Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overige royals 22 mrt 43 reacties

Verdrietig nieuws: Catherine heeft kanker

Zojuist heeft Catherine middels een videoboodschap meer verteld over haar gezondheid.

Zittend op een tuinbank vertelde de prinses dat ze goed herstelt van de operatie, maar dat uit onderzoek is gebleken dat er kanker aanwezig was. Om die reden is ze gestart met preventieve chemotherapie.

Hier kun je de hele video zien:

We wensen de prinses veel sterkte, gezondheid, rust én privacy toe.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
43 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Dat komt hard binnen. Wat zullen al diegenen die zo’n harde kritiek op haar hebben gehad daar nu spijt van hebben. Hopelijk wordt ze nu met rust gelaten. Ik wens haar alle sterkte en hoop dat ze weer volledig geneest.

Ik denk dat oom Edward en zijn vrouw Sophie ook wel koninklijke taken op zich zullen nemen, indien nodig. Verder hoop ik dat de verdrietige omstandigheden van Catherine voor verdere toenadering zorgt van Harry en Meghan.

Nou die laatste opmerking is dus niet te hopen, dat stel geeft zoveel stress na wat ze de o.a. Kate hebben aangedaan en dat is wel het aller-allerlaatste wat Kate nu op dit moment kan gebruiken. Ik denk ook niet dat ze de kans zullen krijgen van William, die zal er alles aan doen om zijn vrouw en kinderen te beschermen tegen dit toxic paar …!

Is het nodig om zó zwart te spreken over Harry en Meghan? Het zijn voor een groot deel roddels en niemand weet precies hoe het zit en hoe die mensen zijn. Ik hoopte dat ik dit soort berichten hier niet tegen zou komen. @Josine Droogendijk en @petra, hoe staan jullie daar tegenover?

Tja, van de Telegraaf moet je het niet hebben als je betrouwbaar nieuws wilt hoor. Dat is gewoon een roddelkrant.

Oh ja tuurlijk; lekker makkelijk zo’n antwoord. Zo kan ik het ook, want waar moet je tegenwoordig wél zijn voor betrouwbaar nieuws? De npo? Het Ad? Nrc? Afijn noem ze allemaal maar op. Ze zijn allemaal (!) betrapt op onbetrouwbare nieuwsfeiten. En deze laatste zin,… is pas echt een feit.

Ik stop met dit gesprek, ik vind het te idioot voor woorden dit soort reacties, dat mijn antwoord te makkelijk zou zijn. Ik had echt gehoopt dat dit soort discussies hier niet zouden ontstaan en ik wijs je er alleen maar op dat roddelkranten geloven niet verstandig is. Roddelkranten zijn toch echt iets heel anders dan de serieuzere media die je noemt.

U beroept zich op “serieuzere media…”? 🤭…..🤣 ..sorry..hihi
U begint zélf deze discussie terwijl Josine met enige regelmaat oproept, om elkaar in de waarde te laten in en aan wat een ander in haar/zijn gedachtes opschrijft, behalve, en nu komt het, als men elkaar hier persoonlijk gaat kwetsen. Ik kwetste hier niemand die op deze site zit en ik uitte enkel een mening die breed gedragen wordt in de samenleving. Als u zich aan de oproep houdt van Josine en Petra om niet op personen zelf hier te reageren, elkaar hier in de waarde te laten is er niets aan de hand. Ik zou tegen u willen zeggen: probeer het eens, daar wordt u een blijder mens van. Ik wens u oprecht een blijde avond toe 👍🍀

Sorry dat ik iederéén in zijn waarde probeer te laten hoor, waaronder óók bekende mensen die zich hier niet kunnen verweren. @Josine Droogendijk droogendijk en @moderator petra, dit loopt compleet uit de hand en ik wens niet op deze manier in gesprek te zijn met iemand.

Precies, ik ben het helemaal met je eens Josine. Wat betreft het stoppen met dit gesprek en wat betreft het nieuws dat door diverse media èn de betrokkenen zelf naar buiten wordt gebracht. Bedankt voor je reactie!

Helemaal met je eens Soetkin, afgaan op roddels is het laatste dat je moet doen. En niemand weet wat er werkelijk is gebeurd tussen de twee broers.
Door zo over mensen te spreken die je niet persoonlijk kent, zegt meer over jezelf en hoe je in het leven staat.

Dank je wel voor je bijval. Ik heb zo’n hekel aan roddelen!

Nou ja, roddelen…. Iedereen heeft kunnen zien en horen welke familieverhalen ze de openbaarheid hebben ingeslingerd. Voor veel geld.

Er gaat veel meer rond dan alleen wat Harry en Meghan vertellen. Vaak gebruikt de roddelpers zogenaamde “bronnen in het paleis” waarvan je dus echt niet weet of het allemaal klopt. Ga uit van de feiten, niet van de dingen die de roddelpers beweert.

Ja, Harry en Meghan hebben in een interview van alles verteld, en Harry in zijn boek ook. Daar kun je een mening over hebben.

Maar hoe bijvoorbeeld Meghan als persoon is, daar kun je eigenlijk niks over zeggen, omdat er in de roddelpers en vooral de Engelse rioolpers er heel veel over haar wordt gezegd wat echt lang niet allemaal waar is en wat dubieuze bronnen heeft. Wij kennen ze niet persoonlijk en we hebben alleen van horen zeggen hoe ze zouden zijn. En daarvan is niet te bepalen of dat ook allemaal klopt.

Alles wat de Telegraaf en de Privé en dat soort media beweren neem ik met een heel grote schep zout. Idem met wat de Engelse rioolpers allemaal beweert.

Heel sneu voor haar en haar gezin en familie.
Ze had het over preventief chemo krijgen. Misschien biedt dat een lichtpuntje dat het nog in een vroeg stadium is.
Zo erg al die speculaties en rare verhalen van de laatste tijd over haar.Of er niets beters te doen is denk ik dan. Zozielig voor haar…

Erg verdrietig nieuws, en ik kan me voorstellen dat zoiets als een shock binnenkomt – vooral als je jong bent en jonge kinderen hebt.
Verder vind ik het met name erg pijnlijk dat ze dus min of meer gedwongen wordt – door alle samenzweringstheorien etc. – om zo’n video op te nemen. Ga er maar aan staan. Ik hoop dat alle mensen die het zo erg vonden dat een mouwtje van Prinses Charlotte wat photoshop had ondergaan zich nog eens goed achter de oren krabben over wat ze iemand aan gedaan hebben in haar toestand.

Ik blijf maar aan Kate denken, zo verdrietig voor haar en haar gezin .
En dan te bedenken dat ze waarschijnlijk gewoon voor wat afleiding bezig is teweest met wat foto shoppen, en dan al die bakken met kritiek en commentaar over haar heen kreeg……. !
Ik hoop van harte dat ze met rust gelaten wordt en zich volledig kan richten op haar gezondheid en gezin .
Dat gun ik haar zoooo !!!

Het laat mij ook niet los !! Zeer verdrietig is het maar dat is eigenlijk ook zo voor andere ernstige ziektes .
Gun haar en haar gezin en familie ook de rust een herstel !!!

Ja, hoor , elke ernstige ziekte heeft en geeft zorgen, spanning en angst.
En hoe verdrietig ook voor het hele gezin, ze hebben elkaar, en het kan juist nog meer liefde en saamhorigheid geven.

Ik was wel geschokt toen ik het hoorde op het journaal gisteravond. Wat erg voor haar en de familie. Wat een zware tijd hebben ze nu. Ik hoop dat de behandeling aanslaat en ze volledig mag herstellen. Wat zou het mooi zijn als Harry en Meghan niet de boel achter zich hadden gelaten, maar gewoon waren gebleven, dan hadden ze nu ook hun steentje kunnen bijdragen met de koninklijke taken. Het komt nu het meest neer op Camilla, William en Anne.

Wat een nare situatie. Vooral omdat ze zo door de tabloits werd opgejaagd. Enig respect kennen ze niet in de UK. Heftig voor William en het gezin. Zelf kreeg ik ook de kankerdiagnose met een jong gezin en ik weet uit ervaring hoe heftig dit is voor de hele familie. Maar ze heeft wel een lotgenoot in haar schoonvader en kunnen ze steun hebben aan elkaar. Ik hoop zo dat de behandeling aanslaat, want.de toekomst voelt nu zo onzeker en je bent alle vertrouwen in je lijf kwijt. Gelukkig is op dit moment zoveel resultaat te behalen met immunotherapie. De tijd heeft ze gelukkig mee met alle nieuwe medicatie die wordt ontwikkeld

Hoi Suyari,
Ik neem aan dat jouw diagnose al een tijdje geleden is geweest. Fijn dat je er nu zo uit eigen ervaring in het verleden over kunt vertellen Ik wens je alle gezondheid toe🙏🏻

Ach, wat ontzettend verdrietig dit…Wat een moeilijke tijd voor Catherine en hun jonge gezin. Hoop van harte dat de behandelingen mogen aanslaan. Ook voor William heftig, met een zieke vader en een broer die niet meer ‘mee doet’ zogezegd.
Hoewel het echt een schok is, komt het voor mij toch niet helemaal uit de lucht vallen. De lange ziekenhuisopname, de stilte erna, ergens klopte het niet. Hoewel ik begon te hopen dat het mee zou vallen en dat we haar binnenkort weer ‘gewoon’ zouden zien.

Wat zal het zwaar voor Kate geweest zijn om nu zo voor de camera wereldkundig te maken welke ziekte ze heeft.
Dapper dat ze nu voor een groot deel opening van zaken heeft gegeven en even de privacy losliet.
Ik hoop dat ze rust ervaart op deze beslissing, en vooral dat dit het einde betekent van alle ruis die eromheen is ontstaan.
Zowel Kate als Koning Charles alle goeds en veel sterkte en herstel toegewenst tijdens hun ziekteproces.
Dat hun naasten liefdevol om hen heen mogen staan en velen zich in gedachten en gebed met hen verbonden weten!

Heel schokkend ja. Mooi dat ze ook mensen erbij betrok die ook de diagnose kanker hebben gekregen, daar sta je/ik niet altijd bij stil maar er is ontzettend veel «stil» verdriet want iedere dag opnieuw krijgen tienduizenden, zoniet honderdduizend(en) mensen over de gehele wereld deze diagnose, iedere dag weer . Daarom, koester iedere dag, probeer er toch een feestje van te maken door te genieten van je dierbaren en de kleine dingen in het Leven. Het is niet makkelijk want tja de waan van alledag weet je, maar toch probeer ik het iedere dag weer te doen en dat valt niet mee om steeds je elf dasrtoe te zetten het positieve te blijven zoeken, te genieten van al wat het Leven te bieden heeft en dan wordt je zo dankbaar met wat je wél hebt, kijk naar Kate, je weet namelijk nooit of-en wannneer je zulk een bericht krijgt.

Verdrietig nieuws. Wat een ongelooflijk zware tijd moet dit voor Catherine zijn; een zware operatie, dan de kanker diagnose, dit alles met haar naasten delen en verwerken en dan ook nog de hele wereld over je heen krijgen met de vreselijkste complot theoriën, verwijten en flauwe grappen om een goedbedoelde foto. Heel dapper dan toch deze video naar buiten te brengen. Ik hoop dat zij nu de rust en het vertrouwen krijgt dat zij zo nodig heeft en goed herstelt.

Wat een verdrietig nieuws! Wens haar, William en de kinderen sterkte en alle goeds.

❤️🙏🏻

Mijn voorgevoel is uitgekomen. Vreselijk voor iedereen die de diagnose kanker krijgt in wat voor stadium dan ook. Wat ik naar vind, s dat ze dit nieuws zo graag voor zichzelf wilden houden. Voor hun zelf en voor de kinderen. Want als t openbaar gemaakt wordt voelt het zo definitief en kun je er zelf ook niet meer omheen. Respect voor deze dappere vrouw.

Wat een heftig nieuws. Ik kan begrijpen dat dit eerst privé verwerkt moest worden. Maar respect dat Catherine het nu “openbaar” heeft gemaakt zodat er een einde komt aan alle wilde speculaties. Ik had al wel het vermoeden dat er meer aan de hand was, maar dit ……..en dat geldt uiteraard voor iedereen die het nieuws krijgt dat er kanker gevonden is. Ik hoop op een goede behandeling en uiteraard op herstel.

Oh wat erg! Wat een schok, voor haarzelf en haar jonge gezin. En voor de koninklijke familie. Verschrikkelijk. Ik hoop van harte dat Catherine en Charles allebei volledig mogen herstellen.

Wat een schok voor haar en de familie. Er blijft ze dit jaar niets bespaard. Ik wens Kate, William en hun gezin heel veel sterkte en beterschap.
Goed dat er hiermee een eind aan alle speculaties komt. Hopelijk krijgen ze nu de rust die ze nodig hebben.

Wat erg! Hopelijk een voorspoedige herstel.
Maar ook als je geen (jonge) kinderen hebt is het erg om kanker te hebben.

Zo heftig
Zo zielig en zwaar
Wens haar all the best

Ochhhh, dit is heftig nieuws, wat een schrik, terwijl ik al langer dacht, er moet wel iets bijzonders zijn, het bleef te stil.!!!
Ik wens haar en allen die haar lief zijn veel sterkte toe in deze tijd van spanning en zorgen
.Hopelijk mogen de kuren aanslaan en mag ze beter worden.

Hoewel ik meende te begrijpen dat ze niet daadwerkelijk kanker heeft (er hebben wel kankercellen gezeten en ze krijgt preventief chemo) heb ik het mss ook wel gewoon verkeerd begrepen.. je gunt helemaal niemand deze diagnose, sfschuwelijk! Hoe dan ook: het is ontzettend schrikken en een heel spannende periode voor Kate, William, de kindjes en haar familie en vrienden. De behandelingen zijn heel heftig en verklaren waarschijnlijk ook waarom ze wat vermagerd is (en ze had al niet veel bij te zetten) hopelijk voelt ze zich niet al te ziek en verliest ze niet haar prachtige haren.. maar het belangrijkste is dat ze beter wordt en gelukkig heeft ze daar zelf alle vertrouwen in. Een positieve mindset helpt zeker!

Ach nee.. wat verdrietig

Wat een afschuwelijk nieuws.
Eigenlijk hetzelfde als haar schoonvader. Met goede moed het ziekenhuis in en met slecht nieuws naar buiten. Hoe verzin je het toch dat dit bij haar en Charles tegelijk gebeurd😔
Arme William en kinderen; wie had dit kunnen bedenken😢

Ach wat vreselijk en verdrietig!! We zullen voor haar en haar gezin en familie bidden.

Wat een vreselijk bericht, ze is zo jong en de kinderen zijn nog klein. Laten we erop vertrouwen dat de therapie goed aanslaat. Erg knap hoe ze zich uitspreekt in de video.