Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Xi Jinping van de Volksrepubliek China op 7 februari 2018 een werkbezoek aan China. Op 8 februari neemt Hare Majesteit Koningin Máxima deel aan een economisch programma in Peking. Zij worden vergezeld door minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken, die naast het programma met het Koninklijk Paar tevens een gesprek heeft met de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi.

Woensdag 7 februari
De Koning en Koningin worden op het vliegveld van Peking begroet door een viceminister van Buitenlandse Zaken. Aansluitend worden zij op de residentie van de Nederlandse ambassadeur bijgepraat door een aantal experts over de Chinese politiek, economie en het Belt & Road Initiatief. Het initiatief is een moderne variant van de Zijderoute en richt zich op de bevordering van handel en economische integratie tussen de deelnemende landen. China investeert daartoe in wegen, pijpleidingen, havens, communicatienetwerken en overige infrastructuur die de samenwerking bevorderen. Aan het einde van de middag wordt het Koninklijk Paar ontvangen door de Chinese premier Li Keqiang. Aansluitend ontmoeten zij president Xi Jinping en zijn echtgenote, mevrouw Peng Liyuan en volgt een delegatieoverleg. Het werkbezoek wordt afgesloten met een diner met de president en zijn echtgenote. China is een belangrijke ‘nieuwe’ wereldspeler op mondiale vraagstukken als klimaatverandering en is de op één na grootste economie ter wereld. Nederland is China’s derde grootste EU-handelspartner. Nederland en China zijn beide afhankelijk van een goedlopende wereldhandel waarin frequent contact en samenwerking noodzakelijk zijn. Het werkbezoek bouwt voort op de goede betrekkingen die zijn opgebouwd tijdens de wederzijdse staatsbezoeken in 2014 en 2015. Het onderhouden van goede betrekkingen met China draagt bij aan de kwaliteit van de bilaterale samenwerking op alle niveaus.

Outfit 1: tijdens de ontvangst draagt de koningin een zwarte pantalon en een gewatteerde gilet van Max Mara. Ook heeft de koningin een camelkleurige mantel bij zich, die ze binnen losjes om haar schouders heeft geslagen. Klik hier voor een video van de Telegraaf. 

Printscreen uit het filmpje:

Afbeeldingsresultaat voor max mara site:modekoninginmaxima.nl

Outfit 2: Na een opfrismoment verscheen de koningin met een andere en nieuwe outfit op de rode loper: een complet (mantel en bijbehorende jurk) met pied-de-poule motief. 

Printscreen uit de video van de Telegraaf:

Outfit 3: tijdens het diner draagt de koningin een nieuwe japon van Claes Iversen. 

Foto links: Sjoerd Den Daas

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 10 feb 2018 - 18:41

Goed zo Josine, het is heerlijk om af en toe even het internet te negeren. Net een weekje in zo'n Staatsbosbeheer huisje gelogeerd midden in het bos: oorverdovende stilte (alleen een uil gehoord), wandelen onder de sterrenhemel/ijsblauwe winterlucht, houtkacheltje. Wat een luxe.

Ik zal het maar opbiechten: ik vind Oilily leuk. Ik vind dit CI jurkje (dus) ook leuk. Heerlijk die kleuren en maffe ornamenten. Modellen op de modellen wel mooier dan het Mathilde-riempje-modelletje dat Maxima aan heeft. De andere twee outfits vind ik vreselijk. Zelfs om mee te reizen (loafers met dikke zwarte panty? Miniatuur pied de poule in beige/roomwit? Puhlease...)

afbeelding van Mary

Mary

vrijdag 09 feb 2018 - 10:08

Jurk van Claese Iversen is geweldig!
De outfit van Nathan vind ik wat ouwelijk.
Reisleiding = prima als reiskleding.

afbeelding van ilovealbania

ilovealbania

donderdag 08 feb 2018 - 22:04

De lange wijde pantalon vind ik een beetje te wijd. Haar haar op de outfit met de jurk en de mantel, zou ze opgestoken moeten dragen.
Verder mooie outfits

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 08 feb 2018 - 14:56

Onder het MaxMara gilet draagt Maxima ook nog een zwarte blazer. Dus eigenlijk meer een soort broekpak. Zou het erg koud zijn daar? Omdat ze bij binnenkomst in die ruimte van het filmpje ineens nog haar mantel om haar schouders slaat? Lijkt wel of ze het binnen heel koud vindt.

afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

donderdag 08 feb 2018 - 15:06

Ik vind het echt heel vreemd. Inderdaad, de jas hing over haar arm, en bij binnenkomst (!) toen ze bloemen aangeboden kreeg, sloeg ze hem opeens snel om haar schouders.... Een zwarte blazer, een beige gilet er over, en daar over heen nog een beige mantel....

Ik blijf me er over verbazen dat ze er blijkbaar gewoon niet netjes uit kan zien na een vlucht. Waarom kan de koning keurig in het pak, met stropdas en nette schoenen, en komt Maxima aan in casual kleding, met vreemde loafers, met rommelig haar en zonder make-up?

afbeelding van Channa

Channa

donderdag 08 feb 2018 - 12:33

Ik reageer niet zo vaak, maar lees jullie berichten en bekijk de mode vrijwel iedere dag.
Maxima had leuke loafers aan tijdens de reis. Ik heb ze ergens gezien, weet alleen niet meer waar. Veel leuker dan ballerina's.
Claes Iversen ben ik helemaal weg van. Heb net nog m'n slag geslagen in de sale, want hij houdt op met de pret-a-porter collectie.
Ik vind dit ook een heel mooie jurk. Niks kinderlijke aan, prachtige applicaties en prachtige kleuren. Staat Maxima ook bijzonder goed.

Het complet vind ik ook heel goed gekozen. Leuk retro!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

donderdag 08 feb 2018 - 14:36

Oh ja, stopt hij met pret-a-porter? Had ik nog niet mee gekregen. Jammer! Maar zo blijft Maxima's kleding natuurlijk wel wat unieker ;).

De pied-de-poule is, zoals ik wel verwacht had, van Natan, zo bevestigde een persmedewerkster per email.

afbeelding van Fina

Fina

donderdag 08 feb 2018 - 11:21

Het gilet kan mij niet bekoren.
Het complet schitterend vind de kleur ook helemaal niet saai de pied-de-poule motief zorgt ervoor dat het niet saai is.
Japon van Claes Iversen schitterend en de kleuren combinatie gewaagd staat Maxima fantastisch al vind ik het model met cape nog mooier.

afbeelding van Jantje R

Jantje R

donderdag 08 feb 2018 - 09:34

Dat is gilet is echt vreselijk lelijk, maar zal wel lekker zitten. De pied de poule vind ik wel mooi
Maar die rode jurk vind ik ook erg lelijk. Te druk en dat kant erop echt in een woord vreselijk

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 08 feb 2018 - 08:48

Ja schitterend! every inch a queen !

afbeelding van Emma

Emma

donderdag 08 feb 2018 - 08:38

Koningin Maxima draagt vandaag haar Jan Taminiau japon van koningsdag 2017 in Tilburg met prachtig opgestoken kapsel en de bijpassende haar decoratie.

afbeelding van Royalphoto

Royalphoto

donderdag 08 feb 2018 - 09:10

Fantastisch! En nu een keer zonder mantel. Erg mooi :)

afbeelding van Jens

Jens

donderdag 08 feb 2018 - 09:12

En hier zie je dat een te korte jurk bij niemand mooi is, duidend op de blonde dame naast haar. De vrouw van de ambassadeur?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

donderdag 08 feb 2018 - 10:36

zie mn reactie bij china dag 2, Jens.

