Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 06 mei 0 reacties

Eenmaal gedragen (avond)jurken: Máxima's kanten robe van Taminiau

In de afgelopen weken blikten we meermaals terug op de hoeden die koningin Máxima slechts een keer heeft gedragen. De serie is nog niet helemaal klaar, maar in deze blog maken we even een uitstapje naar de (avond)robes. In Máxima's kast hangt namelijk een kanten japon met een uitwaaierende rok vanaf de knie, die slechts eenmaal publiekelijk is gedragen in 2010. 

Máxima droeg de japon tijdens het huwelijk van prinses Victoria en Daniel Westling op 19 juni 2010. De jurk is dus zeven jaar geleden voor de koningin op maat gemaakt. Máxima is in tussentijd enkele kilo's afgevallen, maar dat kan bij dit nauwsluitende model geen kwaad. 

De robe met uitwaaierende rok, sleep en kanten bolero is een ontwerp van Jan Taminiau. De ontwerper werkt vaak met rijk bewerkte stoffen, dus de japon past qua materialen helemaal bij zijn stijl. Het model vind ik wel een verrassende keuze voor de Brabantse ontwerper, maar wellicht was dit een voorkeur van Máxima. We zullen het waarschijnlijk nooit weten. 

Wat mij betreft komt de japon tijdens het aankomende staatsbezoek weer tevoorschijn, al zou het me ook niet verbazen als Máxima dan kiest voor een creatie van Valentino vanwege de link met het land. (Italie)

Foto's met dank aan: Monarchypress.com 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments