Avatar foto Door Josine Droogendijk
België 18 mrt 60 reacties

Koningin in opleiding: prinses Elisabeth bij ontvangst Obama

Jong geleerd is oud gedaan, en dus voegde prinses Elisabeth zich bij een ontmoeting tussen koning Filip en Barack Obama.

Op de foto die is vrijgegeven, zien we de prinses in een koningsblauw broekpak van het Britse merk Jigsaw. Het jasje heeft een overslag, satijnen revers en een eveneens satijnen ceintuur. Door de sprekende kleur heeft de outfit verder niks nodig om te knallen.

Belgische Monarchie/Vlad Vanderkelen

Naast de outfit kan ik ook de aanwezigheid van prinses Elisabeth erg waarderen. Een gesprek met Barack Obama lijkt me beslist geen straf en door dan ook nog even te poseren, geef je het land toch het idee dat het qua voorbereiding op de troon wel goed ziet.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
60 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Mooi broekpak en wat staat haar die kleur goed.

Prachtig broekpak met een apart jasje en een mooie kleur! Wat leuk en goed dat Elizabeth er bij was, ze heeft er de leeftijd voor om “stage te lopen”. In Zweden en Spanje zie je dat de troonopvolgers wel heel jong betrokken zijn bij hun toekomstige functie. In Nederland wordt daarmee het liefst zo lang mogelijk gewacht. Amalia is aanwezig bij Koningsdagen en Prinsjesdagen maar dan houdt het wel op. Wat mij betreft mogen de volwassen prinsessen wat meer betrokken worden bij hun koninklijke taken. Als het mijn dochters waren had ik ze laten deelnemen aan het staatsbanket bij het aankomend staatsbezoek uit Spanje. En Amalia en Alexia het Spaans koningspaar van Schiphol laten afhalen en naar De Dam begeleiden voor de officiële welkomsceremonie. Ze kennen Filipe en Letizia goed en spreken Spaans, dus dan is het altijd minder spannend.

Wat mooi dat Elizabeth zo op de troon wordt voorbereid. Zichtbaar en duidelijk betrokken.
Het pak staat haar fantastisch (al ben k zelf niet zo van de broekpakken tegenwoordig).

Ik vind dit pak echt geweldig, de snit en de kleur: wauw! Ze staat er ook zo stralend bij, zelfverzekerd maar toch relaxed.
Elisabeth studeert Geschiedenis & Politiek in Oxford, en dit is echt een ontmoeting met geschiedenis & politiek in levende lijve!!

Dat doet ze goed. En wat een mooi pak! Snap helemaal dat ze Obama graag wil ontmoeten!

Wat draagt Elisabeth hier een tof pak zeg! Leuk lekker vlot jasje en dito broek in een prachtige diepblauwe kleur. Leuke vlotte jonge vrouw. En wat wordt zij goed voorbereid, kan me voorstellen dat de Belgen trots zijn op hun kroonprinses!Wat een dag en nacht verschil dan met onze Amalia. Wat is het toch jammer dat die Nederlandse prinsessen zo constant achter de schermen worden gehouden! Overdreven bescherming of…. bepaalde vorm van luiheid, laksheid, “kan-me-niet-schelen gevoel, Eerlijk gezegd snap ik soms ons eigen koninklijkhuis niet meer. Ze hebben de neerwaartse peilingen toch écht aan zichzelf te danken. Mijn wijlen lieve en uitermate koninklijk gezinde moeder zei het zo’n 8 jaar geleden nog:” ik moet nog maar zien of Amalia ooit koningin zal worden, daar heb ik zo mijn gerede twijfels over”…. .

Helemaal mee eens, Jaqueline. Mooi verwoord. Slecht dat Amalia (en Alexia), schijnbaar zo angstvallig buiten de publiciteit worden gehouden. Denk dat als ze meer officieel naar buiten treden, ze hiermee goodwill kweken voor het Koningshuis. En natuurlijk levert dat prachtige plaatjes op voor deze website!

Dat boe-roepen en wegfluiten tijdens Prinsjesdag deed hun stralende lach verdwijnen.
Net met Alexia meer in beeld. Zo jammer.

Denk toch wel dat dit voor een deel aan henzelf ligt hoor. Spijt me zeer maar het niet zichtbaar zijn, m.n., het ‘eigen leven willen leiden’ ja, dan is dit de consequentie. Het is echt heel raar hoe de prinsessen niet zichtbaar zijn.

Inderdaad, Nel123. Koningin Emma was destijds slimmer. Ze trok het land in met Wilhelmina om gezien te worden.

Wat een ontzetten tof pak heeft Elisabeth aan. Mooie kleur ook. En complimenten aan het Belgische hof dat Elisabeth al bij diverse bezoeken betrokken wordt. Daar kan Amalia een “voorbeeld” aan nemen. Natuurlijk zijn daar de bedreigingen. Maar ik denk dat een soortgelijk bezoek redelijk prive kan zijn en als er dan achteraf een foto wordt vrijgegeven, geeft dat een positief beeld. Ik had het persoonlijk ook heel leuk gevonden als de prinsessen meegedaan hadden aan NL Doet

Wat een leuke foto en ontmoeting! Wat komt Obama doen?
Elisabeth geeft dit een mooie swung met dit jasje. En haar stralende lach en laat Obama mee doen.
Haar vader is altijd wat gereserveerd.

In het kader van het Flanders Technology & Innovation Festival, georganiseerd door de Vlaamse regering, kwam Obama een speech geven over innovatie, ondernemerschap, de relatie EU – USA etc. Daarvoor zou Obama 400 à 600.000 € ontvangen hebben. De geïnteresseerden moesten minstens 650 € betalen om te mogen luisteren (maar er waren ook VIP-pakketten te koop …) en in de zaal was plaats voor max. 1800 personen. Een aantal gelukkigen mocht nadien met hem op de foto maar ook dat was betalend. Ik vraag me af of Filip en Elisabeth ook hebben moeten betalen of als Obama betaald heeft om met hen op de foto te mogen ? LOL

Dank voor info!
Ja voormalige presidenten toeren vaak en hun gages zijn indrukwekkend. George Bush trouwens niet voor zover ik weet.

Elisabeth ziet er fantastisch uit en lijkt helemaal geknipt voor haar toekomstige taak. Eens met wat anderen schrijven dat het zonde ik dat we Amalia niet meer zien. Wellicht uit bescherming inderdaad, maar ik vraag me af of het niet het tegenovergestelde effect heeft. Bij Elisabeth lijkt het allemaal natuurlijk te gaan en dan worden koninklijke, officiële optredens ook niet zo’n ding. Bij onze Amalia wordt het alleen maar meer een ding. Natuurlijk had/heeft ze last van bedreigingen, maar dan is juist achteraf een foto vrijgeven perfect zoals de Belgen hier doen. Daarnaast is dat denk ik ook minder spannend dan live met camera’s erbij.

Elisabeth heeft zo’n natuurlijke, krachtige uitstraling, die de indruk wekt dat zij al vol inzet op de voorbereiding van haar taak.
Bij Amalia is dat nog wat minder zichtbaar.
Maar niet iedereen heeft een dergelijke persoonlijkheid als Elisabeth.
Misschien heeft Amalia hiervoor meer tijd nodig, want er zijn best momenten waarop we haar zien dat ik denk: hier staat een bedachtzame jonge vrouw, die super haar best doet om straks haar vader op een waardige wijze op te volgen.
Best belangrijk om haar die tijd ook te gunnen om zich in alle opzichten hierop voor te bereiden, maar ook nog even te genieten van een stukje betrekkelijke vrijheid tijdens haar jonge leven, om haar eigen identiteit en stijl te ontdekken en de wereld om zich heen te verkennen. Dat maakt haar persoonlijkheid ook sterker.
Maar soms vind ik het ook best moeilijk om hiervoor nog geduld te moeten hebben hoor!😉
We kijken echt naar haar uit!
Oh ja, de kleding: dit pak staat Elisabeth super goed!
Deze vrouwelijke variant staat bijzonder elegant door het model, de kraag en de ceintuur van het jasje.
Zó mooi…. en dan ook nog die koninklijk blauwe kleur! Top!