afbeelding van ElisabethLynsan

ElisabethLynsan

donderdag 08 feb 2018 - 08:06

Het lijkt wel Oilily die rode jurk

afbeelding van Doro

Doro

donderdag 08 feb 2018 - 07:50

Ja zoeits bestaat inderdaad en ben ontzettend tevreden dat in NL er niet zoiets geldt als 'de belangrijkste persoon'. Dan moet Maxima dus ook de deur openhouden voor haar man. Tja t kàn allemaal hoor... en nu we een genderneutrale wereld willen neerzetten zou t allemaal passen maar ik houd er niet van

afbeelding van gambetta

gambetta

donderdag 08 feb 2018 - 14:09

Wie zegt dat 'we' een genderneutrale wereld willen neerzetten? Het is beter hierin voor jezelf te spreken en niet namens 'we'. Er zijn zoveel mensen (waaronder ik zelf) die dit punt een heel onnatuurlijk iets vinden wat 'ons' opgedrongen wordt door een bepaalde groep mensen. En zoals in Nederland zo vaak gebeurt: 'iedereen' moet hierin ineens meedoen, en dit als vanzelfsprekend vinden.
Vanuit geloofspunt is genderneutraliteit al niet te verdedigen (maar dat is een persoonlijk iets), maar puur al als natuurlijk gegeven klopt het van geen kant, en is het een heel kunstmatig en geforceerde wijze van denken en kijken naar de mens, geschapen als man en vrouw, en niet als een 'het'.

afbeelding van WA

WA

vrijdag 09 feb 2018 - 11:09

Ik sta er ook vaak versteld van hoe de mening van een hele kleine groep mensen opgedrongen wordt aan 'ons', de Nederlandse bevolking.
Als ik dan eens in mijn omgeving informeer wat de mening is van de mensen om mij heen (omdat ik dan denk 'Ligt het nou aan mij ...) dan blijkt er helemaal geen draagvlak te zijn voor al die opgelegde opvattingen.

Zucht, dit even tussendoor. Snel overgaan tot het onderwerp waar deze site voor bedoeld is...

afbeelding van Maribrune

Maribrune

donderdag 08 feb 2018 - 05:24

Wil nog even reageren op het "voor" laten gzan van maxima. ( zie bovenaan) Vanuit de "hoffelijkheidsregels" kan een man een vrouw laten voorgaan wat hier het geval is, maar er is ook zoiets als de "belangrijkste" persoon laten voorgaan onafgezien van geslacht en dan zou maxima de koning morten laten voorgaan. Dat is ook wat gebeurt in oa belgie, spanje enz.

afbeelding van Trixedo

Trixedo

woensdag 07 feb 2018 - 23:29

Het pied-de-poule-completje vind ik heel chic, verfijnd, verzorgd ! De handschoenen, het tasje en het kapsel passen er uitstekend bij !

afbeelding van Babs74

Babs74

donderdag 08 feb 2018 - 07:21

Outfit 1 ...nee; outfit 2...ja; outfit 3 ...Jaaaaaaaa! Prachtige kleuren, fijn model, goed afgestyled, mooi los kapsel. Complimenten!

afbeelding van Maribrune

Maribrune

woensdag 07 feb 2018 - 22:21

Een persoonlijke beschouwing: vind de collecties van taminiau duidelijk beter dan die van iversen. Natan is meer passe partout.

afbeelding van Margreet

Margreet

woensdag 07 feb 2018 - 21:04

Mmm, de rose/rode kleuren vind ik heel mooi. Het a-symmetrische patroon van de frutsels ook. Maar die bobbels? Nee, niet mijn stijl. Het ceintuurtje en de lengte ook niet. Maken het geheel nogal truttig....kan beter met een paar wijzigingen.
Dan vind ik het andere ensemble (jas/jurk) toch mooier. Prachtige jas, mooie details. Okay, ook niet echt spannend maar wel klassiek mooi en dat zie ik dan toch wel liever.
Men ziet, in het algemeen, een langere lengte voor een jurk bij Maxima blijkbaar liever maar ik vind, dat, als je goede benen hebt, je ze mag laten zien, op élke leeftijd! (Mits dat bij je past, maar dat geldt ook voor jonge vrouwen!) én als het bij de jurk past, uiteraard.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

