Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 16 mrt 7 reacties

Koninklijk goedgekeurd: de schoenen van L.K. Bennett

Waar lopen de royals mee en op weg? Onze schoenenbloggen Linda van Deventer weet daar alles van en praat je deze keer bij over de magie van L.K. Bennett.

Linda: “Het Britse merk LK Bennett is opgericht door Linda Bennett, een Engelse mode-ontwerpster en onderneemster. Voor de start van haar carrière had ze een management opleiding gevolgd en een opleiding tot schoenontwerper aan het tegenwoordige London College of Fashion. In 1990 opent ze haar eerste winkel in Wimbledon, Londen. Het merk wordt al snel populair dankzij de moderne mix van stijl en vrouwelijkheid. De pumps met een kittenheel zijn in de beginjaren het handelsmerk van LK Bennett. Het label opent winkels over de hele wereld, maar Londen blijft de plek waar alle items ontworpen worden.

Omdat L.K. Bennett uit het ene na het andere jasje groeit, verkoopt Linda in 2007 70% van haar bedrijf aan een investeringsmaatschappij in luxe artikelen. Linda blijft wel in het bestuur van het bedrijf. In 2019 wordt het bedrijf opgekocht door een Chinese onderneemster en tijdens de coronacrisis gaat het helaas erg slecht met het merk: winkels moeten sluiten en ook veel werknemers worden ontslagen. Gelukkig weet het merk overeind te blijven en in 2022 wint LK Bennett de Draper’s Women’s Footwear ‘Brand of the Year’ award, onder meer hierdoor staat het merk weer volop in de aandacht. 

De schoenen van LK Bennett zijn populair aan het Britse hof. In 2005 mag Linda Bennett zelfs de trouwschoenen van Camilla ontwerpen.

Catherine ontdekt aan het begin van haar koninklijke leven ook de magie van L.K. Bennett. Zo koopt meerdere sleehakken….

BSR

….diverse kledingsets…..

BSR

…en zandkleurige pumps met een bescheiden plateau. De laatste aankoop komt zó vaak in beeld, dat er zelfs een koninklijke trend ontstaat.

29-09-2011 (c) PPE/Nieboer

Al hebben we ze nu al een tijd niet gezien bij Maxima, ze heeft het model -genaamd Sledge- in meerdere kleuren.

PPE

Bij de zandkleurige Sledges heeft Máxima ook een bijpassende clutch.

02-09-2013 © PPE/v.d. Werf

Mary van Denemarken heeft het merk qua kleding en accesoires inmiddels ook ontdekt. Op de foto hieronder draagt ze een koningsblauwe jurk van L.K. Bennett.

Victoria van Zweden heeft ook een blauwe L.K. Bennett-jurk in haar kast hangen.

De meeste royals buiten Engeland zien we inmiddels niet meer veel met dit merk. Zonde, wat mij betreft. De ontwerpen zijn namelijk wel degelijk met de tijd meegegaan. Zara Tindall uit Engeland droeg tijdens de coronation nog pumps van het merk, die laten zien dat je ook absoluut voor schoenen met een puntige neus (waar we de royals de laatste tijd vooral mee zien) bij L.K. Bennett terecht kunt.”

In Nederland kun je voor zowel schoenen als kleding van L.K. Bennett terecht bij De Bijenkorf. Enkele voorbeelden.

Zwarte pumps met puntige neus en decoratieve gesp.

Groene jurk met spaghettibandjes.

A la Máxima: donkerblauwe pumps met puntige neus en naaldhak.

Leuk voor op een bruiloft: roze kokerjurk met bescheiden pofmouwtje.

Hier zie je het gehele assortiment.

#ad

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
7 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Fijn merk en die zandkleurige sledges vind ik nog steeds super. De zwarte lage pumps met gesp vind ik bij de juiste outfit ook wel leuk, maar vraag me af of ze wel zo prettig dragen door de zeer puntige neus.

Hele mooie tijdloze schoenen. De zwarte met gesp zijn super leuk, snel een keer richting De Bijenkorf😉

Wel een goed gevulde portemonnee meenemen… 😉

De zwarte pumps met puntneus en gesp vind ik heel mooi en een goede afwisseling van de chique hoge naaldhakken.
Ook de Sledges staan de dames goed (al moet ik er niet aan denken om ze te dragen🙄….zwik-zwak!)

Zeker weten, wat een elegante schoen is de zwarte met gesp.
En loopt toch veel comfortabeler dan de mega hakken .?

Wat een mooie tijdloze ontwerpen! Zowel qua kleding als qua schoenen. Die nude kleurige schoenen met plateau vond ik altijd heel mooi. Die mag Máxima van mij zo weer dragen. Maar de puntige schoenen met gesp vind ik nog veel leuker. Volgens mij is dat nu echt helemaal on trend, dus ik ben benieuwd wanneer we die bij de royals gaan zien.

Het “Kate”model met kleine plateau vind ik nog steeds een topmodel. Loopt ook net wat beter dan zo’n dun zooltje, plus “smokkel” je zo wat van de lengte van de hak af.