De Nederlandse Koninklijke familie kwam gisteren en vandaag, samen met honderden andere Nederlanders, in actie voor NLDoet. Dit is al de 14e vrijwilligersdag, georganiseerd door het Oranje Fonds, waar ons Koningspaar beschermpaar van is!

Prinses Beatrix heeft samen met Prins Bernhard en Prinses Annette op vrijdag 9 maart deelgenomen aan NLdoet van het Oranje Fonds. Het is het 14e jaar dat het fonds de grootste vrijwilligersactie van Nederland organiseert. Prinses Beatrix, Prins Bernhard en Prinses Annette hebben in Kinderdagcentrum Onder één Dak in Amersfoort geholpen met het maken van leer- en speelmaterialen en het lenteklaar maken van de tuin.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben zaterdag 10 maart deelgenomen aan NLdoet. Het Koningspaar heeft in ’t Hofland in Pijnacker samen met vrijwilligers een lunch verzorgd voor ouderen en oudhollandse spelletjes met hen gespeeld. ’t Hofland is een voormalig seniorencomplex waar sinds vorig jaar jonge statushouders en starters op de huurwoningmarkt wonen. De jonge bewoners hebben de lunch georganiseerd voor de ouderen die voorheen in het pand woonden. Zij deden dit in samenwerking met Network Young Connection, een organisatie die jongeren helpt die zich willen inzetten voor kwetsbare stadsgenoten. De dag draaide om verbinding tussen de jongeren en de senioren. Tijdens de lunch werden verhalen en ervaringen uitgewisseld. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds. Jaarlijks steunt het Oranje Fonds duizenden projecten met als doel dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander.

Koningin Maxima droeg een zwarte broek met contrasterende witte en rode streep van de Zara en  een poloshirt van NLDoet. Bij aankomst droeg ze ook haar rode mantel van MaxMara. Meer foto's, klik hier!

Maxima's broek komt van de Zara. Informatie met dank aan @HeavenLM

Foto

Máxima's schoudertas komt van het Italiaanse merk Bottega Veneta, dat bekent staat om vernuftig vlechtwerk, dat ook wel intreccatio wordt genoemd. Prijs: 1950 euro.

Oorbellen van Lott.gioielli:

Afbeeldingsresultaat voor gioielli site:modekoninginmaxima.nl

Prins Pieter-Christiaan nam zijn dochter mee naar de vrijwilligersactie van het Rode Kruis, waar hij haar en anderen een EHBO-cursus gaf.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Royal Ellen

Royal Ellen

maandag 12 mrt 2018 - 09:04

Ik vind de broek erg leuk! En heel passend voor een activiteit als vandaag. De rode accenten staan er fris bij. Alleen zo'n duur handtasje had er van mij niet bij gehoeven...

Een super enthousiast koningspaar, wat mij betreft leuk dat ze hier ieder jaar aan mee doen! Ik zag wel een kort interviewtje waarin ze gevraagd werden waarom de kinderen niet meededen. Ze reageerden alsof de prinsesjes dat echt graag gewild hadden, maar dat ze naar school moesten of zoiets, en dat kwam niet heel gemeend over. Het lijkt me dat dit best geregeld had kunnen worden (net zoals bij de dochter van Pieter-Christiaan), en het is een leuke activiteit voor de kinderen om aan mee te doen.

afbeelding van Doro

Doro

maandag 12 mrt 2018 - 09:12

ja dat vond ik ook. En Maxima keek er ook zo 'zwaarmoedig' bij met de ogen helemaal dicht. zeg dan gewoon dat hun tijd nog komt als ze wat ouder zijn. daar is helemaal niets mis mee!

afbeelding van Carolina

Carolina

maandag 12 mrt 2018 - 10:10

Ik vind het ergerlijk als mensen hun ogen dicht doen als ze praten. Had ik al toen ik kind was op de basisschool als leraren dat deden.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 17 mrt 2018 - 11:51

ik ook+

afbeelding van Jens

Jens

maandag 12 mrt 2018 - 06:39

Alleen de broek is te wijd, volgens mij valt het verder wel mee. Wat is er raar aan die oorbellen? En als ze geen NL Doet shirt hadden gedragen dan hadden ze zich weer niet aangepast. Brrr lekker negatief weer zeg.

afbeelding van Maxi

Maxi

maandag 12 mrt 2018 - 00:47

Ik vind de kleren hier ook totaal niet relevant. Goede handwerkkleding en daar ging het hier om.

afbeelding van Carmen

Carmen

zondag 11 mrt 2018 - 19:50

Hahaha wat een look. Het is om te lachen en tegelijkertijd ook om te huilen... :D
Maar mooi dat ze zich inzetten, daar draait het per slot van rekening om.

afbeelding van Johannetta

Johannetta

zondag 11 mrt 2018 - 19:35

Hahaha! Ik had nog geen tijd gehad om te bekijken waar jullie het over hadden (de broek, de jas etc.). Maar, wat ziet dit er grappig uit. De broek: hartstikke leuk! De jas: fantastisch. Maar bij elkaar???? En dan dat T-shirt eronder. En het tasje erbij! Hilarisch. En de haren op een dieptepunt. Maar wat ik zo geweldig vind, is dat ik nooit zie dat ze zich opgelaten voelt o.i.d. Ze gaat helemaal op in het spelletje met die dame (Robin Royals).

afbeelding van Johannetta

Johannetta

zondag 11 mrt 2018 - 19:35

Hahaha! Ik had nog geen tijd gehad om te bekijken waar jullie het over hadden (de broek, de jas etc.). Maar, wat ziet dit er grappig uit. De broek: hartstikke leuk! De jas: fantastisch. Maar bij elkaar???? En dan dat T-shirt eronder. En het tasje erbij! Hilarisch. En de haren op een dieptepunt. Maar wat ik zo geweldig vind, is dat ik nooit zie dat ze zich opgelaten voelt o.i.d. Ze gaat helemaal op in het spelletje met die dame (Robin Royals).

afbeelding van Margriet76

Margriet76

zondag 11 mrt 2018 - 19:09

Elisel benoemt vaak zaken wat wellicht bepaalde mensen denken maar niet uitspreken Niets mis mee. Ik vind het niet onpositief om te lezen. Het is slechts een 'kijk' op bepaalde zaken die ze durft te delen op deze site.

afbeelding van Babs74

Babs74

zondag 11 mrt 2018 - 23:06

Is inderdaad niets mis mee, maar moet dat op een site waar het over oppervlakkige zaken als kleding, outfit, kapsel, etcetera gaat? Voor mij hoeft dat eerlijk gezegd niet.....

afbeelding van Stijl

Stijl

zondag 11 mrt 2018 - 16:40

Mijn moeder zou zeggen: “kind, zo kun je de deur niet uit”!

afbeelding van elise1

elise1

zondag 11 mrt 2018 - 12:56

Leuk initiatief NLDoet! En leuk dat de koninklijke familie zo enthousiast meedoet. Het kan me dan eerlijk gezegd ook geen bal schelen wat voor kleding ze dan dragen. Waar je je lekker in voelt zou ik zeggen.
Ook mooi dat prinses Beatrix weer van de partij is. En nog wel in het gezelschap van Bernhard en Annette. Valt me op dat zij juist optrekt met familie-leden waar over gebabbeld wordt. In dit geval met onze koninklijke huisjesmelker Bernhard. En ze is kennelijk ook erg dik met Margarita (deze week samen naar een premiere), die zich in het verleden toch niet zo heel erg chique over haar haar eigen familie heeft uitgesproken. Beatrix houdt de geleden graag gesloten!

afbeelding van Maribrune

Maribrune

zondag 11 mrt 2018 - 08:48

Grappig de beschrijving van merel ivm brand...... maar zo kwam het totaal plaztje bij mij ook over...

afbeelding van Maribrune

Maribrune

zondag 11 mrt 2018 - 08:37

Prachtig initiatief !!!!!
Wat wa betreft : ziet er passend uit voor de nmd
Ivm maxima :
Kledij : vind niet zo veel in deze broek . Rode jas is erg mooi maar te gekleed bij deze outfit. Een donsjasje zou beter geweest zijn.
Verzorging in het algemeen : haren zou ik in paardestaart of andere gedragen hebben alleen al omdat er in zorginstellingen en andere voorschriften zijn ivm haren, nagels, juwelen ea. Meestal gelden deze ook voor de vrijwilligers. Dus: doe gewoon, dan..........

afbeelding van Merel

Merel

zondag 11 mrt 2018 - 08:33

Tja, van die NL Doet polo wordt niemand mooier (letterlijk dan, figuurlijk wel natuurlijk). Ik had, als ik Maxima was :), een blauwe chino aangedaan, haar witte NL gympen, en geen colletje onder de polo (nek-weg), maar een t-shirt met lage hals of een blouse in de kleur van de chino. En net zo'n jasje als WA van de kapstok gepakt ipv deze mantel. Ze ziet er een beetje uit alsof ze 's nachts brand had en in haar pyjama met de eerste jas die ze zag hangen omgeslagen naar buiten is gerend. WA had ik gewoon een bodywarmer gegeven ipv een polo...

afbeelding van Meike

Meike

maandag 12 mrt 2018 - 08:59

Haha, idd. Ben het voor 100% eens

afbeelding van Margriet76

Margriet76

zondag 11 mrt 2018 - 08:01

De combinatie met rode mantel vind ik niet kloppen en die oorbellen bij zo'n avtiviteit hilarisch. Toch bewonder ik het Koningspaar om hun eeuwige enthousiasme en betrokkenheid. WA lijkt iets aangekomen. Iets slanker staat hem beter.

afbeelding van Doro

Doro

zaterdag 10 mrt 2018 - 23:18

Dezelfde broek dragen als je dochter is nooit een goed plan.... vind dit geen gezicht deze broek met dat t-shirt dan zO erover getrokken. Had ze beter zo half in haar broek kunnen doen. De jas is mooi maar staat idioot op deze sporty broek.
Het haar, ik zeg het eigenlijk nooit want vind het losse haar wel leuk, maar in dit geval met deze uitgroei wat een staart of ander een franse staart of minimaal een verfbeirt geen overbodige luxe geweest.
Wat draagt ze voor schoen eigenlijk?

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 10 mrt 2018 - 22:54

superleuk dat ze t doen en echt de handen uit de mouwen steken.
goed voorbeeld
En stimulans voor alle vrijwilligers van NL Doet!
En gave rode jas!

afbeelding van 29novmode

29novmode

zaterdag 10 mrt 2018 - 22:49

De rode jas van Maxima vindt ik heel mooi, de broek met de biezen is niet mijn smaak. Wat doen ze het toch leuk op zo'n dag en wat gaan ze gemoedelijk met de mensen om. Je krijgt zo een goede indruk hoe ze prive zijn als ze zo samen in de keuken bezig zijn en later met de ouderen.

afbeelding van Maxi

Maxi

maandag 12 mrt 2018 - 00:45

Ik vind de koning leuk. En hij bakt goed pannenkoeken!

afbeelding van Suzanne

Suzanne

zaterdag 10 mrt 2018 - 21:15

Super leuke broek. Dragen heerlijk en leuk zo’n baan op de zijkant

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 10 mrt 2018 - 20:10

De foto's zijn uit 2017! Excuus! Ik hoop dat het nog lukt voor Josine om vanavond foto's toe te voegen, onze visite komt er nu aan. Anders even in de link in de log kijken, die foto's kloppen wel!

afbeelding van Merel123

Merel123

zaterdag 10 mrt 2018 - 18:27

Mooie jas, vreselijke broek.
Dit soort broeken zie je nu overal, maar ik kan er nog niet aan wennen.

Zou Maxima tijdens het broodjes smeren zijn uitgeschoten met het mes.
Tijdens het serveren van de broodjes heeft ze een pleister om haar vinger die er tijdens het sjoelen nog niet zat.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 10 mrt 2018 - 17:41

Wat is dit toch een bijzondere actie van onze koninklijke familie. Leuk dat iedereen daar zo enthousiast aan meedoet.
Ik weet niet wat ik van de outfit van Máxima vind... op zich leuk haar in casual kleding te zien maar deze broek vind ik geen topper. En ik snap niet dat ze voor van die enorme oorbellen kiest. De rode mantel van Max Mara blijft een beauty!

Het lijkt wel alsof de foto van Willem Alexander en Máxima van vorig jaar is. Dit jaar heb ik haar niet aan het schilderen gezien en droeg ze een t shirt...

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 10 mrt 2018 - 20:02

Ik denk inderdaad dat je gelijk hebt, en dit een oude foto is! Hij stond in het persgedeelte, maar krijg visite en even geen tijd meer. Ik zie nu dat de foto van Prinses Beatrix ook niet van dit jaar is, maar van 2017. Excuus, dan heb ik nog geen juiste foto's!

afbeelding van The World of Royals

The World of Royals

zaterdag 10 mrt 2018 - 17:27

Altijd weer leuk om te zien hoe ons Koningspaar mee doet! En de Koning kan goed pannenkoeken bakken zo te zien!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?