Verjaardagsjurk

Verjaardagsjurk

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (68 stemmen, gemiddeld: 3,75 van de 5)

Samen met 150 medejarigen en koningin Máxima geniet koning Willem-Alexander op 28 april 2017 van een diner in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. Voor de bijzondere gelegenheid bestelt Máxima een nieuwe avondjurk bij Jan Taminiau. Tijdens het maakproces van de japon laat de ontwerper zich inspireren door het behang in de Japanse Zaal van Paleis Huis ten Bosch. Op het paneel dat dit keer als inspiratiebron dient, is onder andere bamboe en kersenbloesem zichtbaar. Toepasselijke symbolieke, want kersenbloesem staat binnen de Japanse beeldtaal symbool voor de maand april, terwijl bamboe staat voor levenskracht: het buigt, maar breekt nooit.

Een mooie close-up van de bamboestengels is zichtbaar op de cover van het boek ‘The Brocadian Paradise’ van Nicole Ex. Het 3D-effect van het behang  is van dichtbij heel indrukwekkend en datzelfde kan ook gezegd worden van het borduurwerk op Máxima’s japon. Op ingenieuze wijze heeft Taminiau de zijde bamboestengels iets opgevuld voor het creëren van eenzelfde 3D-effect, terwijl het dwarrelende kersenbloesem het toonbeeld is van exquise handwerk.

Gebruikte tags
Modekoningin Máxima
Modekoningin Máxima
Altijd de laatste trends
Leukste fashion items
Leukste fashion items
In Máxima's style
Kijkje in de kledingkast
Kijkje in de kledingkast
Van Máxima
Vertrouwde partners
Vertrouwde partners
Zorgvuldig geselecteerd

Wat vinden jullie?

1 ster2 sterren3 sterren4 sterren5 sterren (68 stemmen, gemiddeld: 3,75 van de 5)
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
9 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind dit heel mooi! Wel goed dat ze die sjaal in stevige tint erbij draagt, want ik denk dat ik de jurk zonder sjaal te flets voor Maxima vind.

Mag je ook reageren als je het niet mooi vind?
ik vind deze japon echt te zwaar ogen, door al die gouden ruiten. Veel te druk versierd en ik vind de kleur vaal. Ik denk dat hij indrukwekkender zou zijn geweest als die gouden ruiten wat minder aanwezig waren en de kleur een tint intenser. Die zogenaamde bloesem’ valt m.i. nu weg. Het idee is leuk. De uitwerking had beter /mooier gekund. Nogmaals is mijn persoonlijke mening

Oogverblindend mooi. Echt een kunstwerk van een jurk en in combinatie met het prachtig golvende kapsel een lust voor het oog.

in 1 woord: Prachtig!

Een van haar meest exclusieve avondjurken, heel mooi.

une reve

Schitterende jurk, mooie details en symboliek

Asymmetrisch staat haar gewoon altijd heel goed ! Een prachtjurk, met een rijke symboliek !!

Weer een prachtige jurk van Jan Taminiau!