woensdag 07 feb 2018 - 21:01

Net het koningspaar in het nieuws gezien. Maxima met waarlijk Argentijnse looks! Wat voor mij steeds wennen is, is het schijnbare perfecte dat ze lijkt na te streven (outfit CI). De make-up, het haar ( ja ook het haar!), de juwelen, de japon. Ik houd van de meer naturel Maxima.

afbeelding van 29novmode

29novmode

woensdag 07 feb 2018 - 20:15

Ik snap niet dat Maxima een( lange) jas over haar schouders hangt. Je. trekt hem aan of je laat hem weg vindt ik. De mantel met bijpassende jurk vindt ik erg mooi staan, alleen de kleuren een beetje saail De jurk met de kanten rondjes erop vindt ik niet zo. Meer iets voor haar dochters.

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 07 feb 2018 - 20:08

De jurk van Claes Iversen heeft een perfecte lengte. Het is te hopen dat de Natan jurken in het vervolg ook deze lengte krijgen.

afbeelding van Meike

Meike

woensdag 07 feb 2018 - 19:44

De rode jurk van mevrouw naast Maxima is van Patrizia Pepe.
Maxima ziet er prachtig uit in CI!!

afbeelding van Maribrune

Maribrune

woensdag 07 feb 2018 - 19:16

Plaatjes nogmaals bekeken en vind het jammer dat haren maxima er weinig verzorgd uit zien. Het haar is blijkbaar een erg moeilijk punt!!!!

afbeelding van ElisabethLynsan

ElisabethLynsan

woensdag 07 feb 2018 - 18:23

Claes Iversen veel te bombastisch! Het lijkt wel patchwork of een Oilily kinderjurkje vergroot... nee dat pied de poule is veel beter voor het oog. Er had inderdaad een kleurig accent, al is het maar fijntjes, op mogen zitten.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 07 feb 2018 - 18:39

Bombastisch vind ik het niet maar idd wel oilily meets Odd Molly. Vind het niets. Die soort taartkanten cirkels ook niet mooi. Het meest rechter jurkje van CI vind ik dan wel wat beterz
De pied de poule; wel aardig en keurig. Niet heel spectaculair maar ok.
Het gilet van MM afzichtelijke dustee. Droeg ze ook in Davos vorig jaar toch? Geen geslaagde keuze naar mijn idee

afbeelding van Jannie

Jannie

woensdag 07 feb 2018 - 18:13

De rode jurk is top. Goede kleuren, aparte materialen en toch netjes en klassiek. Goede keuze voor Maxima!

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 07 feb 2018 - 17:38

Aanvulling: ook de dinerjurk van CI vind ik mooi. Goed gedaan Maxima!

afbeelding van zara

zara

woensdag 07 feb 2018 - 17:12

De jas van de pied de poule set heeft een paar leuke details, zoals de kleine revers, oversized schouders, en brede "banden" onder aan de mouw, het staat gewoon beeldig, en ook heel 'bescheiden'! De Claes Iversen jurk vind ik geweldig! En wat een prachtige pasvorm! (Het lange MM gilet vind ik helaas foeilelijk, die camel kleur staat ook bijna niemand...)

afbeelding van Henny

Henny

woensdag 07 feb 2018 - 14:50

De jurk van CI vind ik beeldig <3

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 07 feb 2018 - 16:11

Reisoutfit prima, charming reisschoentjes.....
Fijn dat we de koning bij aankomst gelijk in colbert zien. Pied de poule set is fantastisch. Wil ik ook.
De jurk is bijzonder, de mouwen glad gemaakt? Kleur rood is favoriet in China. Kan de avond outfit nog niet goed zien. Hoop dat haar haren worden opgestoken.

