Avatar foto Door Josine Droogendijk

Deze 38(!) outfits kocht Máxima bij Jan Taminiau

Heb je zin om even lekker weg te dromen? Komt dat even goed uit! In deze blog heb ik alle outfits op een rij gezet die Máxima kocht bij Jan Taminiau.

  1. A-symmetrische godinnenjurk
  2. Japon met geborduurde vleermuismouw
  3. Jurk met koffiebonen
  4. Japon met kleurverloop en transparante cape
PPE

5. Inhuldigingsjurk met borduurwerk dat verwijst naar Delfts blauw
6. Japon met borduurwerk dat geinspireerd is op de Japanse Zaal van HtB
7. Cocktailjurk met geborduurde mouw
8. Japon met geborduurde pelerine

PPE

9. Zeemeerminjurk met bolero
10. Japon met degradé uitlopende ruiten
11. Aansluitende japon met korte mouw
12. Japon met opengewerkt borduurwerk in bloemmotief

PPE/MPE

13. Blauw-cognac kleurige set met kleurverloop
14. Japon met kleurverloop bij rokgedeelte
15. Japon met grote strik
16. Broekpak met blauwe top

PPE

17. Japon met riante strik
18. Breiwerk met cape
19. Japon met pelerine
20. Capejurk met diagonaal dessin

PPE

21. Avondjurk met 3D borduurwerk
22. Sari met een roze knipoog
23. Sari in Máxima’s lievelingskleur
24. Japon met geborduurde kubussen

PPE

25. Zigzagjurk met kleurverloop
26. Strapless jurk met broderie d’art
27. Japon met overslag
28. Mooi in meekrap

PPE

29. Sprookjesjurk met sleep
30. Geborduurde ruitentroef
31. off shoulder bloemenjurk
32. Postzakjas

PPE

33. Japon met watervalhals
34. Japon met strikkraag
35. Safari-jurk met bolero
36. Complet met drukknoopjes

PPE

37. Korte jurk met colkraag en borduurwerk
38. Jumpsuit met pelerine

PPE/BSR
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
25 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Nr 3,4,5,6 springen er wat mij betreft uit. 4 met stip….prachtig…

Niets dan pracht, luxe, opperste schoonheid, en ze zitten Hare Majesteit wellicht ook perfect !! Dit is ware, niet te becijferen rijkdom !!

Wat een geweldig overzicht, om bij weg te dromen. Dit is couture op zijn best en Máxima maakt het plaatje perfect met haar uitstraling en juwelen. Vooral de avondjurken zijn schitterend en uniek. Ik zou niet eens een top 10 kunnen samenstellen, omdat ik dan andere avondjurken tekort zou doen.

Heel mooi overzicht om even voor te gaan zitten met een kopje thee erbij.
Taminiau is een goede ontwerper voor Maxima.
Mijn top drie bestaat uit:
1. De inhuldigingsjurk. (nr. 5)
2. De goudkleurige japon van Prinsjesdag. (nr. 10)
3. Een gedeelde plaats voor de japon met borduursel geïnspireerd op de Japanse zaal HtB (nr. 6) én de roze sari (nr. 22).
Uiteraard zijn er nog veel meer mooie jurken bij die ik graag nog eens terugzie en ook enkele outfits die ik geruisloos in de zak van Max zou laten glijden.

Wat de avondjurken betreft vind ik Jan Taminiau een van de beste ontwerpers. De kroningsjurk, roze sari en de ‘ vlaggenjurk’ vind ik het mooist. Maar eigenlijk kan ik niet goed kiezen. Nr 9 ( lelijke kleur ) en nr 24 ( rommelig) hoeven van mij niet meer zo.
Wat betreft de dagkleding: daar zitten wel wat missers tussen . 11, ,16, en 37 vind ik niet geweldig. Of te slobberig of juist te strak/tekort.
Het postzak jasje is iconisch, heel leuk. De jurk naar de kroning van Charles ook heel mooi. Nr 13 en 15 ook heel mooi.
Ik heb geen Jan Taminiau geld maar ik zou graag eens een ontwerp van hem dragen

Wat een mooi overzicht! Wat maakt Jan Tamineau mooie jurken en wat staan ze Máxima goed. Bijna allemaal in het deel “herdragen” in de inloopkast. Zeker die mooie blauwe jurk met strik…… Die wil ik zo graag nog een keer zien.

Wat mij vooral opvalt is de enorme variatie. De galajurken zijn stuk voor stuk fantastisch, ook al zijn ze niet allemaal naar mijn smaak. Verder is de “gewone” kleding ook allemaal anders, creatief, mooi ontworpen met een goede uitvoering. Het valt wel weer op hoezeer een verzorgd/origineel kapsel een look kan maken of breken.

Wat een geweldig overzicht! Dankjewel weer Josine!
Alleen het zwarte pak met de blauwe blouse (nr. 16) is wat mij betreft een misser, verder allemaal even mooi! Van mij mag ze alles nog heel vaak herdragen! Wat een top ontwerper is Jan Taminiau!

Last edited 11 maanden geleden by AnnekeM

Nr 6 vind ik echt een prachtige jurk. Er is heel veel moois te zien, en de laatste die zij heeft gedragen, nr. 12 is echt vreselijk mooi en stijlvol voor de gelegenheid. Nr 25 is ook geweldig. De nrs 9 en 30 zou ik nooit meer in de herhaling doen 🙂 Nr. 33 evenmin geweldig, ik vind grijs(achtig) geen kleur voor Maxima.

