Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 02 jul 1 reacties

Terugblik: Máxima's witte cocktailjurk van Jan Taminiau

Prins Albert en prinses Charlène hebben moeilijke tijden meegemaakt, maar dit weekend is er feest. Het paar is elf jaar getrouwd en dat vieren we met een nieuw portret én een terugblik op Máxima’s cocktailjurk van de bruiloft. 

Eerst maar eens het portret dat dit weekend werd vrijgegeven. De prins draagt -uiteraard- een donker pak en de prinses gaat gekleed in een nieuwe galajurk van Louis Vuitton. Mooi hoe de plooien rond de halslijn terugkomen in het rokgedeelte. 

De jurk is een ontwerp van Louis Vuitton. Zoals onderstaande foto ook wel bewijst, draagt Charlene wel een aangepast ontwerp. De striksluiting aan de voorzijde ontbreekt. 

Goed, door naar Máxima. Tijdens de receptie na afloop van het burgerlijk huwelijk droeg de toenmalige prinses een witte cocktailjurk van Jan Taminiau. Het ontwerp heeft een asymmetrische halslijn die knipoogt naar de Griekse godinnenjurken. 


Foto: PPE/Rubsamen

De onderste laag van het rokgedeelte is degradé bezet met kristallen, net als de halslijn.


Foto: PPE/Rubsamen

Even een close-up voor het borduurwerk:


Foto: PPE/Rubsamen

Na het -mijns inziens- geslaagde debuut is de jurk niet meer in beeld gekomen. Misschien heeft ze hem privé afgedragen of is er een vlek opgekomen, maar stél dat ze kiest voor een herkansing, ben jij dan blij? 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
1 Commentaar
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Van deze witte jurk houd ik enorm veel – wat een chic !! De onderste close-up-foto is gewoonweg schitterend : Máxima als een van de mooiste vrouwen ter wereld, met prachtig kapsel, mooie make-up, glossy lipstick… : uitermate bekoorlijk !!