Lief dat je het zo opneemt voor Amalia, en ik ben het in grote lijnen met je eens, maar Amalia is 20 jaar he?
En op deze leeftijd mag je van iemand wel verwachten dat ze ook zelf haar taken wat meer op gaat pakken .
Ze is een intelligente volwassen vrouw .
En geen kind meer .

Bedachtzaam is een eigenschap die ik ook met Amalia associeer. Ik denk dat ze op haar oma Beatrix lijkt, maar dan wat opener, een goede mix van oma en pa misschien. Wat we tot nog toe van haar hebben gezien wekt vertrouwen. Ik verwacht ook wel dat ze in de komende jaren wat meer in beeld zal komen.

Wat is dit een ontzettend mooi, krachtig maar ook vrouwelijk pak. Het staat Elizabeth super!
In Belgie doen ze het heel goed, door haar af en toe eens mee te laten nemen door haar vader bij dit soort gelegenheden.
Het lijkt mij, dat iedereen de jonge kroonprinsessen als Elizabeth en Amalia echt wel een rustige en onbezorgde tijd gunt, maar af en toe zo’n werkbezoek hoort er naar mijn idee gewoon bij. Ze zitten nu eenmaal in een andere positie dan de ‘gewone’ jonge vrouw of man. En krijgen daar ook veel voor terug.
En hoe leuk is het om in de schaduw van haar vader ervaring op te doen. Een mooie bijkomstigheid is dat het volk haar weer eens ziet.

Wow wat mooi! Dit pak en deze kleur staan haar geweldig!!’ Trotse papa❤️

Wat een prachtige outfit, en wat gaaf om te zien hoe Elisabeth zich voorbreid/ wordt voorbereid voor de troon. Ik zou graag willen dat het hier in Nederland ook wat meer zo gebeurt. Natuurlijk ik gun Amalia haar studententijd en met al die bedreigingen, is het natuurlijk anders, maar wat zou het gaaf zijn om te zien dat Amalia, langzaam maarhand ook wat meer aanschuift bij werkzaamheden van de Koning en de Koningin.

Eens, net als met vergelijkbare reacties hieronder.

Wauw, prachtig! Staat haar erg goed.

Wat een mooi model jasje met lang ceintuur. Staat haar erg mooi.

Elisabeth gaat gekleed in een prachtig pak, de kleur en het model zijn top! Eens over Amalia, ze hoeft echt niet elke keer mee te doen, maar bij bepaalde gelegenheden moet dat toch echt wel kunnen. De studie is belangrijk voor de toekomst, maar dit soort dingen ook!

Idd, Amalia hoeft echt niet overal bij te zijn, studie staat voorop, maar nu is het wel heel summier, en ik ben bang dat als dit zo blijft er geen band tussen Amalia en de bevolking zal zijn . Op deze wijze ontgroeid zij ons en wij van haar , en dat zou ik zeer betreuren .

Prachtige uitstraling van de kroonprinses in een prachtig pak. Ook zeer mooi gebaar van koningin Mathilde dat zij niet op de foto staat zodat haar dochter al de aandacht kan krijgen.

Wat een mooi broekpak, die satijnen ‘sash’ maakt het helemaal af en het is weer net even anders dan anders!

Wat een leuke prinses is het toch, en ze weet zich heel goed te kleden, zulke activiteiten zijn toch heerlijk om te doen?
En een betere voorbereidingen voor je toekomstige taak kan je volgens mij niet hebben.
Gewoon mee doen en erbij zijn, dat zijn de beste leermomenten .

Ik lees de commentaren over de “afwezigheid” van Amalia bij dit soort gelegenheden en ik denk dat er iets te gemakkelijk voorbij gegaan wordt aan het feit dat ze de rest van haar leven onder een vergrootglas zal liggen. Er is voor gekozen dat zij eerst haar studie gaat volgen en zich in alle rust gaat voorbereiden op haar toekomstige taak.
De presentatie van Elisabeth is picobello! Mooi pak! En ik denk een ontmoeting met Obama bere interessant is!

Precies. In Spanje, Zweden en Denemarken zijn ze ook veel meer zichtbaar.

Allereerst: Elisabeth presenteert zich inderdaad zeer rustig en plezierig en schuift meer en meer aan. Het lijkt erop dat daar in België dan ook meer gevoel voor is dan in Nederland. Van oudsher ligt/lag het Belgische koningshuis meer onder vuur en was minder populair. Ik denk dat er inmiddels een grote verschuiving heeft plaatsgevonden en dan men ook in Nederland hier toch veel meer oog voor moet gaan krijgen. De bekendheid en acceptatie (ik noem het bewust niet populariteit) van de Oranjes neemt jaar na jaar af. Ik lees hier dat er een charmeoffensief lijkt te zijn van koning en koningin. Ik zie daar toch niet veel van. WA is vaak genoeg op pad maar onze koningin – die toch de meeste pers trekt – is erg vaak in het buitenland voor o.a. vakantie en ook ongetwijfeld goed werk maar ik lees dan ook vaak dat ze daar niet is als koningin. Het tegengestelde is waar: Maxima heeft haar werk voor de VN alleen omdat ze voorheen prinses en nu koningin in Nederland is. Als ze drie keer achter elkaar ergens in het land gezien wordt, heeft iedereen de mond vol over hoe hard ze werkt. Ik zie dat wel anders, ik denk dat er een behoorlijk schepje bovenop moet om aan deze tijd te voldoen. Meer in Nederland en minder in het buitenland (prachtig werk maar baan nr1 is wel koningin in NL) Er gaan weken voorbij dat ze uit beeld zijn. En Amalia? De buitenlandse pers heeft maandenlang geschreven over het jetset studentenleven van Amalia in Spanje, dat blijft netjes buiten de Nederlandse pers. In Nederland wordt gedaan of haar een of ander vreselijk lot wacht als toekomstige koningin van Nederland. Ik gun haar best tijden van rust maar misschien moeten we dit beeld in een iets ander licht gaan zien. Ik denk dat Nederland een prima koninkrijk is. Maar we hebben het hier toch echt ook over een puissant rijke familie met een zeer bevoorrecht leven die de pers in een wurggreep heeft met de zgn. mediacode waar steeds minder tegenover staat. Er kon de laatste kerst nog net een 10 minuutjes fotoshoot af voor de voordeur. Voor zover ik heb gelezen kon er geen persgesprek vanaf en dan nog. Ik ben echt niet uit op een republiek maar dit land te mogen vertegenwoordigen als ons koningshuis moet ook gezien worden als een voorrecht, iets waar je trots op kunt zijn. Dat is niet slechts een last; daar staat ontzettend veel tegenover. Ik zou er niet voor kiezen, maar de Oranjes wel (hebben we nu toch wel duidelijk gekregen in een prachtige serie met Daan Schuurmans), sterker nog die knokken ervoor. Dan naast dat bevoorrechte jetset leven ook heel vaak en gewoon de schouders eronder zetten. Excuses voor de leegloop maar dit moest ik toch echt even kwijt.

Wat heb je dit prima verwoord. Ik ben het helemaal met je eens. Maar ook van de twee andere prinsessen horen we niets. Alexia heeft een tussenjaar maar waar is ze en wat doet ze? En Ariane? Het zou leuk zijn om te horen hoe het haar in Italië bevalt.
Trouwens het pak van Elisabeth vind ik geweldig.

O ja, die reeks (’s woensdags op NPO 1) met Daan Schuurmans over de Oranjes sedert Willem de Zwijger was buitengewoon interessant en hoogst revelerend ! En kritiek werd niet geschuwd !
En ja, Elisabeth doet het goed, zéér goed !

Ik ben het helemaal met je eens, maar vooral wat je zegt dat de koninklijke familie het bijna als een last ervaart om lid te zijn van deze familie.
Terwijl wij het zien als een voorrecht en een eer.
Welke koningin zei ooit eens, wie ben ik dat ik dit mag !!!! doen ?

