Avatar foto Door Moderator Petra
Denemarken 08 apr 40 reacties

In beeld: Royals in blauwe avondjurken – deel 1

Mooie avondjurken zijn er in alle kleuren van de regenboog. De komende weken zet Moderator Petra iedere keer een andere kleur het zonnetje. Met deze keer: blauw.

Koningin Máxima in een koningsblauwe galajapon (inhuldigingsjapon) van Jan Taminiau en koningin Margrethe in een lichtblauwe galajapon.

Foto ©PPE/Nieboer

Toenmalig kroonprinses Mary van Denemarken droeg bij het huwelijk van prins Carl Philip en prinses Sofia in 2015 een zachtblauwe galajurk, met borduursel in dezelfde tint.

Foto ©PPE/Nieboer

Bij dezelfde gelegenheid droeg de Belgische koningin Mathilde ook een lichtblauwe empire-jurk. Het lijfje is versierd met kleine kraaltjes, de rok waaiert sierlijk uit.

Foto ©PPE/Nieboer

We blijven nog even bij dezelfde gelegenheid. De Duitse prins Manuel en prinses Anna van Beieren waren ook aanwezig bij het huwelijk van Carl Philip en Sofia. Anna droeg een donkerblauwe japon met een aangeknipt mouwtje en zilverkleurig borduursel.

Foto ©PPE/Nieboer

Prinses Caroline van Monaco en haar echtgenoot prins Ernst August van Hannover bij het huwelijk van prins Philipp von Hessen and Laetitia Bechtolf in 2006. Bij de jurk van Caroline gebeurt er van alles. Naast een schuin weggesneden capemouw en een camelia middenvoor is er ook sprake van een geschulpte bovenlaag bij het rokgedeelte.

Foto ©PPE/Nieboer

Prinses Margriet op Prinsjesdag 2008 in een smurfblauwe jurk met een geplooide rok die iets boven de grond eindigt. Een onderrok van tule piept eronderuit.

Foto ©PPE/Nieboer

Blauwe jurken die kroonprinses Victoria heeft gedragen tijdens fotoshoots.

Kungahuset, ©Elisabeth Toll
Foto Kungahuset, ©Anna-Lena Ahlstrom
Foto Kungahuset, ©Mattias Edwall

Prinses Sofia aan de vooravond van haar huwelijk met prins Carl Philip in een jurk met hoge split.

Foto ©PPE/Nieboer

Koningin Mary in haar donkerblauwe galajurk, prinses Isabella in een kobaltblauwe galajurk en prinses Josephine in een blauwe galajumpsuit. Wat zien ze er alle drie prachtig uit!

Foto Kongehuset, ©Dennis Stenild

Koningin Rania in een zachtblauwe galajurk met trompetmouwen.

Foto ©Royal House by PPE Nieboer

Aangezien er heel veel blauwe galajurken bij de Royals in omloop zijn, volgt binnenkort deel 2 van de blauwe galajurken.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
40 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Maxima in haar inhuldigingsjurk is en blijft fenomenaal..en Mathilde’s jurk is ook waanzinnig mooi.. ik hoop dat jullie ook nog wat jurken van Kate laten zien, zij heeft ook een paar beeldschone blauwe avondjaponnen gedragen

De kroningsjurk is buitengewoon !!! Voor mij de mooiste jurk die taminiau voor maxima gemaakt heeft
. De jurk van victoria in het park , de traditionele jurk van rania en ook de jurk van de prinses van beieren kan ik -alhoewel 3 verschillende stijlen – eveneens erg smaken.

Last edited 1 maand geleden by maribrune

Allemaal prachtig want blauw is koninklijk…maar de jurk van Victoria, op de stoel,springt er wat mij betreft uit en natuurlijk de mooie kobaltblauwe jurk van maxima!

Blauw is gewoon…koningskleur !! Een prachtig overzicht ! Ik kijk uit naar deel 2, Petra !

Blauw, een prachtige kleur in allerlei schakeringen. Ik ben er dol op.

Heerlijk blauwe jurken! Mijn lievelingskleur.
De jurk van Maxima zal voor mij altijd iets aparts blijven houden, het moment dat zij samen met WA uit het Paleis op de Dam kwam, kippenvel! Maar er zit meer moois tussen, zie bijvoorbeeld de dochters van Frederik en Mary en hun oma. Top!

Blauw is mijn lievelingskleur!
Er zitten prachtige japonnen tussen, en dan doel ik bv. op de inhuldigingsjurk van Maxima, maar ook op de schitterende japon van prinses Victoria, waar ze in de stoel in een grote zaal zit.
Ook de jurk die ze buiten draagt staat haar keurig en stijlvol!
Mathilde’s jurk….heel mooi, maar ik vind de hals wat kaal zonder een
collier.
Mary’s japon zou ik chiquer vinden met een mouwtje.
En prinses Margriet….nee….dit is ‘m niet voor mij.
Ik vind de verhouding wat vreemd van bovenstuk en rok, evenals dat randje wat onder de rok uit komt.
En die plooien maken haar onnodig breed.
Nog even naar Caroline uit Monaco:
Met een effen glad bovenpand zou de jurk best chique kunnen zijn!
Ik vind het model rok heel apart, en ook het kapmouwtje leuk!

Hoi Lieske,
Goede suggestie dat collier bij de japon van Mathilde.
Het is een mooie japon, maar toch niet sprankelend genoeg, al is Mathilde natuurlijk een bescheiden vrouw.
Ik mis iets aan deze japon (kleurtje iets uitgesprokener, iets meer glimmertjes op het bovenlijfje enz.), dus een collier is een 👍suggestie.

Máxima’s inhuldigingsjapon lijkt van een andere wereld, werkelijk een klasse apart 🙌🏼

Mary in lichtblauw, sereen basic prachtig 👌🏼 en zeer zeker Sofia en dan ietsjes korter, zo mooi 🤩

Koningin Margrethe ziet er trouwens ook geweldig uit, ingetogen voor haar doen maar zo stijlvol 👏🏼

🩵 True blue, ik houd ervan 💙

Als ik dit overzicht zie, merk ik dat mijn voorkeur in ieder geval niet naar de donkerblauwe japonnen uitgaat.. met Sofia op nummer 1, echt mooi! Samen met Máxima natuurlijk op nummer 1

Ik hou(d) van blauw! Ik heb trouwens altijd gedacht dat de jurk van Viktoria bij de ganzen zwart was. Ik mis nog prinses Madeleine die het dragen van blauw tot een kunst verheven heeft.

Wat Madeleine betreft heeft u gelijk, ik bedenk me trouwens ineens de lichtblauwe Valentino van onze Máxima, ook zo prachtig, op naar blog 2️⃣ 💙🩵, djw Petra 👍🏼

Blauw is niet mijn kleur maar het straat de royals prachtig. De Taminiau jurk blijft een sprookje
Jammer dat Amalia in haar blauwe jurken in dit overzicht mist. De jumpsuit van Josephine is echt een topper!

De mooiste is nog steeds die van Maxima! Niets aan toe te voegen👍😊

Eens!

De mooisten vind ik: Maxima met de Jan Taminiau, de jurk van Rania en die van Victoria waarbij ze in de tuin poseren, prachtig alledrie.

De inhuldigingsjurk is van een buitencategorie en natuurlijk een oneerlijke concurrent in dit overzicht. Twee jurken springen er voor mij uit: de lavendelblauwe galajurk van Mary, zo mooi in zijn eenvoud, en de Oriëntaalse galajurk van Rania, pure discrete chic. Ik ben benieuwd naar deel 2, blauw vind ik een fantastische kleur voor avondjurken, voor jong en oud, voor modern en traditioneel.

Heerlijke prinsessen/ koninginne jurken. Vooral de vloeiende , zwierende stoffen zijn mijn favoriet met stip bovenaan de Kronings jurk van Maxima. Ook de lichtblauwe jurken van Sofia en Mathilde vind ik mooi. Victoria de jurk waar ze zit. En Mary en Rania ook al zo prachtig. De “stijvere” satijnen jurken kan ik niet mooi vonden en de jurk van Caroline vindt ik te rommelig

De jurk van Maxima is natuurlijk iconisch. Daar kan geen enkele blauwe jurk die we hier zie tegenop. Ik hoop wel dat hij niet meer gedragen wordt bij officiële gelegenheden, maar exclusief blijft. Hij staat zo in het collectieve geheugen dat hij in het archief hoort en mogelijk op gezette tijden in een museum in een passende tentoonstelling.
De andere jurken zijn prima meer zonder wauw-factor. De jurk van Caroline moeten we maar snel vergeten.

