkbaar vallen ze bij Máxima erg in de smaak, want inmiddels heeft de koningin het ontwerp in vijf verschillende uitvoeringen gedragen. Deze lichtroze exemplaren kregen we te zien op Curaçao. 

13. In China schotelde Máxima ons hippe loafers met studs van banana Republic voor. Ik ben niet op slag verliefd, maar dat ligt vast aan mij ;-) 
14. Last but not least kregen we ook nog sleehakken (wedges) te zien tijdens de zomerfotosessie. De ontwerper van het schoeisel is helaas nog niet gevonden. 

Ik ben me ervan bewust dat blogs over Máxima's schoenencollectie een discussie kan aanwakkeren over het aantal schoenen en het kledingbudget van de koningin. Ik snap dat volkomen, maar tegelijkertijd belemmert het soms de overige gesprekken over Máxima's stijl en de schoenen an sich. Ik wil jullie daarom vragen om de discussie over Máxima's budget te voeren onder deze blog. Het gesprek is daar al gaande. Alvast bedankt!  

Foto's met dank aan PPE

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Catharina Afra

Catharina Afra

vrijdag 20 jul 2018 - 20:44

1 , 10 en 14 graag! Alle schoenen zijn prachtig en Maxima kan er ook uitstekend
op lopen, ik krijg dat niet voor elkaar!

afbeelding van LindaVanDeventer

LindaVanDeventer

vrijdag 20 jul 2018 - 18:53

Altijd leuk om schoenen te bestuderen! Nummer 10, 11 en 13 spreken mij het meeste aan, 1 t/m 3 het minst. De pumps van Gianvito Rossi zijn natuurlijk prachtig en koninklijk, maar niet echt vernieuwend of modieus.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

vrijdag 20 jul 2018 - 18:22

8 en 9 Peter Kaiser?

afbeelding van elise1

elise1

vrijdag 20 jul 2018 - 17:11

Ik vind er niet veel aan, met uitzondering van 6, 8 en 9 (hoewel één pot nat), die superelegant zijn. Fijn dat ze er op kan lopen. Blij dat ik dat niet hoef.

afbeelding van jeannine

jeannine

vrijdag 20 jul 2018 - 14:25

Mooie schoentjes Lieke , nu kan je prima ballet doen en ben je een primaballerina

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

vrijdag 20 jul 2018 - 13:54

Zou Maxima die sandalettes via Natan betrekken? Volgens mij heeft het model bij de vogelpoepjes jurk namelijk ook nr 12 aan.

afbeelding van Maxi

Maxi

vrijdag 20 jul 2018 - 13:12

Plateauzolen ordinair? Daar ben ik het niet mee eens. En ze staan steviger vrouwen heel wat beter dan ranke hoge hakken. De Valentino-schoentjes (11) vind ik trouwens het ultimum van tuttigheid. Drie (3) en 7 vind ik de enige echt gave modellen. Tien(10) vind ik plomp; helaas zie je veel Hollandse vrouwen in dit soort modellen, gruwelijk!

afbeelding van Paula

Paula

vrijdag 20 jul 2018 - 08:16

Behalve de schoenen met de vierkante hakken (nummer 11) vind ik dat de meeste van deze schoenen wel staan bij Maxima. Ze kan 't hebben, ook al zou het mijn keuze niet zijn. Maar de Rossi-pumps blijven mijn favoriet, doordat ze zo mooi aansluiten en vrouwelijk zijn. Aan ballerina's voor volwassenen kan ik nooit wennen.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 19 jul 2018 - 22:40

Mijn dochtertje Lieke heeft zaterdag ook nieuwe schoenen uitgekozen. Roze ballerina's. Ze is er helemaal van overtuigd dat ze nu een goede ballerina is en draait honderd rondjes per dag door de kamer. https://pbs.twimg.com/media/DiclcftXUAA3Rt5.jpg
Ik denk dat ik bij een paar pumps van Gianvito Rossi eenzelfde gevoel krijg. 500 euro ga ik nooit aan een paar schoenen uitgeven (beloofd!), maar als ze ooit gigantisch in de uitverkoop komen, sta ik vooraan.

afbeelding van Margreet

Margreet

vrijdag 20 jul 2018 - 10:39

Ik weet nog dat ik als klein meisje mijn nieuwe schoenen zelfs 's nachts niet uit wilde doen!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 20 jul 2018 - 09:03

Hoe oud je ook bent, mooie schoenen zijn voor alle meisjes en vrouwen een goed idee. Wat straalt ze!

afbeelding van zara

zara

vrijdag 20 jul 2018 - 08:39

Super-leuke en stoere 'ballet outfit' heeft Lieke aan! Dat opgetogen gevoel over een paar perfecte schoentjes is zó herkenbaar!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

vrijdag 20 jul 2018 - 10:22

Ja hè. En vroeger mochten we dan een rondje door de klas lopen. Zo trots als een pauw was ik dan. Nu is dat niet meer omdat sommige kinderen dan elke week mochten showen en sommige kinderen (bijna) nooit.

