Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 26 apr 82 reacties

Máxima sport weer op hoge hakken

Sporten op hoge hakken? Máxima draagt haar hand er niet voor om. Vanmorgen woonde ze met koning Willem-Alexander de start van de Koningsspelen bij.

De Koningsspelen starten traditiegetrouw met het gezamenlijk Koningsontbijt. Vervolgens opent het koninklijk paar de spelen en bezoeken zij sportactiviteiten. Voor de twaalfde editie van de Koningsspelen hebben zich opnieuw 6.300 scholen met ongeveer 1,3 miljoen kinderen aangemeld. Ook scholen in het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland doen mee. 

Mode
Ik denk dat er maar weinig vrouwen zijn die tijdens het sporten een leren culotte en hoge hakken dragen, maar Máxima is er één van.

NLbeeld/Van Emst
Thijs/Blauw Bloed

In september 2019 droeg ze een culotte die qua belijning overeen komt. Over de kleur twijfel ik nog.

De laarzen, met een hak van 8,5 centimeter, komen van Gianvito Rossi.

De grijze oorbellen komen van Dublos en draagt Máxima nu voor de zevende keer.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
82 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik zie niet in, wat er mis is met deze outfit voor deze gelegenheid. Zelf zou ik het niet zo bij elkaar gecombineerd hebben, maar het kan wel. Vind haar er nog wel aardig sportief uit zien, voor haar doen. Volgens mij houdt ze gewoon niet van spijkerbroeken en sneakers. Ze draagt die vrijwel nooit.

Ik denk dat we verrast zouden zijn wanneer we Maxima in de privé-situatie konden zien.
Heb zo maar het idee dat haar kleding in functie en de kleding privé dag en nacht van elkaar verschillen.
Heel goed wanneer ze aanvoelt wanneer ze wat moet dragen, en dit per gelegenheid uitzoekt.

Er was hier toch een foto geplaatst van Maxima die het Paleis op de Dam binnenliep, voorafgaand aan het staatsbanket? Toen liep ze in een camouflagelegging en op sneakers.

👍🏼

Prima outfit om samen met WA de koningsspelen te openen.

Niet koninklijk, niet sportief…….ze ziet er erg leuk uit.
Net een gezellige lieve “deftige Tante” die eens even een kijkje komt nemen op het schoolplein van haar nichtje.
Ze straalt, want ze is blij verrast door wat ze ziet. Wat een enthousiasme, en vrolijkheid met zoveel kinderen bij elkaar.

Wat een mooie outfit. Misschien niet heel praktisch met het sporten, maar het staat haar fantastisch. Die laarzen vind ik echt super en ook de oorbellen zijn top.

Hoewel ik geen fan ben van de culotte, kan ik de keuze voor de koningsspelen wel begrijpen. Stoer met de mooie laarzen, en wat zit haar haar leuk zo met een nonchalante knot. Goed gedaan😉

Prima outfit wmb. Het staat haar leuk, benaderbaar, heerlijke laarzen. Nee, niks mis mee

Jaa leuk! Ik ben gek op culottes en vind die paarse leren ook zo mooi. Je kan ze nooit teveel hebben. Prachtige laarzen ook.

Deze set staat Maxima leuk, is netjes en komt toch losjes en eigentijds over. Met name de keuze voor de lage knot met middenscheiding is zovéél beter dan de achterovergekamde variant, moderner en pittiger!!

Ben niet zo wild van een culotte maar voor zo’n sportieve dag als vandaag en gecombineerd met deze geweldige laarzen vind ik het helemaal passen, leuk informeel en toch bijzonder. Leuk kapsel!!

Ik vind de leren broek erg pompeus. En leer is gauw ordinair. Smaken verschillen. De laarzen zijn mooi.

De outfit zou ik prima vinden, als het andere kleuren zouden zijn geweest. Hier zou ze ook zo mee naar een uitvaart kunnen…..

Wat een feest voor een kind, wanneer je mee mag doen aan de Koningsspelen, en daarbij dan ook ons Koningspaar zelf aanwezig is!
Maar dan moet dat Koningspaar zich ook duidelijk onderscheiden om zichtbaar te zijn.
En dát hebben ze gedaan!
Jeans en sneakers zijn voor de kids alledaags en gewoon, maar Willem Alexander was in zijn blauwe kostuum met zacht oranje das duidelijk zichtbaar als de koning.
En hoe leuk is dat om als kind de koning te ontmoeten? Onvergetelijk toch?!
Maxima was toegankelijk, maar wel onderscheidend van andere sportieve of casual gaande dames gekleed.
Lekker warme top en cape in dezelfde kleur en mooie laarzen, die weer bij de culotte passen.
Leuke, netjes gekapte knot en de effen grijze kleur kon deze oorbellen als versiering goed gebruiken.
Gelukkig was de koningin niet in rood-wit-blauwe outfit gekomen, want help….zie haar dan maar eens te vinden tussen alle vlaggetjes!😉
Dus ik zeg: goed gedaan!👍

Zo mee eens Lieske👍

👏👍🏻

Helemaal mee eens! Onderscheidend en benaderbaar!
En na al die stevige kritiek op Maxima haar kapsel, mag ook wel gezegd worden, dat het nu zo verzorgd zit.

De laarzen hebben wel een stevige hak, ik vind dat ze nu wel als koningspaar verschijnen.

Wat een ontzettende leuke outfit! Ik hou helemaal niet van culotte’ s. Maar dit is zo met de laarzen een prachtig geheel.
Kapsel keurig verzorgd, waardoor de oorbellen ook mooi uitkomen.
Van deze enthousiaste foto’s wordt je toch blij! Het koningspaar heeft er veel plezier in en dat beloofd wat voor morgen.
Maarre ik ben blij dat Maxima niet op sneakers kwam. Het is mijn buurvrouw niet. Of heb ik iets gemist en heeft Maxima vanmorgen aan tennis meegedaan.

Een leuke, passende outfit voor deze dag. Gelukkig maar dat ze geen jeans en sneakers dragen zoals een aantal hier voorstellen. Er komen wel de koning en en koningin op bezoek.

Ik vind dit een mooie outfit bij Maxima! Ik ben geen fan van culottes en als deze een rok was geweest met zelfde lengte en laarzen had ik het mooier gevonden. Maar als je dat wegdenkt vind ik het totaalplaatje leuk! Ook haar kapsel is prima.

Deze culotte is anders dan de foto van eerder volgens mij. Lijkt ook een rok but not sure. De zak-ingang iig zit op een andere plek.

De culotte is mooi met de laarzen en cape.

Kinderen willen een koningin en geen moeder in jeans met sneakers! Die zien ze altijd al😁 Bovendien zou W-A dan ook in sportieve kleding moeten komen. Daar hebben we NL doet voor!

Zo mee eens belletje👍

Helemaal eens met Belletje!

Daar zit wat in idd 👍🏻

Dit is dus de enige culotte die ik wel mooi vind, heel mooi zelfs. Zeker met de laarzen. De trui vind ik er helaas niet mooi bij. Anders gecombineerd waarschijnlijk wel een hele leuke trui.
Voor deze gelegenheid had ik de voorkeur gegeven aan een sportieve look, inderdaad met sneakers of platte laarsjes. Ook voor de koning was een wat sportievere outfit leuk geweest Maar nu hebben ze samen anders gekozen , ook prima zeker voor langs de lijn.

Een koningin van bijna 53 op sneakers?? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Oh maar 53 is toch hartstikke jong, dus wat leeftijd ermee te maken heeft?

En wat heeft leeftijd er mee te maken? Mijn leeftijd is 75 en bij een broek draag ik vaak sneakers. Zelfs de KLM stewardessen mogen binnenkort op sneakers. Heel verstandig van KLM.

Ja de stewardessen van de KLM… niet bepaald hetzelfde als een koningin. Maar kennelijk begrijp je dat verschil niet 😟

😬 Ai, wederom in korte tijd een onvriendelijk overkomende ‘kort door de bocht reactie’ van u, terwijl dezelfde u anderen aanspreekt op ‘onrespectvol reageren’ 🤔

Leeftijd kent gelukkig geen grenzen wb het al of niet dragen van sneakers 👟

Josefien, je doelde toch op leeftijd? Nogal bekrompen om sneakers aan leeftijd te koppelen. Gelukkig kan iedereen in Nederland lekker zelf bepalen wat en hoe men het draagt en hebben we geen moraal politie!!

Oh? 🦢 KLM stewardessen? Wat leuk sporty maar bovenal gezond 👟 Daar zullen “de Letizia’s” vd KLM vast erg blij mee zijn 🦶 / Gezond leven 🌱

Ik vind ook dat sneakers voor alle leeftijden zijn, loopt superlekker.

Ooitkoningin Elizabeth met sneakers gezien?