Met je eens, ik was zelfs een beetje teleurgesteld toen ze deze jurk bij Margarethe droeg, hoe mooi en bijzonder hij ook is.
Maar deze jurk hoort gewoon bij de inhuldiging. Het moment dat ze aan kwamen lopen en Maxima zoooo mooi in deze jurk , dat vergeet ik nooit meer, een sprookje was het.!!!

Hoi Elisah,
Vond het ook vreemd dat Maxima de jurk nog een keer droeg, maar koningin Margarethe kon niet naar de inhuldiging komen i.v.m. haar (ik meen 70e) verjaardag. Dat vond ze zo jammer en ze vond de japon zo mooi, dat ze Maxima gevraagd heeft deze japon nog een keer te dragen bij deze gelegenheid.
Dat vond ik zo’n lief gebaar, dat ik meteen over de teleurstelling van het herdragen heen was.

Ohhh, wat goed dat je dit verteld, dank je wel hoor, wat een lief gebaar om dan deze jurk te dragen.
Ik wist dit niet, maar nu vind ik het juist fijn dat ze daarom deze jurk nog een keer heeft gedragen

Hoi Elisah,
Echt zo lief.
Laat m.i. ook zien hoe goed de verstandhouding onderling is.

Nog nooit gehoord!! Is dat echt waar? Heel mooi gebaar.. dan denk ik niet dat ze het nog eens zal herdragen.

Lief hè Meike, ik vond het ook zo’n mooi en lief gebaar.
Dus ik denk dat de japon voortaan veilig opgeborgen blijft.
Misschien nog eens op een tentoonstelling of zo, dan hoop ik ‘m nog eens “live” te zien.

Blauw is één van mijn lievelingskleuren, dus ik zie veel mooie jurken.
Maar uiteraard met stip de kroningsjurk van Maxima op nr 1. Die is en blijft nog steeds het mooiste wat ik gezien heb .
En op dezelfde foto , de zacht blauwe tint van Margarethe, s jurk, mooi verwerkt met kant in dezelfde tint, heel chique.
Mathilde is ook een plaatje in deze prachtige jurk.
En Victoria houdt volgens mij ook van blauw, deze staan haar allemaal erg goed,

Leuke nieuwe reeks over avondjurken! Ik vind ze allemaal wel op een of andere manier mooi. Behalve van Caroline, te veel van het goede. Beatrix droeg tijdens haar staatsbezoek aan Engeland in 1982 ook 2 mooie blauwe avondjurken. Een was donkerblauw met een met goud afgewerkt bovenlijfje. De andere was koningsblauw/kobaltblauw, het lijkt wel haute couture.

De /kobalt/blauwe japon is werkelijk prachtig, een waar kunstwerk, althans “de mijne” 😉 is uit 1992 en tevens meermalen herdragen o.a. op een officieel staatsieportret.

De mooiste? Natuurlijk Maxima in kroningsjapon. Zonder het capegedeelte, zodat we nu de japon zelf beter kunnen zien en het prachtige ragfijne kant. Wat een beauty van een jurk🤩
Koningin Mary en koning Frederik met hun gezin in prachtig blauw, heel smaakvol gedaan en een prachtig stijlvol plaatje zo samen.
Koningin Rania, omdat ik van deze op traditie gesteunde kleding houd.
Prinses Sofia heeft een schitterende japon aan, maar te lang.
Kroonprinses Victoria in de japon waarin ze op de stoel zit. De andere twee vind ik minder: die met het tule in combi met de wat feller blauw van haar japon vind ik echt geen mooie combi en de andere vind ik een mooie japon, maar een wat doodse, sombere kleur.
Prinses Margriet’s japon vind ik een prachtige kleur, maar de japon doet wat “oudbollig” aan. Staat haar overigens erg goed, dat zeker.
Caroline van Monaco: ondanks dat het Chanel en van Lagerfeld is, doet de japon niets voor Carolina, maar het zal een afspiegeling zijn van haar huwelijk met deze hork😵‍💫
De andere japonnen zijn prima, mooi in de middenmoot zal ik maar zeggen.

@Roos
“Maar het zal een afspiegeling zijn van haar huwelijk met deze hork😵‍💫”
Graag wil ik u even herinneren aan- en wijzen op het onderstaande, geheel door uzelf geschreven 13 dagen geleden. Tja.. wie de bal kaatst hè?! 😎
Roos
 Reply to  Soetkin
 13 dagen geleden
Helemaal met je eens Soetkin, afgaan op roddels is het laatste dat je moet doen. En niemand weet wat er werkelijk is gebeurd tussen de twee broers.
Door zo over mensen te spreken die je niet persoonlijk kent, zegt meer over jezelf en hoe je in het leven staat.

Och Jacqueline, meisje toch, daar zit je echt mee hè?
Gelukkig zijn er bewijzen dat deze man een hork is. Plassen tegen een Turks paviljoen bij een wereldexpo in Hannover (zijn foto’s van dus bewijs), straf van 10 maanden omdat hij een agent had geslagen met een honkbalknuppel (sinds wanneer wordt je veroordeeld op basis van geroddel?!), eindeloze rechtszaken tegen zijn eigen zoon (zijn allemaal op te zoeken).
Jacqueline; roddelen is iets anders dan feiten opsommen en feiten kunnen gecheckt worden.
Fijne dag nog.

Ik ga er dus vanuit dat u de man in kwestie persoonlijk hebt ontmoet en kent? Tip van mij: Hou u aan de feiten, doe ik namelijk ook. Nog een tip: hou op anderen hier op deze site te beoordelen en constant een belerend vingertje voor te houden, alsof u deze mensen (reaguurders) wél persoonlijk kent, en laatste tip: stop eens met dat neerbuigende toontje, Ik ben inmiddels al 19 jaar oma, dus hou dat “meisje” maar voor uzelf want u gedraagt zich namelijk zelf wel als een klein pruillip meisje. Daarbij schreef u ook een poos geleden op deze site niet meer te willen reageren op mijn reacties, wat ik toejuichde maar dat schijnt u helaas niet te kunnen laten. U blijft sneren zelfs via reacties via anderen. Graag wil ik u hierbij herinneren aan de door u destijds gemaakte belofte aan mij. Dat houdt tevens in ook niet meer goedkoop reageren via een ander op mij. Kijken of het u gaat lukken. Succes ermee 👍

Volgen van roddels en achterklap is iets anders dan de feiten volgen die te controleren zijn. Je schijnt daar geen onderscheid tussen te kunnen maken.
Ik reageer normaal niet op jouw commentaren omdat ik je te negatief vind, maar ik reageer wel op anderen. Sinds wanneer denk jij dat jij kunt uitmaken op wie ik mag reageren?
Jij kunt het niet laten nu direct op mij te reageren, dan krijg je ook een reactie terug. Wil je geen reactie van mij, laat mijn commentaren dan links liggen.
Vraag je liever eens af waarom jij zo boos en negatief bent.
Aangezien je 19 jaar oma bent, denk ik dat ik waarschijnlijk ouder ben dan jij; dus voor mij ben jij een meisje, maar heb je zelf wel door hoe neerbuigend jij zelf overkomt?!
Ga aan een andere keukentafel zitten als je mijn inbreng niets vind. Tafels genoeg.

Een bericht van een andere tafel aan de uwe 👉🏼 Dit gaat m.i. veel te ver, zo spreek je niet een lezer aan die inmiddels 19 jaar oma is, te beschamend voor woorden👉🏼’Stop hou op’ !

Ook jij zou niet meer op mij reageren (waren je eigen woorden), dus doe dat dan ook niet meer. Ga lekker bij elkaar aan de keukentafel zitten, prima toch?

Je vergist je Roos, een aantal maanden geleden vond ik een bericht van je 👍🏼 en ik uitte dit positief mede in het kader van ‘laten we het goed en gezellig hebben en zo met elkaar op MKM, helaas sprak jouw reactie toen wederom boekdelen net als nu.
We blijven lekker aan andere tafels zitten maar ik verzoek je je respectvol te gedragen richting onze zeker oudere medelezers, djw voor je medewerking. 👍🏼

Lezen is een kunst PK020.
Ik ben ouder dan Jaqueline.
En ik beroep mij niet op mijn leeftijd om me daarna daarop voor te laten staan, maar wel op een belerende toon te reageren op een post.
Stop met deze ongein, allebei. Ga lekker verder met je leven aan een andere keukentafel.