afbeelding van Merel123

Merel123

vrijdag 20 jul 2018 - 06:55

Heerlijke zo’n vrolijk kind.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 19 jul 2018 - 22:09

Wat een geluksvogel als je zoveel mooie schoenen en laarzen hebt. 8, 10, 11 en 12 zijn echt super. Ik ben dol op nr 11. Echt Máxima. Maar ook de hof schoenen van Gianvito Rossi. (Ik mis het olijfgroene paar uit China... of zijn die schoenen niet groen maar een heel andere kleur?). De wedges van de zomerfoto sessie blijven toppers. Ik heb zelf verschillende paren, altijd goed.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 19 jul 2018 - 22:41

Het China-paar zie je bij nummer 4 :)

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

vrijdag 20 jul 2018 - 08:59

Dus toch een andere kleur dan ik dacht....

afbeelding van Maribrune

Maribrune

donderdag 19 jul 2018 - 21:54

Vind dchoenen nf 11 vind ik schitterend!!!!!

afbeelding van Fashionfan

Fashionfan

donderdag 19 jul 2018 - 21:44

Nummer 2, 11 en 13 verbranden, de rest is prachtig!

afbeelding van Frederike

Frederike

donderdag 19 jul 2018 - 22:01

LK Bennett kwam ook bij mij op toen ik deze 2 paren zag (oeps, te laag geplaatst, dit is een reactie op de suggestie van Marlies).
4,6,8,9, 11 en 12 zijn allemaal prachtig, maar voor Máxima dan, mij maak je met geen enkel paar blij, meestal omdat ik voor mezelf de hakken te hoog vind of de schoen mij niet genoeg houvast biedt (dit geldt voor nr. 12, ik zag ze de afgelopen dagen bij Harrods in Londen).

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

donderdag 19 jul 2018 - 18:31

Wat is er ordinair aan een plateauzool? Ik vind het, zeker bij 1 door de kleur, prima. Peeptoes vind ik wat dat betreft erger. De koningin heeft vast mooie tenen, maar ik hoef ze niet te zien bij officiële momenten. Van de schoenen vind ik 2 en 13 niet zo mooi. De sportschoenen zijn natuurlijk een buitencategorie, functioneel maar ik zie er geen mode in. Verder heb ik er eigenlijk niet zoveel over te zeggen, ze heeft een paar favoriete modellen in alle kleuren van de regenboog, maar ja ze moet er van top tot teen netjes bijlopen en niet overal dezelfde zwarte of nude schoenen bijdragen omdat dat altijd wel kan. Schoenen zijn een accessoire die ook nog functioneel moeten zijn.

afbeelding van Jrn

Jrn

donderdag 19 jul 2018 - 18:24

8, 9 en 12!
Hoe hoger de hakken hoe beter, graag meer Louboutins, Yves Saint Laurents en Prada's. Tod's alleen voor loafers.
De gympen vind ik afschuwelijk, mij te Scapino-1985-achtig.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 19 jul 2018 - 19:09

Ze lijken er inderdaad sterk op, maar net als bij Gianvito Rossi is de schoen aan de zijkant wat hoger. Bij Máxima loopt de rand meer af.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

vrijdag 20 jul 2018 - 13:36

Ufff ! nr 1 en 3 die plateauzolen, zo ordinair en nr 11 kitch, het ziet eruit als plastic en dan die lelijke lompe hak . brrrr... 12 is ook een vrij ordinair model met zo’n enkelbandje, hoewel het wel bij haar past, nu houd ikzelf al niet van een open teen en al helemaal niet in een vooraanstaande job als koningin zijnde
Ik ga voor de nr. 6 in welke kleur dan ook maar dit is echt chique! nr.10 de Laars met kreukels is ook leuk.

afbeelding van Marjan

Marjan

donderdag 19 jul 2018 - 17:36

Ik vind alleen de pumps mooi.
Nr. 2 en nr. 13 is het niet voor mij.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 19 jul 2018 - 17:21

1 en 2 en 3 en 11 en 13 vind ik erg lelijk. Grof en ordinair. Jammer.

afbeelding van Carolina

Carolina

donderdag 19 jul 2018 - 17:11

Ik vind alleen de Gianvito-schoenen mooi, de rest vind ik of lelijk of ordinair of overdreven of overdone.

afbeelding van Suus

Suus

donderdag 19 jul 2018 - 16:29

Ik vind de g-pumps fantastisch en zou ze ook wel willen hebben. De laarzen zeker ook. Pump 8 en 9 lijkt op g, en gek genoeg vind ik ze toch niet zo mooi. Komen wat goedkoop over.

