Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 09 apr 54 reacties

Máxima draagt bloemenjurk tijdens congres

Koningin Máximasprak vanmorgen bij het jubileumcongres ‘Het leven betaalbaar’ van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) dat vijfenveertig jaar bestaat.

De bijeenkomst werd gehouden in het Mediaplaza van de Jaarbeurs te Utrecht. Koningin Máxima sprak in haar functies van erevoorzitter van stichting SchuldenlabNL, platform Wijzer in geldzaken en als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling.

In haar toespraak ging Koningin Máxima onder meer in op het thema financiële gezondheid. Het Nibud werkt al jaren met SchuldenlabNL en Wijzer in geldzaken aan het bevorderen hiervan. SchuldenlabNL schaalt bij gemeenten succesvolle methoden op voor het oplossen van problematische schulden en het begeleiden van mensen naar een schuldenzorgvrije toekomst. Een nieuw thema is het stimuleren van een financiële buffer voor het opvangen van financiële risico’s. Partners van SchuldenlabNL onderzoeken laagdrempelige spaarmogelijkheden om een buffer op te bouwen. Ook in haar VN functie pleit Koningin Máxima ervoor om financiële diensten en beleid te ontwikkelen die bijdragen aan financiële weerbaarheid en financiële gezondheid.

Mode
Voor het congres haalde Máxima een jurk van Oscar de la Renta uit de kast.

NLbeeld/Patrick van Emst

Het gaat om een ontwerp van donkerblauw crêpe, met een aansluitend lijfje, wijde rok en witte bloemapplicaties.

Máxima met de jurk tijdens het streekbezoek aan de bollenstreek, april 2022.

Tijdens het voorjaarscongres van de NVvP werd de jurk gecombineerd met een donkerblauwe fedora.

(c)Raoul Limpens

De gekruisde oorringen die Máxima vandaag draagt, zijn nieuw en horen bij haar onlangs geintroduceerde ring van saffier en diamant (rechts).

Mode 2
Tijdens de tweede afspraak van vandaag, de lancering van een Amsterdams stagepact voor het VMBO, droeg de jurk opnieuw. Maar dit keer mét hoed.

Patrick van Katwijk
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
54 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Prachtige jurk, altijd fijn om onze koningin in mode met een vleugje folklore te zien. Ik denk deze applicaties te herkennen als dentelle roumaine, of Roemeens kant. Weet iemand daar meer van?

Grappig dat iedereen zo blij wordt van deze jurk. Ik vind de jurk echt niet mooi. Vooral bij de arm waar geen blauwe stof onder de applicatie zit. Ik hou hier echt niet van. Maar ik ben de enige ..grappig

Je hebt een medestander Suyari, lees mijn reactie eens 🤓

Wat een plaatje, beeldschoon deze jurk. Lijkt dat ze ook iets aan haar gezicht heeft laten doen?

Mooie jurk !!
De ringen doen erg denken aan de trinity ring van cartier waar de verschillende kleuren goud staan voor trouw, vriendschap en liefde ….

Helemaal leuk, de jurk, staat Maxima geweldig. En de sieraden vind ik ook leuk, zelfs de kleurtjes. Dat effen blauw van de jurk kan wel wat hebben qua ‘kleur erbij’ en als je van gekleurde armbanden houdt? Ik wél in elk geval;. Daar staat tegenover dat ik aan hoeden een hekel heb, maar ja. Hij staat wel, maar zonder hoed zou leuker zijn geweest. Een hoed met een jurk vind ik niet geweldig, als je dan perse een hoed wil dragen doe dat dan boven een jas, en zet hem binnen af.

Ik vind de jurk echt een plaatje. Maar op een of andere manier stoort me iets, misschien haar onder kleding die je te goed ziet? Of juist het gebrek aan goede onderkleding? Ik ben er nog niet helemaal over uit..😉

Bestaat er al een blog over alle juwelen die Maxima zelf heeft gekocht? Het moeten er veel zijn en ik gun het haar. Ik zou het wel leuk vinden om een overzicht te hebben (en bij weg te dromen). Het kan niet lang meer duren voor we de drie dochters in mama’s juwelenkist zien grabbelen.

Interessant speurwerk 🙂 ! Bedankt voor je reactie alvast.

De japon vind ik prachtig, die zou ik graag ook in mijn kast hangen.
De hoed mag wat mij betreft heel diep in de kast belanden en als kattemandje gaan dienen. Mijn kat zou er prima inpassen. Wat een vormeloos geval, net of hij nat geworden is en nu als een vaatdoek naar beneden hangt.

Een mooie tijdloze jurk, een fijne stof, maar ik vind hem toch aan de krappe kant. Moet ook grinniken om de verzameling armbanden. Op de site van Royals by Robin zijn meerdere foto’s te zien. Het lijkt wel of Maxima in haar vakantie ook even bij ‘dr prikprik’ is langs geweest😁, maar misschien ook niet🤭…..

Een geweldig mooie jurk. Alles is er al wel over gezegd. Ook ik ben blij hem weer eens terug te zien.
De rose uitvoering ook graag een keer op korte termijn, voor het daar te warm voor wordt.

Ik vind het een heel leuke en mooie jurk, deze kleur donkerblauw staat haar goed, en zeker met die hoed erbij. Ik zie haar liever met iets op het hoofd dan met het “haar” los, dat ziet er meestal erg onverzorgd uit, jammer genoeg 🫤.

Ik zit nog even de foto,s beter te bekijken, de jurk blijf ik prachtig vinden, maar hoe bedenkt Maxima het om zoveel gekleurde armbanden en met een zwart horloge eerder bij deze jurk te dragen?
Moet je zoveel hebben om uit te kiezen. ….

Eens ik heb die armbanden nooit mooi gevonden, al die gekleurde steentjes, ik hou er niet van zo grof. Daarentegen die diamanten met al die aaaaaa’tjes vind ik wel mooi. Ze heeft m.i. toch een ietwat vreemde smaak ook qua sieraden, juwelen kan ik het grotendeels niet echt noemen.

De juwelen zijn prachtig, ook deze Oscar vind ik niet in balans, op de één of andere manier druk maar ook massaal overkomend, niet verfijnd, grof. Blèh weg ermee!

Met hoed is wordt de jurk nog mooier.

Ik vind deze jurk geweldig!

Wat een mooie jurk is dit! Met en zonder hoed, staat altijd mooi.

Leuke jurk, maar vind het net een tikkie te strak. Met hoed vele malen beter. Wat een prachtige ring en oorbellen🥰. En haar haar zit anders, beter …in mijn beleving

Ik zie niet wat er beter aan is: niks hoor. Het was weer coupe windhoos!

Ah ja, daar is-ie weer, die prachtige stijlvolle jurk met sierlijke applicaties!
En leuk, vanmiddag met hoed!
Persoonlijk zou ik de pareloorbellen en dito ring hier wat sprekender bij vinden.
Aan Maxima’s linkerarm is het wel wat overbevolkt….
Ik zou alleen de middelste armband gekozen hebben en dan aan de rechterarm dragen.
Zonder die gekleurde stenen wordt het dan minder druk en beter in balans met de jurk.
De nieuwe sieraden lijken mij mooi combineren bij een zakelijk donkerblauw pak.

Ik heb niet zoveel met deze jurk maar hij staat haar mooi. Terzijde: de wangen van Max zien er nogal rond uit viel me op, om niet te zeggen opgeblazen. Dit valt niet te rijmen met haar slanke postuur (chapeau!), ik hoop dat de leeftijdsacceptatie binnenkort intreedt 😄💃🏼

Prachtige jurk maar ik vind vooral de oorbellen en de ring schitterend. Zou ze zelf graag willen hebben maar er zal ongetwijfeld een fors prijskaartje aanhangen.

Erg mooie jurk, inderdaad een van haar betere. Ik vind het beeld beter in balans met hoed dan zonder. De sieraden vind ik schitterend, maar ze zijn erg verfijnd en vallen helaas een beetje weg bij de grote applicaties op de jurk. Een grote oorbel zoals de parels bij het streekbezoek vind ik beter werken. Nu ‘gebeurt’ er bij het hoofd iets te weinig. Maar verder een verzorgd plaatje.

Leuke jurk, de applicaties zijn heel mooi. Zoals ze hem in de bollenstreek droeg met de cape en accessoires vind ik het mooist.
De oorbellen en ring van vandaag ook mooi.

Eens, Oranjefan, de outfit in de Bollenstreek vind ik ook het mooiste draagmoment!

Dit is een van haar betere jurken, mooi mét en zónder hoed. Ook de nieuwe sieraden zijn stijlvol.

Tijdloos mooie jurk. De perfect geplaatste applicaties geven net dat beetje extra, waardoor je hem gelijk herkent.

Haha, ik dacht een bloemetjesjurk aan te treffen!
Deze is één van haar toppers vooral als ze hier een hoofddeksel bij draagt!

Dit model staat haar perfect (misschien ietsje meer ruimte nog in de taille aan de achterkant?)

En is een soort kopie van de knalroze die ze droeg in Londen
https://www.google.com/search?ie=UTF-8&client=ms-android-samsung-rev2&source=android-browser&q=maxima+londen+oscar+de+larentea#imgrc=MlkY0UnjBndkHM&imgdii=nSzrbiOLc3UnvM

Ook favoriet bij mij

Ha, dat is waar Siobhan, helemaal vergeten die “zusterjurk” van deze blauwe.
Heb overigens de combi met dat felle roze en zwart glimmend altijd minder mooi gevonden dan deze blauw/witte.
Maar de roze mag zeker ook in de herhaling👍

Blijf deze jurk een topper vinden! En de nieuwe set sieraden vind ik ook een aanwinst

Helemaal mee eens daan001.
Mooie strakke ring en oorbellen🤩

Prachtige jurk! Eigenlijk heel eenvoudig van snit, maar dat is juist mooi.

Super mooie jurk en wat een mooie ring in combinatie met de oorbellen…… Weer blauw, I love it!

Prachtig model en kleur. Staat haar erg mooi.

Nog steeds fan van deze jurk! Mooi met de donkerblauwe pumps. Overigens complimenten aan onze koningin dat ze zoveel kleding kan hergebruiken! Ik doel dan op haar postuur…
Ik zou graag even willen noemen dat ik het haar van mevrouw Dijksma rommelig, wat vettig en niet zo representatief vind 😉

“Ik zou graag even willen noemen dat ik het haar van mevrouw Dijksma rommelig, wat vettig en niet zo representatief vind 😉,”

Dat zal niet vreemd zijn voor Máxima, eerder zeer herkenbaar, vandaar haar brede lach wellicht … 😉

Ach, ze zal gedacht hebben:” Ik doe toch niet onder voor Maxima” 😜

😂😂😂 Geweldig Pietje, niet iedereen “vat ‘m”😉👍

🫣🤭

Het haar van Maxima is net zo erg hoor.

Wat goed dat ze deze jurk weer draagt.
Hij is veel te mooi om in de kast te laten hangen.
Geen enkel minpuntje te vinden.
Een topper .

Hele mooie jurk, 5 sterren.

Leuke jurk die het verdient om nog eens in de schijnwerpers te komen.
Met fedora gecombineerd geweldig, maar zo “solo” ook een plaatje.

Geweldige jurk. En wat een kwaliteit en pasvorm. Als ik Maxima was ging ik eens vaker bij Oscar de la Renta shoppen ipv Natan. Het kapsel is (voor zover te zien op deze foto) ook goed verzorgd. Zo kan het dus ook,

De la Renta mag je eigenlijk niet met Natan vergelijken. Een soortgelijke jurk koop je bij Natan voor onder de 1000 Euro, terwijl er aan deze jurk een heel ander prijskaartje heeft gehangen. Niet dat Máxima het zich niet zou kunnen veroorloven dagelijks haute couture te dragen, maar persoonlijk vind ik de mix van absoluut luxe merken en de iets betaalbaardere wel goed.

Zo had ik het nog niet bekeken Nadesha, bedankt altijd fijn om iets te leren. Wel vind ik dat die Natan-jurken veel beter van kwaliteit en pasvorm zouden moeten zijn, ondanks het relatief goedkopere prijskaartje. En er zijn zoveel mooiere merken in deze, toch nog behoorlijke, prijsklasse.

Mee eens! Sowieso graag andere merken dan Natan.

Meer Oscar, minder Natan👍

Leuke jurk. Staat goed. Het haar zit rommelig.

Super mooie en geschikte jurk voor deze gelegenheid! Dit zie ik graag.