Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 23 apr 29 reacties

Máxima’s schoenen: de mooiste, lelijkste, hoogste

Aan het einde van de morgen bezoekt koningin Máxima het Schoenenkwartier in Waalwijk. Hoogste tijd om haar eigen collectie eens onder de loep te leggen.

De teller van Máxima’s schoenencollectie is de 300 al lang en breed gepasseerd. Natuurlijk is een deel daarvan al achterhaald of versleten. Maar al met al heeft Máxima heel wat te kiezen als ze weer eens op pad moet. Om je een indruk te geven: op onderstaande foto zie je Amalia voor de schoenenrekken van de koningin. Bijna net zo rommelig als die van mij 😉

Omdat het wel een héél lange blog zou worden als ik ze stuk voor stuk zou behandelen, heb ik vier categorieën uitgelicht. De mooiste, de lelijkste, de hoogste en de favoriet van dit moment.

De mooiste
Zelf ben ik niet zo van de tierelantijnen aan de voeten. Voor je het weet kijkt iedereen naar je onderdanen in plaats van naar je gezicht. Toch is het ook wel leuk als er iets van creativiteit in het ontwerp verwerkt zit. Met dat in het achterhoofd viel mijn keuze op Máxima’s zwarte pumps van Aquazzura. Zo verfijnd, zo elegant. Love it!

PPE/Nieboer

Máxima’s strass-pumps van Gianvito Rossi staan bij mij op nummer 2.

De lelijkste
Naast heel veel toppers staan er ook wel wat missers op Máxima’s schoenenrekken. Hoe ze deze zwarte ‘klompjes’ van Natan ooit heeft kunnen aanschaffen, is mij een raadsel. Het ratjetoe aan bandjes verdeelt haar silhouet optisch in veel te veel vlakken, waardoor haar benen steviger lijken dan ze zijn. Snel in de zak van Max stoppen!

PPE/Nieboer

De hoogste
Na ruim twintig jaar wandelt Máxima moeiteloos op de allerhoogste hakken rond. De allerhoogste, van Aquazzura, zie je hieronder. De hak is maar liefst 13 centimeter hoog.

De favoriet
De favoriet van dit moment is de court shoe van Gianvito Rossi. Met een puntige neus, dunne hak en een scala aan kleuren kunnen ze altijd en overal. Máxima heeft 34 varianten in haar kledingkamer staan.

En de hamvraag is nu natuurlijk: welke pumps gaat Máxima zometeen dragen?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
29 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind die heel hoge hakken echt niet mooi. Bij k. Maxima iets minder bezwaarlijk omdat ze grote voeten heeft en ze lang is. Maar 8 cm staat veel chiquer. Die palen zijn voor mij ordinair. Vind ik ook van te veel make-up en kunstnagels. Brrrrr ….

Heeft Maxima ook sneakers in haar kast staan? Ze gaat toch wel eens op de sportieve toer? Ik houd niet van ballerina’s aan grote voeten. En evenmin van plateauzolen en schoenen met puntneuzen voor mensen met voeten groter dan maat 40. Verder heeft Maxima mooie benen, pumps staan haar vaak prachtig. Maar ik zou haar wel willen zeggen: de echte onderdanen zijn je voeten, wees er zuinig op. Laat bij twijfel comfort maar gerust winnen van elegantie.

Haha wat een rommeltje in haar schoenenkast! Schoenen vallen altijd om, gaan scheef staan….
Ik denk dat het bij de Windsors anders gaat met steunstukken om de schoenen in vorm te houden en verder ingepakt tegen de stof? Maar wie weet misschien..
Eens met je beoordelingen Josine!

Die steun dingen gebruik ik ook 🫢🤓

Wat een fantastische collectie schoenen. En wat knap dat Maxima dagelijks op zulke hoge hakken kan lopen. Ik heb medelijden met haar voeten. De Salvatore Ferragamo vind ik het minst mooi, en ze heeft ook een paar aquablauw/ groen, die vind ik ook brrrrr🫣
De Gianvito Rossi’s vind ik prachtig. Behalve als ze met plastic zijkanten zijn, maar dat kunnen ook Natan’s zijn. Van mij zou Maxima best wel een lager hakje mogen dragen of een mooie slingback…..

Ik vraag me af of de Rossi’s wellicht een speciaal binnenzooltje hebben. Er is eerder geschreven dat ze iets aan haar voeten had.

Wat een feestje zo’n schoenen verzameling. De Hof schoenen blijven mooi, maar van mij zou ze ook wel een iets lagere jak mogen dragen. Ik ga helemaal mee met met de lelijkste schoenen. Maar van mij mogen ook die enorme plateau zolen onder deze categorie vallen. Net als een paar zwart satijnen plateau schoenen en de rode Miu Miu lakschoenen.
Anders dan meesten vind ik de peeptoe schoenen wel heel leuk. Daarnaast ben ik echt fan van haar wedges.

Ja ik ook, helemaal eens met die lelijke plateau klompen. Ik hou ook helemaal niet van plateauzolen en open tenen toestanden, ik vind het goedkoop staan, en bij Máxima hanger ze er met regelmaat ook nog eens overheen, niet echt een fris gezicht. Wel uiterst elegant Gianvito Rossi en die zwarte pumps van Aquazurra, hoewel deze beauty’s van mij wel ietsje lager mogen zijn.

Last edited 25 dagen geleden by Jacqueline

Helemaal eens met de keuze voor de lelijkste schoenen! In deze categorie vallen wat mij betreft ook de felrode lak schoenen met open teen en hoge hak (die me altijd aan het ‘oudste beroep ter wereld’ doen doenken…). Ik hou verder ook helemaal niet van plateau-zolen.
Josine’s selectie voor de mooiste schoenen vind ik ook erg mooi! Prachtig zelfs!
Ook de favoriete schoenen kan ik helemaal begrijpen. Eindeloze variatie. Ik hou erg van dit model, elegant en met een hoge hak; en toch zou het wat mij betreft best ook een tandje lager mogen. een hak van 7-8 cm is ook elegant, het hoeft niet vanaf 10 cm te zijn.
Een beetje variatie/creativiteit zou best welkom zijn. De Rossi pumps worden wel wat standaard. Maar kitten heels zoals Letizia succesvol draagt staan onze Koningin waarschijnlijk minder goed, omdat ze grote voeten heeft en niet heel slanke enkels. Maar een keer iets wat multi-color is, of met een gespje, riempje, bandje, of een iets ander model? Suggesties?

De pumps van Jennifer Chamandi, die Koningin Rania vaak draagt, zouden Maxima ook mooi staan

Leuk dat de zwarte schoenen van Aquazzurra jouw favoriet zijn. Ik kan me veel negatieve reacties over dez3 schoenen herinneren op deze site, terwijl ik ze echt prachtig vond. Ik ben ook niet zo’n fan van plateauzolen, maar die onder de Sari vond ik best wel passen (ook geen populaire mening, weet ik). Wat ik lelijk vind, is als tenen over de schoen vallen (bij open schoenen). Ik snap niet waarom je dan geen grotere maat zou nemen. Zou er een reden zijn waarom ze daar dan niet voor kiest?

🤣 hilarisch

Hoi Eva, tenen over de rand. Ik heb er wel eens eerder over geschreven.
Een goede vriendin van mij moest dansschoenen voor salsa les.
Haar is toen aangeraden om juist de tenen iets over de rand te laten steken (ze wilde zelf een maat groter kopen), omdat je dan een betere grip en stabiliteit hebt.
Wat voor dansen geldt, zal ook voor lopen gelden. Zou een reden kunnen zijn, plus haar grote maat (42) voeten.
Maar ik snap dat het voor sommige storend is.

Josine, ik ga helemaal met je mee in jouw indeling!
Wat ik echt nooit mooi vind zijn de peeptoes, totaal niet mijn smaak en ik heb het idee dat Maxima deze dan ook nog eens te klein koopt………

De lelijkste zijn wat mij betreft toch echt die van Salvatore Ferragamo met de gouden hakken en het strikje voorop. Gedragen bij het koniningsdag concert 2019.

O sorry Marja, ook ik ben het niet met je eens. Ik vind dat toppers.
Smaken verschillen; is maar goed ook anders zou de wereld zo saai worden😉

🤭 ……en dat vind ík nu juist zulke prachtige schoenen!!
Van mij mag ze die in meer kleuren en uitvoeringen aanschaffen!
Een welkome afwisseling op de hoge, dunne naaldhakken, die haar overigens heel mooi staan hoor.

Ik vind het ook toppers 🤩 maar laat ze het ajb bij 1 paar houden

Die vind ik juist erg mooi, net zoals de strass pumps hierboven, inclusief de outfit.

Leuk overzicht.
Die zwarte bandjesschoenen van Natan staan echt niemand. Daar krijgt zelfs het slankste model op de catwalk nog stevige benen van.
Er zijn nogal wat meningen negatief op de allerhoogste Aquazzura schoenen. Ik vind ze wel mooi. Zo’n plateau zorgt daarbij voor minder pijnlijke voeten en je kunt nog hogere hakken dragen, omdat de hoogte van de plateau erbij kan.
Daarbij is het een bescheiden gouden kleur die goed gecombineerd kan worden. Ter vergelijking de schoenen die Laurentien gisteravond droeg zijn veel opvallender.

En toch … plateauzolen plooien niet ….de hoogte kan dan voor de voet meevallen, de zolen dragen is geen geschenk voor de voeten met een verhoogd risico op omslaan …. niets boven een gewoon model …

Dat is waar maribrune, maar toen ik nog hoge hakken kon dragen, keek ik vaak wel naar een plateauzool.
Door de druk van de hoge hak op je voorvoet en dan een dunne zool🫣 Je voelt elke oneffenheid en dat gaat pijn veroorzaken.
Tegenwoordig heb je gelukkig meer “hulpmiddelen” zoals gelzooltjes en speciale steunzooltjes voor schoenen met hakken, dat is al veel beter.
Door je enkel zwikken is inderdaad een groter risico met plateauzolen. Ik kies/koos daarom vrij lage plateau’s uit en zou never ever op de Aquazzura schoenen hebben kunnen lopen.
Laten we eerlijk zijn: lopen op hakken is slecht voor je voeten (kijk maar naar Letizia), maar het staat zo mooi🫣😉

Haha je onderdanen-ons allen dus

Zulke hoge hakken staan haar altijd super chique.
Ik hoop alleen dat ze afwisselt en vooral goed voor haar voeten zorgt. Zo’n spitse neus kan niet gezond zijn voor je voeten.

Die gouden van Aquazzura vind ik heel erg lelijk, ze staan totaal niet onder die mooie sari.

Die zwarte klompjes vind ik ook lelijk. Evenals die 13 cm hoge Aquazzura, divind ik (laat ik het netjes houden) niet koninklijk.
De schoenen van Gianvito Rossi zijn steeds weer elegant, heerlijk als je die in zo veel kleuren en uitvoeringen in de kast hebt staan, Ik ben toch wel wat jaloers dat ze op 10 cm naald kan lopen. Dat zouden voor mij “zitschoenen” zijn, als ik alleen hoef te loipen van deur naar auto. Maar de lagere hak en kittenheel die Letitzia tegenwoordig draagt gaven ook een elegante look.

Volledig mee eens…

Helemaal eens, Josine, met de mooiste en de lelijkste.