Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 05 jul 0 reacties

Staatsbezoek Duitsland – staatsbanket

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen op uitnodiging van bondspresident Frank-Walter Steinmeier een staatsbezoek aan de Bondsrepubliek Duitsland. Het bezoek vindt plaats van 5 tot en met 7 juli 2021. Het bezoek aan Berlijn vormt de afronding van een reeks deelstaatbezoeken die het Koninklijk Paar sinds 2013 aan Duitsland heeft gebracht.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de intensieve en goede betrekkingen tussen beide landen, zowel op politiek, economisch, wetenschappelijk als cultureel vlak. Duitsland is als buurland de belangrijkste handelspartner van Nederland, een bondgenoot in de Europese Unie, de Verenigde Naties en de NAVO. Tijdens dit staatsbezoek wordt de diversiteit van de samenwerkingsverbanden belicht. Tevens krijgt de deelstaat Berlijn bijzondere aandacht. De eerste dag van het staatsbezoek staat in het teken van ontmoetingen met verschillende autoriteiten en ceremoniële onderdelen. De dag wordt afgesloten met een staatsbanket op uitnodiging van bondspresident Steinmeier, waar beide staatshoofden een toespraak houden.

Mode 
Outfit: asymmetrische japon met 3D-borduurwerk van Jan Taminiau
Juwelen: vereenvoudigde versie van het Stuart-diadeem


Foto's met dank aan PPE/Schoemaker 

De japon kwam eerder in beeld tijdens de verjaardag van de koning…

…en de verjaardag van prins Frederik. Achter het borduurwerk schuilt dan ook een feestelijke symboliek. De patronen zijn geïnspireerd op het behang van de Japanse Zaal in Huis ten Bosch. Bamboe staat in de Japanse beeldtaal voor levenswijsheid en levenskracht, want bamboe buigt, maar breekt nooit. 

Máxima's diadeem betreft een vereenvoudigd versie van het Stuart-diadeem. Mooie keuze, want dit is een juweel van Duitse makelij. Hier lees je er meer over. 

survey service

De twee opstaande diamanten links en rechts van de Stuart-diamant doen vanavond dienst als oorbellen. 

Ook mooi: om haar hals draagt Máxima de diamanten basis van het festoenen-diadeem. In deze blog lees je meer over de geschiedenis. 

Waarom Máxima zo dol is op haar gouden clutch van Begum Khan is mij een raadsel, maar een kleinigheidje hou je 😉 

Máxima's voeten moeten nog flink aan de bak vanavond. Label: Gianvito Rossi. 

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments