Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 25 apr 64 reacties

Een onverwachte kledingwissel voor Máxima

Na de opening van A Beautiful Mess vertrok Máxima gauw naar huis. Rond de klok van zes uur moest ze weer klaar staan voor een ontmoeting en diner met de Nigeriaanse president. Ik had het niet verwacht, maar de koningin kleedde zich toch even om.

In plaats van een felrode jurk droeg ze bij de ontmoeting een nieuw, lichtblauw broekpak.

Máxima’s favoriete gezelschap was er ook bij: Mambo!

PPE/Van Katwijk

De website Ufo No More ontdekte het merk van het broekpak: Max Mara.

Oorbellen van Ole Lynggaard:

De ring die de koningin vanavond draagt, is nieuw. Cadeautje uit Nigeria?

Gisteravond was de koningin overigens ook op pad. Op de Instagrampagina van Aaltje van Zweden is een kiekje te zien van koninklijk bezoek aan het Concertgebouworkest.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
64 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat mooi dat blauwe pak. Echt een aanwinst. Goede kleur en die oorbellen staan er geweldig bij.
Ook de outfit tijdens het concert staat haar goed. Heel benieuwd wat voor moois we met koningsdag te zien krijgen. .

🩵 Prachtig pak, mooie schnitt broek incluis smallere pijpen 👍🏼

Wat een schitterend pak! Mooie glansstof stof, toch wat feestelijk daardoor (geen office-suit). Tja dat topje…kan maar had beter gekund.
Leuk, een ring cadeau (mogelijk).
Wat een overvol programma voor haar weer.
En s avonds ook weer stralend voor de dag!
Hoop dat ze nog puf heeft voor morgen!
Ik duim voor mooi droog weertje en dat ze de lagere temperatuur hebben voorzien…

Ik vind de kleur best leuk, maar het ziet eruit alsof ze het een maatje te klein heeft gekocht, met name de broek. Misschien online besteld en toch maar aangetrokken? De stof oogt ook erg stijf, het lijkt me niet lekker zitten, maar dat weet ik natuurlijk niet.
Het truitje daar is al genoeg over gezegd.

Last edited 1 maand geleden by Juffrouw Annie

Van mij had de koningin zich niet hoeven omkleden, maar het is op zich een leuk pak. Styling vind ik minder, maar Mambo maakt alles goed 🐾

Heerlijk pak, mooie kleur voor Màxima maar ik zou er een helder wit topje of een top eronder gedragen hebben. Het kleur topje wat ze nu draagt haalt m.i. alles naar beneden.

Verbaasd over de commentaren: ik vind de Koningin er juist fantastisch uitzien de laatste tijd: fris, enthousiast, koninklijk. Dat is niet alles qua kleding tot op het detail mooi vind, dat staat er los van. Ze is actief en betrokken, en ze straalt!
Ik hou niet erg van satijnen, stijve broeken, en deze doet me erg denken aan deze:
https://www.modekoninginmaxima.nl/wp-content/uploads/2022/07/5-ppe15102528.jpg
Toch staat het haar goed, deze kleur. Misschien beter gecombineerd met een meer contrasterende kleur?

Wow, de Concertgebouw outfit is super! Erg chique! Heel blij om die nog een keer te zien, ook netjes gestyled met haar kapsel opgestoken.

Eens Ellen! En ook leuk positief commentaar!

Opmerkelijk deze kledingwissel. Eerder op de dag in vol ornaat inclusief grote hoed in een ongedwongen setting en nu bij ontvangst van een traditioneel geklede president in een zeer modern pak. Prachtige kleur pak, maar onbegrijpelijk de keus voor die vleeskleurige top. Schitterende oorbellen trouwens.

Dit pak past van geen kanten ! Ik snap het gewoon niet. Bij La Dress kopp je de mooiste pakken in deze stijl en die zitten als gegoten. Als dit Natan is dan wordt mijn (voor)oordeel weer eens bevestigd. Top en haar, tsja daar is al genoeg over gezegd. En dat maxima af en toe een prikje laat zetten lijkt mij niet onwaarschijnlijk. Maar ze overdrijft gelukkig niet dus dat vind ik helemaal ok.

Lelijke top past totaal niet onder dit mooie pak. En wat is er met haar kapsel tegenwoordig aan de hand, hangt er altijd in pieken en zo onverzorgd bij.

Ben het net je eens: vooral voor wat betr haar haar. Ik heb hier al vaker op gereageerd dat het “no go” is om met zulke pieken te verschijnen. Niet voor een “normale” vrouw last staan als koningin. Heel jammer….

Gelukkig bepaal jij dat niet voor iemand anders en bepaal jij niet wat de norm is (“no go…” 🙄🤦‍♀️)

Over bepalen van een norm gesproken, ‘een vrouw van 53 op sneakers 👟 blablabla… ‘
👉🏼 Toch echt uw norm josefien1971

Gelukkig…ik ben niet de enige die dit constateert. Ik zeg het maar ronduit, het is geen gezicht, ik denk dat ze er teveel mee gerotzooid heeft, bleken, extensions,etc. Het is verre van gezond.

Ik kwam toevallig dit filmpje tegen op youtube. Wat komt Maxima hier anders over zeg, zo beheerst en ze spreekt veel beter Nederlands.
https://www.youtube.com/watch?v=pRiR_x6LEu0

Volgens mij niet. Ze komt toen misschien ‘beheerster’ over omdat haar Nederlands toen minder goed was en ze langer moest nadenken voordat ze kon spreken.

Idd, was in 2005…. ze sprak mi veel beter nederlands in haar beginperiode… nu “snabbelt” ze vaak, zo komt het bij mij althans over ..

Ze spreekt gewoon goed Nederlands. Ze praat alleen met een accent. Heel vreemd dat zoveel mensen daar nog steeds van alles van vinden. Helemaal accentloos praten is behoorlijk lastig en trouwens ook bij mensen die Nederlands als moedertaal hebben hoor je een accent. Laten we dat omarmen, is niks mis mee en juist heerlijk divers.

Last edited 1 maand geleden by Luna

Het lijkt me niet alleen het accent .. daar heb ik helemaal geen moeite mee…het gaat over snel praten , verkeerde zinsbouwen…. ze is toch al 22 jaar in nederland …

Snel praten doen toch vet veel Nederlanders? En wbt zinsopbouw lijkt me niet zoveel mis mee als dat eens niet goed gaat. Ze schakelt met zoveel talen, lijkt me logisch dat je dan wel eens iets wat anders zegt.

@Jacqueline sorry maar over die ondertiteling, dat lijkt me meer een maatschappelijk probleem. Zo wat iedereen die niet uit de randstad kom word ondertitelt. We krijgen zo weinig andere accenten mee dat iedereen die maar ietwat onduidelijk praat ondertiteld word. En de een kan ook beter accentloos spreken dan de ander. Blijkbaar heeft Mary dat heel goed onder de knie, mooi voor haar maar zo is iedereen anders.

Hoi Luna, ik ben het met je eens hoor.
Maxima heeft soms wat problemen met Nederlands, dan is ze in het buitenland (geweest) en heeft de hele tijd Engels gepraat. Logisch dat haar Nederlands dan wat wegzakt, het is tenslotte niet haar moedertaal. Maar dan gaat het daarna al snel weer beter.
Ik heb hetzelfde (spreek 4 talen), maar als ik soms moet “tolken” in het buitenland (voor mensen die geen woord “buiten de deur spreken” en problemen hebben) dan kom ik soms zelfs niet meer op Nederlandse woorden. Gieren natuurlijk.
Mijn man is twee-talig opgevoed en ook hij (al meer dan 60 jaar in Nederland!) zit soms nog in de knoop met Nederlands; gaan we gewoon gezellig in het Engels verder😉

Sorry @Luna, maar ik kan dit niet eens zijn met je. Het is maar net waar je prioriteit ligt. Accentloos hoeft niet, maar een normale zinsopbouw, woorden goed uitspreken ect. dat is toch gewoon aan te leren?! Ze is toch zo intelligent? Ze is toch een doorzetter? Kom kom het is gewoon stampwerk en leren. Daarbij en dat moet me echt eens van het hart wordt vwb Maxima hier door sommigen overal en altijd altijd een excuus voor gezocht. En waarom eigenlijk. We moeten zeker de dingen niet mooier maken en glad strijken als het simpel gezegd niet zo is. Ze spreekt geen goed Nederlands, klaar. Het is niet iets nieuws. Hierbij sluit ik dit blokje voor mijzelf af. ☺️

Last edited 1 maand geleden by Jacqueline

Nee was maar waar dat ze goed Nederlands kon spreken, hoefde ze ook door de NPO niet constant ondertitteld te worden, geeft niet hoor, we komen er wel maar als er iemand goed haar nieuwe taal heeft geleerd in elk opzicht en het perfect spreekt, (ik spreek het ook)dan is dat wel koningin Mary van Denemarken. Heel knap van haar hoor! 👏👌

Ik reageer niet meer zo vaak hier, maar dit draadje kan ik moeilijk negeren. Ik geef Nederlands en geloof mij, onze taal is echt niet makkelijk! In mijn klassen zitten leerlingen die Nederlands als tweede of soms als derde taal hebben. Andere talen hebben grammaticaal gezien verwantschap, maar het Nederlands niet. Onze zinsopbouw en woordvolgorde wijkt echt af. Dat is waar nieuwe sprekers het meest moeite mee hebben, maar dat ook moeilijk blijven vinden. Bovendien is dat per persoon anders en ook afhankelijk hoe oud je bent als je een nieuwe taal leert. Mensen die zich veilig voelen in een taal, durven ook sneller te spreken en denken niet meer na over wat en hoe ze het zeggen.

Overigens heeft de “eigen” Nederlandse jeugd hier ook problemen mee, dus het is maar wat je kwalijk vindt.

Akkoord , veel nederlanders spreken snel… en ook de eigen bevolking heeft last met de zinsbouw … maar maxima als koningin heeft een voorbeeldfunctie en verblijft al 22 jaar in nl, dus denk ik dat verwacht kan worden dat zij goed nederlands spreekt ook al heeft zij een andere moedertaal .. wellicht speelt dat zij in haar beginperiode meer moest nadenken en daardoor ook beter sprak …

Ohhh, wat jammer, die kledingwissel had beter achterwege kunnen blijven. Kleur van het pak is leuk en de oorbellen zijn waanzinnig mooi. Maar dat was het voor mij wel.

Aan de hand van de stijfheid van de stof zou ik zeggen Nathan! Haha

Zullen we ook nog foto’s van het dinner te zien krijgen?

Nee, is een Max Mara pak. De zwierige jurk van eerder op de dag was van Natan ; )

Ik verwacht veel broekpakken bij de dames te zien op koningsdag, het is echt een hype nu.. ..

Wat mij betreft had Maxima zich niet om hoeven te kleden.
Wat ze vanmiddag aan had stond haar echt veel beter.
Dit pak is mooi van kleur, maar jasje lijkt me te groot, topje foeilelijk.
Kapsel en make-up helemaal niks .
Wat een mega verschil met vanmiddag. …..

Wat een mooie kleur. Turquoise staat haar goed en fris

Ze is er maar druk mee!
Is de rugleuning van die stoel nou zo versleten of licht dat aan mij?

dat komt door het flitslicht 🙂

Ik vind het pak qua kleur erg mooi maar daar is dan helaas ook alles mee gezegd. Topje eronder zit niet mooi en de kleur is niet mijn smaak. De oorbellen zijn prachtig 😍

Mooie kleur pak.
Lief hondje

Mijn mening zal ver in de minderheid zijn denk ik, maar ik kan echt niet enthousiast zijn over deze metamorfose na het bezoek van vanmiddag in die leuke rode outfit.
Door de brede middenscheiding in het kapsel en de vrij donkere oog-make up komt Maxima’s gezichtsuitdrukking vrij hard en in mijn beleving onnatuurlijk over.
Het pak heeft een mooie kleur, maar een eigenaardige broek, met name in de taille, wat niet figuurvriendelijk overkomt.
Het topje met lage halslijn oogt niet stijlvol voor deze ontvangst van een buitenlandse president en is heel bleekjes van kleur.
Het totaalplaatje komt op mij over alsof onze koningin zich ineens jaren jonger wil voordoen dan ze in werkelijkheid is….
Wat mij betreft een misser.

Deze kleur is mooi maar doet niets voor Maxima. Ik moest ook even goed kijken, lijkt wel een stand-in van Maxima wat onzin is maar ze ziet er heel anders uit op deze fotos met broekpak.

👭Grappige opmerking Jaqueline, ik dacht gisteren ook even aan een dubbelganger’

Met u eens, het topje is niet kies en stijlvol binnen deze context.

Helemaal met je eens

🤔 Wie is toch die vol opgeschoten mevrouw rechts van Aaltje?

De dochter van Aaltje van Zweden

O nee toch Aigrette 🫣.
Waarom doen vrouwen (en mannen) dit toch?
Af en toe een prikje is tot daar aan toe, maar waarom je gehele gezicht “verbouwen”? Aaltje ziet er beter uit dan haar dochter. Zo zonde dit.

Dit had ik niet verwacht Aigrette, ik dacht een medebestuurslid, vriendin of socialite uit Amsterdam Zuid. Aaltje vind ik namelijk een prachtige vrouw, “sorry” dochter van Zweden. 🤦🏼‍♂️

En dan te bedenken dat Anna Sophia pas eind 30 is.. Haar moeder ziet er jeugdiger uit wat mij betreft.

Oh nou echt. Het is haar dochter?

#watskeburt koningin Máxima❓ U lijkt er ineens 10 jaar jonger uit te zien❗️😳

Verder,
– Pak + top helemaal 🔝
– Deze Ole Lynggaard’s zijn ook zwaar favo van mij 🤩

Leuk pak in een mooie kleur. Ben het eens met anderen die schrijven dat de top wat kleurloos is. Staat wel rustig, maar ook nogal voorspelbaar.
Maar een goede aanschaf.
Op de Insta van Aaltje van Zweden is niet goed te zien wat Maxima draagt; is het een pantalon met wijde pijpen of een rok? Ziet er goed uit.
Mooi en verdient deze koninklijke belangstelling voor Jaap van Zweden.

Denk dat maxima gisterenavond de combi draagt die ze ooit gedragen heeft voor een uitje met prinses beatrix. Is mi een broek met glinsteringen en brede pijpen …

Dank je wel maribrune🙏🏻
Leuke set, glinstering in de pantalon vind ik leuk, verder eenvoudig en goed passend bij de gelegenheid.

Ik vind het 3x niks.
De tailleband lijkt vreemd hoog te zitten
De kleur van de top niet mooi.
De revers staan haar niet mooi.
Maakt haar lijzig.

Voelt dat goed, dat negatieve commentaar? Máxima doet haar best. Ziet er prima uit, en heeft het volste recht om te dragen wat zij wil. Ik neem aan dat je zelf ook wel eens iets draagt wat een ander minder mooi vindt. Tja.

Wat een tof pak. Staat haar goed, mooi met de smallere pijpen. De top vind ik minder, had wel wat pittiger gemogen, valt nu een beetje “weg” door de huidkleur. Prachtige sieraden.

De oorbellen vind ik heel gaaf! Pak in mooie kleur, zit goed! De top is het minst.

Prachtig pak! Top inderdaad wat flets erbij. Noemde we vroeger vleeskleurig. Ik weet niet wat ze met haar gezicht gedaan heeft, maar ik mis echt een stukje expressie. Jammer.

Als je de foto van gisteravond ziet met Jaap v Zweden cs, zie je dat er niets mis is met haar gezicht qua expressie.
Overigens blijft het iets hilarisch hebben (voor mij) om bij afspraken in je eigen huis, te verschijnen met een handtas, maar dat terzijde …

Ik denk toch echt dat er Botox aan te pas gekomen is, afgelopen weken is haar uitstraling veranderd. Ik ben een grote fan van puur natuur.

Mooi pak in een mooie kleur. staat haar goed. Alleen vind ik een (zakelijk) pak in combi met een laag uitgesneden vormloze top in een fletse kleur geen succes.

Geheel mee eens!

Wat een mooi pak! Schitterende kleur en mooie glanzende stof! Zo te zien wat minder wijde pijpen dan we gewend zijn! Een plaatje!

Haha, en wie heeft de stoel weer grotendeels ingepikt….. vrolijke Mambo, zo geinig…

Het is een hartendiefje hoor 😍😉