Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 17 okt 0 reacties

Staatsbezoek India – dag 4

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen op uitnodiging van president Ram Nath Kovind een staatsbezoek aan de Republiek India. Het bezoek vindt plaats van 14 tot en met 18 oktober. Het Koninklijk Paar bezoekt de steden New Delhi, Mumbai en de staat Kerala.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de goede betrekkingen tussen beide landen. De samenwerking tussen India en Nederland en de Europese Unie is van strategisch belang, ook vanwege de opkomst van India als Aziatische grootmacht en India’s rol in de regio. Tijdens het staatsbezoek is er onder meer aandacht voor watertechnologie en maritieme ontwikkelingen, gezondheid, duurzame landbouw, sociale initiatieven en cultureel erfgoed. De Koning en Koningin worden bij hun bezoek vergezeld door minister Blok van Buitenlandse Zaken.

Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, minister Bruins voor Medische Zorg en Sport en staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat leiden gelijktijdig een brede handelsmissie naar India om het potentieel voor economische samenwerking te benutten.

 

Donderdag 17 oktober – de staat Kerala
Na een ontmoeting met de gouverneur van Maharashtra in de ochtend in Mumbai, vervolgen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het staatsbezoek in de staat Kerala. Zij bezoeken daar in de middag Mattancherry Palace, ook wel het Dutch Palace genoemd, in de stad Kochi. Tijdens het bezoek wordt de relatie tussen Kerala en Nederland in het verleden, heden en de toekomst belicht door erfgoedspecialisten uit India en Nederland. Aansluitend krijgt het Koninklijk Paar een rondleiding door het museum en wonen zij de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst bij tussen het Nationaal Archief Nederland en dat van Kerala.

Na het bezoek aan het Mattancherry Palace wordt een bezoek gebracht aan het bedrijf Nedspice dat gericht is op duurzame landbouw. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima wonen hier een rondetafelgesprek bij van Nederlandse en Indiase bedrijven, kennisinstellingen en overheid over het bereiken van de SDG’s van de Verenigde Naties, zoals ‘Zero Hunger’, ‘Good Health & Well-being’ en ‘Clean Water & Sanitation’.

De dag wordt afgesloten met een diner met de autoriteiten van de staat Kerala.

Outfit avondprogramma 
Outfit: Groene sari, herkomst nog onbekend. 

Máxima's kittige schoenen komen van Aquazzura: 

Outfit dagprogramma 
Outfit: Japon met horizontaal lijnenspel uit de RTW-collectie van Jan Taminiau 
Materiaal: Zijde twill 
Eerder gedragen: Zomerfotosessie 2019 

Outfit van Taminiau: 

Met de outfit tijdens de zomerfotosessie, juli 2019: 

De kleding oogt als een ode aan de vlag. 

De oranje hoed komt uit het atelier van Fabienne Delvigne en kwam voor het eerst in beeld op Prinsjesdag 2005. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments