Avatar foto Door Moderator Petra
Denemarken 23 mrt 2 reacties

Dit was een totaal andere koninklijke week

De wereld is in shock. Gisteren maakte Kate bekend dat ze kanker heeft, net als haar schoonvader, koning Charles. Willem-Alexander en Máxima legden onverwachtse bezoeken af, omdat het staatsbezoek aan Vietnam niet door ging. En, meer blogs, bijvoorbeeld over de nieuwe koningin van Denemarken.

Foto ©PPE/RPE/van Katwijk

Wat verdrietig om te lezen dat Catherine kanker heeft. Hoe moedig, om zo’n bericht zelf in te spreken. De ruim 2 minuten durende videoboodschap hakt er in. We hopen dat Catherine, samen met haar gezin, nu de rust en privacy krijgt om haar kuren af te maken en te herstellen. We wensen haar en haar schoonvader een goed herstel toe.

Het staatsbezoek aan Vietnam ging helaas niet door. Koning Willem-Alexander zei dat hij niet wist waarom. Het enige wat bekend gemaakt werd, was dat het om een binnenlandse aangelegenheid ging. Deze week werd er meer duidelijk. De president trad af vanwege een corruptieschandaal.

Natuurlijk vinden wij het enorm jammer als een staatsbezoek niet door gaat. De reden even daar gelaten. Bloggen over mode is onze passie, en ja, daar balen we stiekem van. Het geeft wel tijd om over andere dingen te bloggen. Zoals over Máxima’s citrienen.

Dat leidde er wel toe dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima andere afspraken maakten. Last minute.

Máxima bracht een bezoek aan revaliderende militairen.

Over militairen gesproken. De oorlog in Oekraïne is helaas nog steeds de realiteit. De koning bezocht deze week operatie Interflex in Groot-Brittannië, waar Oekraïners worden opgeleid tot soldaat.

Foto ©PPE/RPE/van Katwijk

Hoe leuk is het om verschillende Royals (waaronder Máxima, Amalia en Alexia) een keertje ‘gewoon in denim’ te zien. Dat zie je in deze blog.

Linda schreef deze week over de schoenen van LK Bennett. Wie zagen we er mee?

Buitenland

Ook in het buitenland was het een en andere aan activiteiten. Zo werden de eerste gala’s gehouden in Denemarken, waar een nieuwe koningin gastvrouw was tijdens de ontvangsten.

Koningin Rania droeg een wel heel bijzondere beige jurk. Of is het een trui?

Ook koningin Letizia ging deze week op pad.

En prinses Elisabeth ontmoette voormalige president Obama.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Leuk Petra, dat je ook even kort refereert aan het bezoek van onze koning aan Operatie Interflex in Engeland, met 2 mooie foto’s!
Ik vond het zo’n goed initiatief om daar onverwacht zijn betrokkenheid te tonen!
Fijn dat hij en Maxima de opengevallen dagen in de agenda zo zinvol ingevuld hebben en dat de Pers ons hierin laat delen.