Neen, maar wel met brogues wat vandaag ook met loafers vergeleken kan worden . Zij droeg deze schoenen ook in haar jongere jaren en op sportievere aangelegenheden meestal gelinkt aan de paardensport…
En … the queen werd ook nooit gezien op super hoge naaldhakken of super hoge blokhakken …

Hear hear 👏🏼

Ik heb al veel het woord sneakers langs zien komen, en ik denk dat ze dat ook echt had moeten doen, dat komt bij kinderen passender over, sneakers horen bij sport, en tegenwoordig toch superleuk te combineren bij een sportief , maar toch nette outfit. ???
Het enige wat ik vandaag leuk vind zijn haar prachtige laarzen en het leuke knotje.
Culotte en top mag ze in de kast laten hangen.

Gelukkig gaat verbinden niet over wel of geen sneakers dragen🫣, maar of je je inzet voor het land en zijn bewoners.
Ik zou niet weten waarom WA en M zich niet inzetten voor dit land, zie er toch genoeg voorbeelden van voorbijkomen, ook vandaag weer.
Culotte met laarzen vind ik heel leuk, past m.i. beter bij elkaar dan met pumps (en mooi afgestemd op haar Argentijnse roots😉. Ik zie haar zo te paard in gallop over de Pampa).
Ze ziet er vrolijk en sportief genoeg uit om het nog steeds koninklijk te houden.

Zo is het!

Dank josefien1971🙏🏻

Ik vind de culotte heel leuk, ik hou ervan. Maar de top vind ik er niet mooi bij, de kleur niet maar ook de stof en het model niet…

Wat ziet ze er mooi uit. Gelukkig geen sneackers daar loopt heel Nederland al op. Koninklijk waardig gaat ze gekleed .en de koning ook .

Wat een misser vandaag. Zo jammer.
Persoonlijk zou ik tijdens de koningsspelen iets sportiefs en vooral iets fleurigs of oranjetinten aantrekken. Het gaat om een “ kinderfeest”.
Ze heeft genoeg kleurrijke kleding

O nee he! Wat een zooitje met kleding, dit ziet er werkelijk waar niet uit. In 1 woord verschrikkelijk. Trek toch gewoon een leuke broek of sportieve jeansrok aan met iets van oranje. Ik mis de oranje tinten zowel bij de koningin als koning. De koning had voor een leuke stropdas kunnen kiezem, maar dit is een teleurstelling.

“Wat een zooitje” … misschien vind je dit zelf Normaal, maar ik vind deze manier van communiceren erg respectloos

En zo is dat; goed gezegd josefien1971👍

De koning heeft een oranje das om, toch?

Trui, kapsel, tas en oorbellen prima in orde! Laarzen en culotte? Nee, liever een pantalon met sneakers of loafers.

Voor een sportevenement vind ik het echt niet kunnen. Geen gezicht. Geen wonder dat de populariteit terug loopt. Op zo’n dag trek je leuke sneakers aan en een jeans.

Zeer mee eens, 👍🏼

👉🏼 Wederom staat de oranje antenne 🔊 – bij een simpel achtig lijkend iets als een (volks) sportevenement voor kids , warempel ook nog de Koningsspelen 🤴🏼 genoemd – niet goed afgesteld ofwel niet richting de “gewone” Nederlandse burger. 🙊

Hoe doen ze het toch, ze lijken een abonnement te hebben om de volkse plank wederom mis te slaan 🙉 en op deze manier niet op verbinding lijken uit te zijn maar eerder op afstand in een leren culotte, op torenhoge gesloten laarzen incluis (m.i. vreselijke) oorsieraden die horen bij een totaal andere context🙈

Ik mis in deze situaties de dicht-bij-het-volk-in-deze-context-royals als wijlen prinses Diana, Kate, Mary….

Diana en Kate: geen koningin. Mary: kleed zich nu ook formeler.
Niet de sneaker verbind, maar hoe je contact maakt.

Exact! Een groot verschil zoals je ook zegt. Máxima is geen prinses meer maar koningin, en bovendien een vrouw van 53 ipv een dertiger/veertiger. Ooit Beatrix of Elizabeth in hun actieve dienstjaren op sneakers gezien bij een dergelijk formeel event? Nee, natuurlijk niet.

‘Een vrouw van 53’…. Scusie ik moet echt even lachen 🤭

U begrijpt vast wat ik bedoel als ik Diana en Kate noem en zo niet even doordenken wellicht? 🧠

Leest u overigens in deze post van mij iets over een sneaker? 👟

Last edited 1 maand geleden by PK020

Idd helemaal waar.

Mee eens, PK020. Zich kleden naar de gelegenheid daarin zijn Mary en Kate zo goed. En wat zou Maxima er goed uitzien in een mooie jeans, chique bruine Spaanse rijlaarzen en een vlotte blazer of korte cape.

Precies Nadeshda, incl Argentijnse roots uit haar vaderland helemaal leuk!

Maar ís dit dan zo’n koninklijke stijl? Begrijp me niet verkeerd, ik vind de culotte en de laarzen mooi, maar vind het niet per sé koninklijk.

Een broekpak zoals het felroze natan met loszittend bovenstuk (kan de link niet kopieren) en daarbij mooie loafers ( geen sneakers) zou mi ook beter zijn aangepast aan de gelegenheid.
Maxima heeft dit soort pak trouwens in meerdere kleuren…

Helemaal mee eens Josien. Niet over the top met hoed en grote veren etc, maar kinderen willen wel een echte koningin zien. Niet iemand die er uit ziet als hun buurvrouw

👍 Helemaal mee eens.
Maxima ziet er prima uit en deze en andere foto’s elders laten zien hoe enthousiast de kinderen en WA en M zijn. Daar gaat het toch om?

🤩 Kinderen willen idd een koningin zien en die gun ik ze ook zeker zoals de fantastische rode monochrome outfit van deze week ❤️ of bijvoorbeeld het geweldige prinsessenfeest 👸🏼 dat Madeleine eens gegeven heeft voor zieke kinderen 🙌🏼
Alleen hier gaat het om spelletjes en sportieve prestaties, en hoe geweldig zou het zijn als zelfs❗️ de koningin dan toegankelijk meedoet, toejuicht … 🇳🇱 🧡

Helemaal mee eens Josine.

Helemaal mee eens, Surayi. Wat een gemiste kans weer om verbinding te zoeken. Zelfs als toeschouwer van een evenement draag je nmm niet die hakken en oorbellen, hoe mooi ze ook zijn. Het wordt hoog tijd om een goede stiliste in te huren, met kijk op een duurzame, passende en herkenbare kledingstijl

Ik mis Catherine nu extra, zij weet zich altijd perfect naar de gelegenheid te kleden.

Catherine is geen koningin

Alweer zo’n gevatte opmerking, ik leer hier vandaag het nodige 💡

Volledig mee eens ….

Wat zijn dit toch mooie oorbellen. Ze staan Màxima erreg goed. Geen sneakers maar wel een redelijk sportieve outfit voor Màxima’s begrippen. A wel, ze is en blijft koningin hè 😉

Wat een blije uitstraling.
Het haar in de knot is zo mooi.
Ben niet fan van de broek maar op deze manier met hoge laarzen staat het best goed eigenlijk.
Trui en tas prachtig.

Vraag is ‘doet ze echt mee, of kijkt ze slechts als zij-lijn-ouder toe?’ Als ze echt mee doet is het natuurlijk niet handig en kan ze beter een spijkerbroek met sneakers aantrekken, want die trui die ziet er wel heel comfortabel uit.
Is haar rol die van toekijkende zij-lijn-ouder, ja, dat is een taak die je stylish wilt en kunt aanpakken want dat gebeurt bij elke sport wel dat er een aantal van die poppetjes naast de lijn staan. Waarbij ik dan altijd, heel gemeen ik weet het, hoop op veel modder, veld achter aan op het complex, een regenbui en geen schuilmogelijkheid. Kortom, het kan, maar handig is het niet.

Poppetjes….apart om zo over vrouwen te spreken die een kledingstijl hebben die afwijkt van de jouwe. En ze dan nog skecht weer toewensen? Niet zo chique.

Dat is inderdaad de essentie. Als ze mee sport is deze outfit niet geschikt. Als ze sportterreinen enkel bezoekt wel.

Los daarvan: mooie laarzen en oorbellen. Ook haar haar zit mooi. Van de culotte ga ik echter nooit fan worden.

Oh Marja, what a dirty mind. Ik heb t ook wel eens hoor! Ha ha ha. Ik ben een sportvrouw in hart en nieren. Eerlijk.ik ga niet over iemand anders kleding keuze maar…sommigen komen een wedstrijd bekijken alsof t een gala betreft.
Dat is m.i. over over de top.

Leven en laten leven zou ik zeggen. Wellicht vinden mensen ook iets van jouw stijl.