Dat laatste heb ik even opgezocht, dat zei Juliana tijdens haar inhuldiging.

Eens!!! De familie Van Oranje heeft eveneens rechten EN plichten richting de Nederlanders c.q. de belastingbetaler. De Belgische koninklijke familie geeft blijkt van meer fingerspitzengefuhl en visie op het koningschap. Dat had koningin Beatrix ook. Zij wel…

Jet set studentenleven 🙂…ondanks de mediacode kun je het verblijf in Spanje niet geheim houden.

💙💙💙

Elisabeth ziet er geweldig uit.
Topkleur die haar goed staat en een broekpak, maar dan net weer anders. Vrouwelijker door de geknoopte, lange ceintuur.
Of Amalia meer van dit soort dingen zou moeten doen: ieder mens is anders, dus heeft ook andere voorbereiding nodig.
Ik weet wel dat ik een gesprek met Barack Obama niet zou laten schieten!

Wauw!!
Goed dat ze er bij is.

Super goed dat de kroonprinses van België aanwezig is. Ik mis vaak Amalia bij zulke gelegenheden. Nooit zien we een zelfstandige prinses, altijd zijn haar ouders erbij. Zeker voor haar zelfstandigheid zou ik zeggen, stuur haar alleen op pad. Ik erger me soms een beetje als ze tijdens de fotosessies zo klit aan haar ouders.

Elisabeth ziet er prachtig uit, is al langere tijd zelfstandig actief, en, als ik zo in ma schatten, zal ze ook wel sneller aan de beurt zijn, haar vader is dacht ik tien jaar ouder dan WA! Vind t ook wel tijd worden dat Amalia n’s wat zelfstandig onderneemt, maar kan me ook voorstellen dat de hele veilgheidskwestie, niet kunnen genieten van vrij Studentenleven haar een fikse knauw gegeven heeft en ze daarom meer support zoekt bij ouders en zussen.

Mee eens !!! En zeker eens met uw laatste zin !! dat knuffel en klitgedrag vind ik effenaf storend …

Ze ziet er zo ontspannen uit. Mooi om te zien. Pak is helemaal top. Wat een kleur, zo mooi.

Wat mooi!
Prachtige kleur, mooi model, en zo te zien , een prachtige kwaliteit.
“Sprankelen” en toch zeer beschaafd.

super mooi. wat een mooie, relaxt ogende prinses is zij toch.
Inderdaad waar zijn de AAA-tjes?

Wat een gaaf broekpak!

Heel erg mooi! Klassiek met een twist in koningsblauw. En wat fijn dat Elisabeth zo weer eens in beeld is; elke ontmoeting is ook weer een ervaring en voorbereiding op haar toekomstige functie. Ik wilde afgelopen vrijdag niet zeuren bij de heerlijke foto’s van WA, Maxima en Beatrix, maar wat een gemiste kans weer om Amalia en/of Alexia niet ook mee te laten doen tijdens NL doet.

Idd Nadeshda, èn je wordt er niets minder van’ als je een konijnenhok op een kinderboerderij schoonmaakt of in elkaar timmert, sterker nog het is een investering in je toekomst als koningin of tweede in de rij als troonopvolger.
De Oranjes lijken hún jetset kansen maar al te graag te grijpen maar laten er vele – m.i. betekenisvollere – in Nederland liggen, jammer en dom! 👎🏼
Chapeau voor Elisabeth 👍🏼

Idd, wat een goed idee van je.!!!

Dat was inderdaad een goede zet geweest.

Wat een superleuk pak, alles klopt, en wat een uitstraling heeft deze koningin in spé! Ook Barack Obama en koning Filip zien er picco bello uit. Wat een fijne man is Obama toch, oh als ik dan de twee huidige presidentskandidaten zie en hoor stuntelen, heel eng🫣….
Enne… waar is Amalia? Het wordt tijd dat ze weer eens tevoorschijn komt, want haar totale onzichtbaarheid als kroonprinses is op z’n zachts gezegd ‘apart’….

Wauw! Wat ziet ze er mooi uit!

👍🏻

Eens!