afbeelding van Els

Els

woensdag 07 feb 2018 - 13:41

Ik hou zelf enorm van pied-de-poule vanwege de klassieke uitstraling. Dat is dus ook bij Maxima het geval en ik ben het met Elise1 eens, ze hoeft niet altijd het kleurrijk middelpunt te zijn, dat kan ze beter bij een diner doen, daar mag het best over-de-top met kleding en sieraden.

afbeelding van nelke

nelke

woensdag 07 feb 2018 - 13:26

Iversen jurk is niet voor het diner, wordt gedragen bij bezoek aan premier Li.
Bij diner draagt Máxima iets langs, zie tweet Hans Jacobs op Royalblog

afbeelding van nelke

nelke

woensdag 07 feb 2018 - 14:17

Jammer, geen vierde outfit dus.
En bedankt voor de link.

afbeelding van Els

Els

woensdag 07 feb 2018 - 13:45

Kan dit niet vinden. Heb je een link?

afbeelding van Maribrune

Maribrune

woensdag 07 feb 2018 - 12:38

Verkies pied de poule outfit boven de jurk van claes iversen.
Verder, reizen in business/first is niet te vergelijken met economy.
Ben er verder van overtuigd dat veel vrouwen die werk en gezin moeten combineren hieraan een moeilijker klus hebben dan maxima.
Zij doet gewoon wat van haar verwacht wordt, niets meer.

afbeelding van MrsDuck

MrsDuck

woensdag 07 feb 2018 - 11:59

Dat ze een comfortabele outfit aan heeft in het vliegtuig, snap ik. Al reist de koning blijkbaar gewoon in pak. Haar broek en vest zijn leuk, maar wel wat casual. Maar dat ze de mantel binnen zo omgeslagen houdt, snap ik niet. Is er dan nergens een kapstok of personeel?

Het geruite pakje vind ik passend voor de rede van het bezoek. Het is geen staatsbezoek dus ze hoeft niet alles uit de kast te halen. Maar de kleurstelling vind ik wat saai en doet weinig voor haar.

afbeelding van karpathos

karpathos

woensdag 07 feb 2018 - 11:51

De jurk die koningin Máxima tijdens het diner draagt is van de nieuwste collectie van Claes Iversen.

afbeelding van elise1

elise1

woensdag 07 feb 2018 - 11:39

Makkelijke reisoutfit. En ja, zo wil ik ook wel reizen. Lekker slapen in het vliegtuig en verder wordt overal voor gezorgd. Dan is het goed te doen denk ik.
En ik ben enthousiast over de pied de poule outfit. Netjes, verzorgd, zakelijk. Prima. Ze hoeft toh niet altijd te 'shinen'?

afbeelding van Maxi

Maxi

woensdag 07 feb 2018 - 11:36

Wow, leuke, aparte jurk in deze tweet!

afbeelding van amaliaatje

amaliaatje

woensdag 07 feb 2018 - 11:40

Ja, Josine is even druk dus ik dacht: ik plaats 'm; leuk dat we toch wat beeld van dat diner krijgen.

afbeelding van Elles

Elles

woensdag 07 feb 2018 - 11:15

De koning is galant en laat ook nu de vrouwen voorgaan, op de foto te zien. Hij zou eigenlijk naast de dame in het rood moeten lopen,denk ik,formeel gezien.Maar dit is misschien een informeel geschoten moment.

afbeelding van Siobhan

Siobhan

woensdag 07 feb 2018 - 19:05

het is niet de NL ambassadeur in China want dat is een meneer.
Wel mooie rode jurk van deze mevrouw.

afbeelding van Evita

Evita

woensdag 07 feb 2018 - 15:38

Het viel mij ook weer gelijk op, ze loopt naast hem en vaak voor hem. Ik vind dat bijvoorbeeld Laetizia van Spanje dat altijd keurig doet. Daar zie je gelijk wie de koning is en wie aangetrouwd...

Pagina's

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?