Avatar foto Door Josine Droogendijk
Dit of dat 06 apr 34 reacties

Dit of dat: Máxima’s jurk van paarse moiré zijde

Dat je kleding vaker dan één keer draagt, is aan het hof gelukkig een vanzelfsprekendheid. In de serie ‘dit of dat’ kun je stemmen op de mooiste styling van een bepaald kledingstuk. Met vandaag: een paarse jurk van moiré zijde.

Het gaat om een ontwerp van modehuis Natan, met een overslag die ontstaat vanuit vier plooien links op de taialle. Een boothals en 3/4 mouwen met manchetten maken het plaatje af.

Als ik kijk naar bovenstaande foto’s, valt het me gelijk op dat er qua roklengte en schoeisel (rechts) behoorlijk wat is veranderd bij Máxima. Maar los van de tijdgebonden elementen bewijst bovenstaande collage wel dat de keuze van een hoed een totaalplaatje flink kan bepalen.

Stemmen maar!

Ik ga voor....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
34 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Het 2e plaatje is de betere uitvoering. Het 1ste plaatje is voor mij een mismatch, niks klopt, de kleur van de hoed en schoenen en de plek van de broche. Ook zijn de oorbellen te groot. Bovendien is de jurk veel te kort.
Op het 2e plaatje is alles in balans, de hals komt mooi uit, heeft verder niets nodig. Het kapsel en hoedje staan prachtig en de kleur van de schoenen matcht beter en de plaats van de broche is goed gekozen. Minpunt de glanspanty. Verder klopt deze outfit. Mag zij nog een keer dragen.

Dit! In een oogopslag beoordeeld. Voor mij komt het plaatje opener, vriendelijker over. Het verenhoedje komt een beetje tuttig en te klein in verhouding met de rest over.

Hoeden vind ik mooi maar bij deze jurk ga ik voor het kleine hoedje bij dat hoedje vind ik haar lok zo goed staan.

Dat! Het kapsel, de verenhoed, de oorbellen en paarse tasje maken het een uiterst feestelijk geheel.

Eigenlijk zou deze blog “Deze of die” jurk moeten heten.

Mee eens Josine.

Veel is al gezegd, voor mij staat DAT huizenhoog op 1️⃣

Het hoofddeksel met 🪶 🪶, de mooie boothals en juwelen incl de plaatsing van de broche, en laten we het prachtige kapsel niet vergeten medelezers!
De schoenen vind ik geweldig, schuren een beetje en zorgen voor een levendige outfit, complimenten 👌🏼

Ik ben voorstander van vrijheid van meningsuiting, maar dat gezegd hebbende, het lijkt wel alsof elke blog de laatste tijd uitmondt in een ‘wat jammer dat Maxima niet hard genoeg werkt’ of ‘wat zonde dat we de prinsessen niet vaker zien ‘ discussie.

Ik ga overigens voor ‘dit’. Prachtige jurk!

Eens juffrouw Annie.
Zelfs met rekenmodellen en formules.
Iemand ooit bijgehouden wat Claus in zijn actieve jaren aan bezoeken aflegde?
En Bernard scoorde veel buitenlandse trips, waar we later de dubieusiteit van vernamen.
Ik kijk uit naar de uitreiking Four Freedoms deze week waar Maxima meestal in haar koninginne-outfit komt met hoed!

Denk dat de vraag ivm hard werken telkens terugkeert omdat de activiteiten in nl te erg geconcentreerd zijn . 3 bezoeken op 1 dag of 3 dagen 1 bezoek ….hetzelfde werk maar anders ervaren…. zo ook de indruk dat part timers ook maar ” gedeeltelijk” werken al klopt ook dit meestal niet helemaal… althans zo heb ik het ervaren …
Als ik het zo volg bij andere royals dan gaan zij voor de 2 de variant …deze geniet ook mijn voorkeur. Is ook rustiger en mss hebben de “onderdanen” in deze al hectische tijden daar meer aan… maar …. de 2 de formule is minder interessant ifv eigen vrije tijd voor de royals .. mss knelt daar het schoentje om voluit te gaan voor de 2 de mogelijkheid …
Wat de jurk betreft : mooie jurk maar te kort . Versie ” dit” is mi het mooist .

Ik ga voor Dat, de grote hoed vind ik hier de jurk tekort doen. “Drukt” a.h.w. de jurk neer; door het kleine hoedje met veer omhoog is dat een veel opener beeld.
Meestal ben ik gek op grote hoeden, deze combi vind ik minder geslaagd. Als de hoed donkerder zou zijn geweest, zou het beter zijn, een hoed met smallere rand zou ook een mogelijkheid zijn geweest.
De glanzende panty’s kunnen zeker bij deze zijden jurk, aan de foto’s is te zien dat Dit overdag is en Dat ’s avonds, dan zijn glanzende panty’s geen probleem.
De schoenen met plateau vind ik juist een spannend contrast met de jurk, niet alledaags en dat is onze Queen ook niet.

Dit.
Zonder glimmende panty is alles al snel beter gestyled maar hier geldt dat zeker. Betere schoenen, broche op een betere plaats. Geen moeilijke keuze.

Dat, met de tas en pumps van dit en de verenhoed dan ook graag in die roze kleur.

Ik kies voor de lengte en fit van dat, en de accessoires van dit.
Op de eerste plaats Josine en Petra, wat doen jullie het toch goed, wat komen er prachtige blogs uit jullie handen. Erg veel research, leuke onderwerpen belicht met kennis van zaken. Ook ander gastbloggers over juwelen, schoenen etc. Erg leuk om steeds te lezen. Ook de meningen van andere lezers vind ik heel leuk om te lezen.
Even een vraag off topic en misschien (ik weet niet hoe anderen er naar kijken) ongepast maar: waar is ze? Heb ik de lat nu werkelijk te hoog liggen dat ik schrik van het werkethos van onze koningin als ik lees, 2022, 136 outfits (oftewel ~ 136 bezoeken/ontvangsten inclusief VN werk/staatsbezoeken etc., wellicht een enkele keer 2 op een dag). 2023, 152 bezoeken. Zelfde verhaal. Of wordt ze zo weinig gevraagd in het land, is dat het? Willem Alexander doet ongetwijfeld veel achter de schermen met ontvangsten van ambassadeurs en andere hoogwaardigheidsbekleders en nu bijvoorbeeld veel politici. Maar waar is Maxima, ik begrijp gewoon niet waar dit werkschuwe gedrag vandaan komt. Ik zal er over ophouden hoor want ik heb dit al eens eerder benoemd (stiekem in de hoop dat iemand in de hofhouding eens aan de bel trekt) maar ik vind het zo jammer dat er zo weinig uitkomt terwijl de bekendheid/acceptatie van ons koningshuis zo wankel is. Waar zijn ze?
Enfin, ik eindig toch graag positie en dus met alle artikelschrijvers, onderzoekers, fotografen, deskundigen èn deze heerlijke community nog eens te danken. Ik lees met plezier maar zal wat minder reageren. Fijne dag allen.

260 werkdagen per jaar, gemiddeld 5 weken verlof per jaar – 25, een week ziek -6 houd je 229 werkdagen over. Werkbezoek voorbereiden en after care zo’n 4 uur per bezoek 152 is ook 76 werkdagen die je niet ziet maar wel gewerkt worden , 153 dagen over, werkbezoek zelf inclusief vervoer 3 uur = 57 dagen houd je 99 dagen over voor overige zaken. Kleding passen en vermaken 1 dag per maand 87 werkdagen over. Dan houd je 1 week per maand over voor je overige werkzaamheden die je niet zo kunt aanwijzen, zal vn werk zijn zal werken achter de schermen zijn. Maar iemand niet zien is niet gelijk niet aan het werk.
En dan gaan we er vanuit dat ze fulltime werkt terwijl veruit de meeste vrouwen in Nederland dat niet doen, heeft ze een baan met sterk wisselende werktijden en veel reistijd waar je echt werktijd kwijtraakt. Zelf heb ik bijvoorbeeld 35 vakantiedagen per jaar bij voltijd = 7 werkweken. Ik zit ook regelmatig in het buitenland voor mijn werk maar met het randgeneuzel raak je meer tijd kwijt dan je denkt want werken achterin een auto is lang zo efficient niet als het lijkt. Zelfs met alle privileges die Maxima heeft.
Daarom zou ik toch wat minder stellig zijn met een negatief oordeel over het werkethos van onze koningin.

Hear hear 👏🏼

Mooi uitgelegd Marja en helemaal mee eens👍
Maxima is altijd een hardwerkende, ambitieuze vrouw geweest, waarom zou ze dat nu niet meer zijn?!
Die negativiteit altijd😵‍💫

Hier werd gemeld dat de afgelopen dagen Maxima in ieder geval weer op vakantie was.

Hoeveel dagen werk jij in een jaar? Ik ong 160. Daar zit ze niet zoveel vanaf toch? Dat zijn de dagen dat ze te zien is. Ik kan mij goed voorstellen dat werkbezoeken ed afleggen niet het enige is wat ze te doen heeft.

Ik wil hier wel op terugkomen maar het is appels en peren vergelijken. Ik weet niet of jij een uurtje of twee (max. duur van een bezoekje) per dag werkt (geen reistijd, krijgen wij ook niet betaald en zij wordt gereden dus kan zich dan voorbereiden/inlezen) en het salaris/onkostenvergoeding van Maxima hebt. Laten we die vergelijking maar niet maken, dat is niet netjes. Ik denk persoonlijk dat het werkethos van een koningin te vergelijken zou moeten zijn met bijvoorbeeld een princes Ann in Engeland. Ik heb eerder al eens beargumenteerd dat het voor Maxima heel fijn is dat ze VN werk mag doen en ik gun haar dat van harte maar number 1 job is echt het representeren van ‘de kroon’ in NL en overzeese gebiedsdelen. Het is een voorrechtspositie die de Oranjes willen hebben en daar moet iets tegenover staan. Zo mag het piloot zijn, het koningsschap van WA niet in de weg staan. Fijn dat hij vliegt en zijn vlieguren moet bijhouden maar het is een bijzaak/hobby. Maar Wiekie2004, ieder zijn/haar mening hoor dus als jij senang bent is dat natuurlijk ook helemaal goed. Ik denk persoonlijk dat ze er goed aan doen flink aan te pakken om de kroon bij de Oranjes in NL veilig te stellen …

Ik vind dit altijd zo’n flauwe discussie. Ik zie mijn klanten ook niet elk dag 8 uur en werk toch (jaja ongezien) heel hard en veel meer uren dan die gebruikelijke 8 per dag. De beoordeling of de koningin wel of niet hard genoeg werkt voor haar ‘salaris’ ligt net zo mijn bij haar ‘klanten’.

‘Dit’ is echt een prachtige look, op de lengte en de handschoenen na (had iets langer gemogen maar toen was dat misschien wel oke). ‘Dat’ is echt weer too much met die vreselijk plateau zolen die misschien ook nog van dieren zijn gemaakt en die verenhoed mag ook voor altijd in de opruimzak.

Ik kan niet kiezen, ik vind het met beide hoofddeksels heel mooi!

Wanneer deze jurk langer zou vallen kon hij prima herdragen worden.
Hele mooie stof, die ik zou kiezen voor de herfst en winter.
Het model hoed van ‘Dit’ vind ik prachtig en passend bij de japon, maar de kleur oogt voor mij echt lenteachtig of zomers en matcht niet met het paars, dus geen goede combi. Tasje en schoenen idem dito, en de sjaal detoneert bij de stof van de jurk.
Het hoedje van ‘Dat’ valt weg tegen de kleur van het overigens leuke kapsel, zodat die verentooi wat in de lucht lijkt te hangen.
Schoenen en panty’s ook niet mooi bij de jurk.
De broche staat leuk op foto ‘Dit’.
Gekozen voor ‘Dit’, maar uitsluitend vanwege het model van die hoed en de leuk geplaatste broche.

Gekozen voor “dit”. Vind ik stijlvoller dan “dat”. Komt waarschijnlijk door de schoenen en de glimmende panty

De lengte is een beetje geDATeerd, maar wat een beeldschoon japonnetje in een prachtige kleur en mooie halslijn.. ik vind de zachtroze hoed zo ontzettend mooi.. ook qua kleur met het diepe paars van de jurk… mss met een klein beetje meer lengte kan de jurk nog een keer worden gedragen.. ik ben vóór

Fantastische jurk. Met beide hoofddeksel prachtig. Tja, hoe zo n model jurk een beetje langer maken?
Misdchien kan t nog net met een donkere dunne panty?

Wat jammer dat dit jurkje zo kort is, want het verdient het om herdragen te worden! Eigenlijk met beide hoeden leuk, maar ik kies voor Dit. De python schonen vind ik zo niet mooi bij deze jurk en ook de broche in de taille doet niets.

De hoed op eerste foto vind ik mooi van kleur maar er niet bij passen. En bij de andere foto vind ik de panty te glimmend en de schoenen er niet bij passen. Op zich een leuke jurk. Dus geen keuze gemaakt.

De jurk is prachtig.
Schoenen van ” dat” niet mooi.
De hoed van ” dit” op de een of andere manier net niet. Kan mijn vinger er niet op leggen. De hoed is mooi maar niet in combi met de jurk.

Dikke Dit, mooi met het zachtroze. Wat een mooie stof. Van mij mag er in deze stof een nieuwe jurk komen met een wat langere lengte.

Gekozen voor dit om maar 1 reden. De schoenen bij DAT domineren in het plaatje. Van mij mag deze lengte terugkomen

Paars is niet zo mijn kleur, maar de stof is prachtig, heel koninklijk ook, echt een ,rijke , stof. Ik ga voor Dit , mooi ook met alleen de broche erbij gecombineerd. Deze stof heeft niet veel opsmuk nodig.
Met de hoed vind ik het chiquer staan, alleen de sjaal had ze voor mij weg mogen laten .
De frutsel van Dat maar bij een gezellige zomerjurk dragen.
Maar ik verbaas me over de lengte, wat is de mode toch veranderd.