Avatar foto Door Moderator Petra
Denemarken 19 mrt 24 reacties

Een nieuwe koningin in gala: Mary schittert in outfit uit 2007

Gisteravond werd er door koning Frederik en koningin Mary voor het eerst een diner gehouden met de staatsraad van Denemarken.

Voorafgaand aan het diner, poseerde de staatsraad met het koningspaar op de trappen in de hal van Frederik VIII’s paleis, het woon- en werkpaleis van koning Frederik en koningin Mary op Amalienborg Slot.

Mary draagt een rok met een zwarte top van By Malene Birger. Ze droeg deze voor het eerst in 2007. Qua juwelen draagt ze de broche, oorhangers en armband van de Deense robijnen parure.

Foto Kongehuset, ©Steen Brogaard

Mary in 2007:

Maandag overdag hield koningin Mary een VN-milieu vergadering in het paleis. Hierbij kwam haar geruite rok van Alexander McQueen met een zwarte coltrui in beeld.

Vorige week hielden Frederik en Mary ook al een galadiner in het paleis. Ook koningin Margrethe was hierbij aanwezig. De eer viel te beurt aan vertegenwoordigers van de strijdkrachten, de luchtmacht en de National Emergency Management Agency. Koningin Mary draagt het uniform voor vrouwelijke strijdkrachten. De japon, die alle vrouwelijke strijdkrachten in gala dragen, is gemaakt van zwarte satijnwol en heeft een zwart jasje, met een goud borduursel op de schouderpartij van het jasje, net als bij de heren. Het gala uniform werd een aantal jaren geleden ontworpen toen een groep vrouwelijke officieren van de luchtmacht dit project starten.

Foto Kongehuset, ©Keld Navntoft
Foto Kongehuset, ©Keld Navntoft
Foto Kongehuset, ©Keld Navntoft
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
24 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind de eerste look veel beter zitten dan in 2007, mooie rok. De zwarte uniform-look ook heel mooi. Van de middelste look vind ik de rok een beetje gedateerd, jaren 70?

De franje rok met top staat haar naar mijn idee mooier dan tijdens het eerste draagmoment, wat een verfijnde en chique uitstraling. Het oogt heel nostalgisch en ze kan zo in Downton Abbey…..

Last edited 4 maanden geleden by Catherine

Wat een prachtige vrouw is Ma4y toch en die zilveren rok is echt een Topper! Fijn dat ze deze weer herdraagt. Hopelijk blijft deze voorin de kast hangen en hoeven we er niet wee4 17 jaar op te wachten om deze te zien

De zwarte top (op de paillettenrok) vind ik matig. Iets te lang, en wel enorm aansluitend over de romp. En gala-combinaties vind ik nooit zo fantastisch.
Die ruitrok vind ik gedateerd en truttig.
Het gala-uniform is prachtig. Het verbaast me wel dat je met zo weinig praktische inzet in het leger zo enorm veel medailles kunt verzamelen.
Dat koningin Margrethe nog zo prominent aanwezig is in het hofleven, had ik niet verwacht. Ik vind de Beatrix-lijn wat passender: met pensioen is uit beeld, behalve bij schaarse eigen projecten en bij familiegelegenheden.

Het is allemaal smaakvol en verzorgd, maar mijns inziens toch een tikje eentonig.

Een echte koningin, upper-chique 👌

Wat kleed Mary zich toch altijd stijlvol. Altijd goed passend bij de gelegenheid. De pailllettenrok vind ik super

Wat een mooie ingetogen verschijning is Mary toch, ze weet zich perfect te kleden.
De ruiten rok is niet echt mijn smaak, maar Mary staat hij geweldig.
Wat ik waardeer is haar stijl, eenvoudig chique.

Mooie, stijlvolle keuzes elke keer. Mary vind ik altijd op haar best in dagkleding. De geruite rok is prachtig qua stof en model en goed gecombineerd met de coltrui.

Mooie set van By Malene Birger. Goed dat ze de top aansluitend heeft genomen, staat haar prachtig.
Het zwarte “uniform” vind ik ook heel mooi, daarop komen al de “versiersels” goed uit, zonder dat het een ratjetoe wordt.
Weet iemand waarom Mary nu ineens zo’n rijtje medailles draagt, is dat omdat ze nu koningin is? Maar waarom droeg Margrethe die dan vroeger niet? Of is het omdat het een militaire gebeurtenis was?

Top Petra. Dank je wel voor je uitleg🙏🏻.
Het uniform van Mary is dus daadwerkelijk echt een uniform. Vandaar dus ook de militaire versierselen. Interessant hoor.

Prachtig en stijlvol, die zwarte japon met jasje.
Het kleedt Mary heel elegant af en de diverse ordeversierselen komen goed uit op deze donkere, effen ondergrond.
De lange rok met zwarte top uit 2007 benadrukt het slanke silhouet van Mary, maar geeft haar nu toch een jongere uitstraling die ik niet helemaal meer vind passen bij haar leeftijd van nu. Te lang geleden!
Heel leuke geruite rok met eenvoudige coltrui.
Prima geschikt voor de vergadering!
Fijn, haar in functie te zien.

Altijd ingetogen en zeer smaakvol gekleed; ik hou ervan. Bovenste rok en top zijn beiden mooi en elegant maar samen trekt dit haar silhouet wat uit verhouding, en dat is toch jammer.

Leuk om ook over Mary te lezen hier! Vind der qua kleding en juwelen wat saai sinds ze koning geworden is. Graag wat nieuws en duik de kluis in!!

Ja dat vind ik ook. Ik heb begrepen dat ze een paar weken op vakantie zijn geweest, maar daarnaarst was er zeker ook een hoop te regelen achter de schermen.

En vergeet alle ‘gedoe’ niet in de roddelpers …

Ja dat ‘gedoe’ in de roddelpers is echt wel een ding, maar zoals Petra hieronder aangeeft: onzichtbaarheid rakelt roddels op en schaadt uiteindelijk het image van de monarchie, niet alleen in Denemarken en UK.

Helemaal met je eens, je hoeft echt niet altijd in beeld te komen bij een officeel bezoek, je kan ook gewoon wat foto,s vrijgeven , in het geval van Kate , zou leuk zijn als er een foto werd vrijgegeven samen met de kinderen , al is het maar met een wandeling , of met elkaar iets gezelligs doen, kunnen zien dat ze hopelijk opknapt, en er gewoon IS.

Ben ik met je eens Elisah, als Kate gewoon een leuke, niet gephotoshopte foto had geplaatst, was er minder reden geweest voor al die complottheorieën en dat gespeculeer dat tot nu toe doorgaat.