Sari in Máxima’s lievelingskleur
17-10-2019 Diner Queen Maxima and King Willem-Alexander during dinner with Chief Minister Kerala on the 4th day of the 5 day statevisit to Kochi, India. © PPE/Nieboer

Sari in Máxima’s lievelingskleur

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (72 stemmen, gemiddeld: 3,57 van de 5)

Voor het staatsbezoek aan India (najaar 2019) haalt Máxima een stapels sari’s van zolder. Jan Taminiau krijgt de opdracht om er een koninklijke avondjurk van te maken. Taminiau: “Uit de collectie sari’s van de koningin heb ik deze kwalitatief hoogwaardige stof gekozen om mee te werken, in een kleur die mooi combineerde met de sieraden die ze had uitgekozen. Groen is van ons allebei een favoriete kleur. In de traditionele Indiase dracht wordt de stof losjes gevouwen en gedraaid en alleen met spelden en een riempje vastgezet. Voor mijn variant van de sari heb ik de stof gefixeerd op een binnenwerk, zodat die op zijn plaats blijft. Een traditionele Europese couturetechniek die ik altijd toepas.”

Gebruikte tags
Modekoningin Máxima
Modekoningin Máxima
Altijd de laatste trends
Leukste fashion items
Leukste fashion items
In Máxima's style
Kijkje in de kledingkast
Kijkje in de kledingkast
Van Máxima
Vertrouwde partners
Vertrouwde partners
Zorgvuldig geselecteerd

Wat vinden jullie?

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (72 stemmen, gemiddeld: 3,57 van de 5)
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
3 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Van de Sari-creaties staat de roze voor mij bovenaan, die is uitzonderlijk mooi, deze op tweede plaats, de zog “East meets West”(gedragen in Singapore)vind ik t minst

Prachtige sari. Schitterende stoffen en de verwerking ervan. Taminiau had geheel in stijl kunnen blijven door een top met mouwen te ontwerpen. Of alleen rechts een mouw. Dan zou de a-symetrische lijn doorgezet worden.
Maar dit is prachtig vooral door die val van de stof over de schouder. En dat is HET kenmerk van een sari.

Maar waarom hierbij geen lage of hoge knot? Ook dat zou in stijl van Indiase sari draagsters zijn en zou Maxima beeldschoon maken.
En de schoenen? Nee.

Deze sari vind ik haar minder mooi staan dan de roze. Deze stof is anders gedrapeerd en heeft een drukker dessin. Groene clutch? Dan ook graag groene pumps. Vind de zilveren open schoenej minder mooi.