afbeelding van Margot van de poelepetaten

Margot van de p...

donderdag 19 jul 2018 - 20:51

Dat vind ik nou ook, gek he dat je er niet echt de vinger op kan leggen waardoor het komt, is het, het puntje of de zijkant of ms toch het materiaal, ik vind dat suède wel heel mooi van g.
Maxima is nooit zo goed geweest in lage schoenen of ballerina’s (of slippers). Wel jammer want toen Mathilde geblesseerd was droeg ze echt geweldige loafers en lage schoentjes onder haar officiële kledij. Ik zou het ook zo’n voorbeeldstellende daad vinden als je bij rare straatjes, zandpaadjes en weet ik wat gewoon mooie en leuke lage schoenen draagt, ook al staan de pumps Maxima geweldig..

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

donderdag 19 jul 2018 - 22:07

Het is jammer dat we haar niet in Riga hebben gezien, want toen ik daar in mei was heb ik me heel erg afgevraagd hoe Máxima het daar ging redden op haar prachtige pumps. Niet te doen op al die kinderkopjes... zou leuk zijn geweest als je voor elegante platte schoenen had gekozen,, wei weet woeden we nog eens verrast...

afbeelding van Marja

Marja

donderdag 19 jul 2018 - 16:08

Behalve de hyper neutrale court shoes zit hier niet heel veel bij dat ik in mijn kast zou willen.
Zou ze geld toe gekregen hebben voor het dragen van paar nr 2? (Die ga je toch niet vrijwillig dragen!)
En in iets mindere mate geldt dat ook voor paar 13.

Paar 12 en 1 zou ik wel in mijn kast willen hebben, de laarzen zijn voor mij iets te neutraal.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

donderdag 19 jul 2018 - 15:41

10 (laarzen) : o nee hoor, Josine, jij bent heus niet de enige - ook ik vind ze geweldig, helemaal met die verrukkelijke kreukels erin !
8 (pumps) : wat een hyperverfijnde, echt koninklijke chic !

afbeelding van XX

XX

donderdag 19 jul 2018 - 15:33

Excuus, ik ben het kletstopic even kwijt en plaats dus maar even hier: Maxima staat op de cover van Vanity Fair Spain (schitterende foto van Erwin Olaf)

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 19 jul 2018 - 14:52

Oei nummer 3 echt heel ordinair vind ik die

afbeelding van Emma

Emma

donderdag 19 jul 2018 - 14:21

Ik vind die hofschoenen van Gianvito Rossi écht geweldig! Zo'n mooie elegante pumps. Wat mij betreft loopt Máxima alleen nog maar op deze prachtige pumps ;) Zou er zelf ook wel heel graag op willen kunnen lopen. Josine, heeft ze ze al in twaalf verschillende kleuren ja?
Tot nu toe heb ik ze in de volgende tien kleuren kunnen tellen.
1. zwart suède
2. donkerblauw fluweel
3. bordeaux rood/paars suède
4. bruin
5. lichtbruin
6. bordeaux rood fluweel
7. grijs
8. donkergrijs
9. geel (van Luxemburg, dag 1)
10. poederkleurig (van Portugal, dag 1)
Zie deze log: https://www.modekoninginmaxima.nl/mode-maxima-accessoires/koninklijke-tr... voor acht kleuren, en dan komt er in dit blog nog de gele en poederroze bij.
Welke kleuren komen er dan nog bij? Volgens mij mis ik er nog twee...

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 19 jul 2018 - 15:41

De twee plexi paren. Goud en zwart. Door het materiaal komen ze heel anders over, maar afgezien van het materiaal is de belijning verder wel hetzelfde :)

afbeelding van Emma

Emma

donderdag 19 jul 2018 - 16:48

oh ja natuurlijk! Die mooie gouden.. <3 prachtig! Die komen inderdaad heel anders over.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 19 jul 2018 - 14:16

8 en 9 hebben een mooie neus.
Ik schrijf me in voor deze twee
De rest laat ik aan mij voorbij gaan..

afbeelding van Merel123

Merel123

donderdag 19 jul 2018 - 13:56

Doe mij 10, 11 en 12 maar.
13 kan ze beter doorschuiven naar haar schoonmoeder, die kan er in haar vrije tijd vast wel iets mee.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

donderdag 19 jul 2018 - 13:44

Ik wil 4,6,8 en 9 wel hebben. En terwijl ik dit type, bedenk ik me dat dit eigenlijk ook wel een heel veilige keuze is en dat ik de nummers 10,11 en 12 ben vergeten. En 14 komt ook altijd van pas. Eigenlijk vind ik alleen de enkellaarsjes en de loafers echt niet leuk. De rest mag ze altijd laten verkleinen en aan mij schenken ;)

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?