Afgelopen mei was Prinses Mabel aanwezig bij de opening van de jubileumtentoonstelling van Viktor en Rolf, in de kunsthal in Rotterdam. Prinses Mabels bruidsjurk staat daar opgesteld, en Mabel vertelde er over, onder andere hoe hun samenwerking tot stand kwam, en dat Prins Friso de japon, als ingenieur, fascinerend vond (met de grote hoeveelheid strikken, die steeds groter werden). Erg leuk om terug te luisteren, voor wie het nog niet gehoord heeft in Blauw Bloed! De video vind je hier. Als Mabel bij haar bruidsjurk staat, verdwijnt haar lach, eventjes maar. Ze raakt even geemotioneerd, en Viktor en Rolf, die echte vrienden van haar geworden zijn, slaan even hun arm om haar heen. Dan worden de emoties snel weggeslikt, en zegt ze: ik ben de enige die hem mag aanraken he, en voelt ze aan de jurk. Een sterke vrouw! (Sorry, even een persoonlijk tintje in de log, maar het ontroerde me even. Deze log had ik al klaar staan, en juist nu zie ik dat Maxima haar werk ook weer hervat heeft. Wat een moedige vrouwen allebei. Op zo'n dag mag er ruimte zijn voor een persoonlijke noot, mijns inziens).

Tijdens de opening droeg Prinses Mabel een zwart jurkje met bloemapplicaties. Uiteraard is dit een jurkje van Viktor en Rolf, vermoedelijk op maat gemaakt voor haar. Het jurkje zelf kan ik namelijk nergens vinden, maar wel een witte jurk die behalve de kleur, nagenoeg hetzelfde is.

 

screenshots video ©BlauwBloed

Wat vonden jullie van Mabels trouwjurk? En wat vinden jullie van het jurkje dat Mabel droeg bij de opening?

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website schrijft over de mode van prinses Laurentien en over de mode van andere prinsessen en Koninginnen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

 

 

 

 

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Jantje R

Jantje R

woensdag 20 jun 2018 - 10:57

Jurk van Mabel is tekort. Maar haar haar is weer mooi opgestoken. Haar zus ziet er weer vreselijk uit. Zwarte bh onder witte blouse en dan de rest daar zal ik maar over zwijgen. Het is allemaal net niet.

afbeelding van Babs74

Babs74

woensdag 20 jun 2018 - 13:26

Ik zie dat nu ook , zwarte beha onder witte blouse. Verschrikkelijk!

afbeelding van Suus

Suus

dinsdag 19 jun 2018 - 23:05

Ik heb nooit echt een klik gevoeld met Mabel en vind haar vaak bekakt praten. Gek genoeg stoort dat me deze keer helemaal niet, vind ik haar ontwapenend en moet ik lachen om haar mijn inziens grappig bedoelde hoera, hoera, hoera. Dus inderdaad: misschien is ze wel
losser dan ooit en daardoor komt ze op mij ook sympathieker/echter over.

afbeelding van Babs74

Babs74

dinsdag 19 jun 2018 - 22:38

Ik heb haar trouwjurk nooit mooi gevonden met al die strikken. Voor mij te veel van t goede. Mooi jurkje heeft ze hier aan. Wel wat te kort..

afbeelding van orchidee

orchidee

dinsdag 19 jun 2018 - 20:33

Dat bekakte praten valt reuze mee. Volgens mij doet ze erg haar best om duidelijk te spreken en dan klinkt het beduidend anders dan zoals het in een ontspannen gesprek klinkt.
Wanneer je voor een microfoon spreekt, spreek je voor de duidelijkheid langzamer en bedachtzamer. Dat kinkt nu eenmaal anders.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 19 jun 2018 - 20:16

Wat een power vrouw is Mabel toch. Ik krijg steeds meer respect voor haar, ze is nu zoveel authentieker dan tijde s haar verloving / begin van haar huwelijk.
De jurk is een plaatje, maar ik heb altijd wat mixed feelings. Prachtige eenvoud en vooral de jurk is geweldig, maar de strikken op de sleep vind ik te groot.
Het zwarte jurkje staat haar fantastisch en wat zit haar kapsel weer mooi. We mogen blij zijn met zo’n stijlicoon.

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 19 jun 2018 - 19:53

Doro, was dan niet Wilhelmina bij de balconcene tijdens de inhuldiging van Juliana?

Wat betreft dat bekakt praten ben ik helemaal met je eens en voor als ge-Ahm. Echt heel naar om naar te luisteren.

Dus ze heeft haar man gestrikt.
Weet nog heel goed hoe dweperig ze constant naar hem keek tijdens hun huwelijk. En hij maar strak voor zich uitkijken.

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 20 jun 2018 - 00:18

Oja natuurlijk, dank

afbeelding van elise1

elise1

dinsdag 19 jun 2018 - 18:46

De trouwjurk vond ik echt geweldig en dit jurkje vind ik koddig.
En ja, Mabel spreekt superbekakt. Vroeger sprak ze normaal zeggen kennissen uit haar jeugd. Dus dat heeft ze zichzelf aangeleerd omdat ze dat kennelijk bij haar koninklijke status vindt passen.

afbeelding van Doro

Doro

dinsdag 19 jun 2018 - 18:15

o nee ik krijg een gevoel van plaatsvervangende schaamte...haar hoera hoera hoera...doet me denken aan Juliana die haar kunstgebit verloor bij het uitroepen.
ze is ook nogal vol van zichzelf vind ik dit filmpje (en ook bij die van de prijs, steeds zo de naar die vrouw kijken die de prijs uitreikte bij alle superlatieven (die overigens terecht zijn laat dat duidelijk gezegd zijn!) over haar inzet.
Ik heb nog nooit iemand zo extreem bekakt horen praten, krijg het helemaal benauwd van die hete aardappel. Ahm, Ahm, Ahm. ook bij het filmpje van de prijsuitreiking.

maar..wat een gaaf jurkje heeft ze aan. Jammer van de knot op haar hoofd. een wat weelederige manier van opsteken staat haar mooier naar mijn mening. ze heeft zulk schitterend haar.

haar zusje Nicoline heeft een wat vreemde outfit aan.

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

dinsdag 19 jun 2018 - 20:14

;-). Het was Wilhelmina die haar kunstgebit verloor bij de inhuldiging van Juliana, Doro

afbeelding van Doro

Doro

woensdag 20 jun 2018 - 00:18

Oja!!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 19 jun 2018 - 18:36

ik zie t nu pas van haar zus. Beetje oubollig een zwarte bh onder witte blouse.

afbeelding van HendrikaB

HendrikaB

dinsdag 19 jun 2018 - 17:57

In het eerste jaar van haar huwelijk vroeg een journaliste waarom haar trouwjurk zoveel strikken had waarop Mabel antwoordde: « ik wil aan iedereen laten zien dat ik mijn man gestrikt heb».

afbeelding van zara

zara

dinsdag 19 jun 2018 - 17:31

Ja! zo kan het dus ook! Dit zwarte jurkje is véél beter geschikt voor het figuur van Mabel! Het staat haar prachtig!

afbeelding van Suzanne

Suzanne

dinsdag 19 jun 2018 - 14:35

Prachtige tentoonstelling. Zeer de moeite waard. Had vooraf een lezing, waarna de tentoonstelling nog meer indruk maakte

afbeelding van Siobhan

Siobhan

dinsdag 19 jun 2018 - 14:10

Ik vind t een iconische trouwjurk en de meest bijzondere van de 3 schoondochters van Beatrix. Heel apart.
ik heb m al eens gezien op een expositie in Londen maar ga zeker kijken in de Kunsthal. T jurkje wat ze hier aan heeft is (voor zover zichtbaar) vind ik mooier dan die in de andere blog.

afbeelding van Merel123

Merel123

dinsdag 19 jun 2018 - 13:51

De trouwjurk van Mabel vond ik heel mooi en stond haar geweldig. Een klassiek model met een twist.
Jammer dat ze in de loop der jaren een beetje is doorgeslagen in het dragen van de strikken.

Het zwarte jurkje hierboven is moeilijk te beoordelen. Lijkt me een leuk jurkje, maar wel erg kort.

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?