Wat een prachtige jurken allemaal. De mooiste nr 5, 22, 30 en natuurlijk die van 6 mei, maar ook de rode.

Prachtige avondjaponnen! Vooral de roze Sari nr. 23 en de lichteroze overslagjapon nr. 27 springen er voor mij uit.

De a-symmetrische modellen vind ik bij Maxima het meest flatteren. De japon van de inhuldiging en de off shoulder bloemenjurk zijn heel sierlijk, mede door het kapsel en de styling. De cape jurk met driekleur en het postzak pak zijn iconisch. Inderdaad een aantal stukken zijn gedateerd en waren überhaupt niet bijzonder, de gebreide set is echt lelijk. Misschien leuk (als er tijd over is) om ook eens een ‘Claes overzichtje’ te maken.

Wat een prachtige jurken heeft Máxima van Jan Taminiau. Jammer dat we sommigen maar 1 keer hebben gezien. Vooral de jurken met de enorme strik, prachtig. Ook zijn er een paar die van mij niet meer hoeven, 7,16,18,35,36,37. Of omdat ze gedateerd zijn, of te kort, of net als het groene gebreide pak, veel te groot. Maar wat een fantastische blog, dank jullie wel Petra en Josine.

Wat kijken wij onze ogen uit dit weekend, wij royalty fans:) Allereerst wil ik Josine en Petra hartelijk bedanken voor al het nieuws en informatie, wat zullen jullie het druk hebben:) Dank jullie wel!! Voor mij is nummer 22, de sari met een roze knipoog echt onvergetelijk, ik heb werkelijk nog nooit iets mooier gezien dan nummer 22. Onvergetelijk en zo mooi:) Nummer 15 blijft een raadsel waarom dit prachtige japon met strik maar 1 keer is gedragen. En grote mysterie:)
Vandaag weer verder genieten van de gasten van Charles en Camilla, een kroningslunch en kroningsconcert. Maxima gaat ons vast weer verassen. Maar inderdaad Maxima was best wel een beetje eenvoudig gekleed tijdens de kroning van Charles. En wat gaat Catherine aantrekken vandaag?? Ik kan niet wachten op de eerste foto ‘s:)

Naar ik begrepen heb is de kroningslunch ( met de quiche ) een lokaal feest in binnen- en ook buitenland ( britse gemeenschappen) en is het concert bedoeld als afsluiter van het weekend. Enkel de leden van de britse koninklijke familie zullen her en der aanschuiven voor zowel de lunch als het concert. Het is mi duidelijk de bedoeling om het volk te betrekken bij het feest.
Aan de moderatoren, dank voor de verslaggeving.

Volgens mij zijn ze weer terug naar Nederland toch?

Nr 33 en 16 mogen naar een ander. De rest mag van mij, bij een gepaste gelegenheid, zo weer aan. Leuk dit blog, ik kan niet kiezen welke ik het mooist zou vinden, dus goed dat er geen poll bij zit;-)

Wat een heerlijke blog!! Jan taminiau maakt werkelijk prachtige dingen.. er zitten wel een paar kleine missertjes tussen ( in mijn opinie) maar het merendeel: prachtig!

Wat leuk dat we na zulke drukke dagen voor de moderators nog op dit toetje worden getrakteerd. Fantastische jurken vrijwel allemaal. Pasvorm en stof zo goed en dan die kunstige applicaties. Taminiau is echt een modekunstenaar.

Wat gaaf om al deze mooie kledingstukken bij elkaar te zien. De enige misser vind ik het broekpak met blauwe top, nr. 16. Toppers zijn voor mij nr. 4, 5, 12,15, 19, 22 en 25.

Wat een heerlijke blog! Bijna alles is prachtig, nummer 29 is mijn absolute favoriet. Misschien nog niet eens de mooiste/beste jurk, maar die foto vind ik zo iconisch, geweldig gewoon. De postzakjas is ook een favoriet van mij en 15, 17 ook (geweldig die statement strikken) en 20 vind ik ook fantastisch! Alles met kleurverloop vind ik minder, houd ik gewoon niet van. Vind het nog altijd jammer dat de jurk die ze bij het debuut van de Stuart diadeem ook degrade was en dan ook nog die spooky sluiercape.. was toen wel geloof ik de enige. Maarrrr… graag meer Jan Taminiau, schitterende ontwerpen en Dutch Design, wat wil je nog meer!

Last edited 11 maanden geleden by LindaVanDeventer

7, 9, 30 en 37 vind ik tegenvallen. 30 met name om ‘bloemkooltjes’ die er uit dreigen te schieten. Verder wel een plaatje van een jurk.
De rest mag er zeker zijn of is zelfs prachtig. Ze mag er vele herdragen! JT vind ik 1 van haar beste ontwerpers.

Last edited 11 maanden geleden by Moderator Petra

Mee eens. 14 vind ik ook niet geslaagd. Al vind ik taminiau een zeer goede ontwerper.

De mooiste vind ik alle lange japonnen van 1 t/m 6 en 21 t/m 23, prachtig. De postzakjas zou ik graag nog eens terugzien bij een van de prinsessen. Van de jurken vind ik die van vandaag (12) en 15 heel mooi. Bedankt voor al jullie werk van vandaag, ik heb deze site meerdere malen bezocht en alles gelezen.

Stuk voor stuk waanzinnig! Zou er vele graag nogmaals zien