Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 22 apr 19 reacties

Dit deed Máxima tussen welkomstceremonie en staatsbanket

Tijdens het Spaanse staatsbezoek waren de agenda’s van Letizia en Máxima helemaal leeg. Toch kwam laatstgenoemde wel in beeld.

Regelmatig neemt Máxima de partner van een staatshoofd tussen welkomstceremonie en staatsbanket mee naar een museum. In 2017 ging ze met de Argentijnen naar het Anne Frank Huis, mevrouw Macron werd in 2023 meegenomen naar Keukenhof. Op verzoek van koningin Letizia bleef de agenda tijdens het Spaanse staatsbezoek leeg. Toch kwam Máxima wel in beeld. Terwijl de fotografen aan de voorzijde van het paleis aan het wachten waren op Amalia, kregen ze opeens de koningin voor hun lens. In eerste instantie werd ze helemaal niet herkend. Bij een mevrouw in legerlegging denk je niet zo snel aan een majesteit. Maar toen bleek de mevrouw Mambo vast te houden en werd ze vergezeld door beveiligers. Hierbij dus het bewijs dat Máxima en Letizia écht niet samen op stap zijn gegaan. De koningin is naar huis gegaan om te sporten en keerde aan het einde van de middag terug voor een verblijf in de kappersstoel.

Anneke Janssen
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
19 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik denk echt dat Letizia wilde uitrusten. En waarschijnlijk vond ze dat ook vervelend maar had ze het gewoon nodig, misschien een griepje, inderdaad haar zere voeten, oververmoeid, of een ander vervelend kwaaltje. Maxima zal wellicht daarom last minute besloten hebben te gaan sporten. Vind ik best knap. En ze heeft nu eenmaal de luxe om daarvoor, met privéchauffeur neem ik aan, van Amsterdam naar Den Haag te gaan. Ik denk niet dat ze elkaar bewust hebben vermeden.

Maar als Letizia dit heeft afgezegd ivm haar rust, dan moet toch wel bekend zijn waar de dames samen naar toe hadden willen gaan ?
Je hebt toch met zoveel dingen te maken als er 2 koninginnen komen?

Ja dat is ook weer waar. We zullen het nooit weten.

Wat leuk dat mambootje ook in t paleis was!
Discipline is van ijzer bij onze queen

Oh wat een discipline om te gaan sporten. Ik denk dat ik een film opgezet zou hebben om dan in dezelfde kledij als Maxima in de zetel te hangen haha! Bedankt voor dit unieke kijkje achter de schermen.

Inderdaad onherkenbaar.

Ha sporten terwijl je ’s avonds nog moet “staatsbanketten”, petje af hoor.
Laat zien hoe ze voor haar slanke lijn moet werken en vastberaden ze is.
Jammer dat Letizia heeft afgezien van een middagje samen, maar als zij voetproblemen heeft snap ik dat ze gewoon wat rust wil houden.

Mijn aandacht blijft even haken bij de beveiligers….!
Broodnodig in onze tijd en samenleving….helaas!
Het zal absoluut een gevoel van bescherming geven.
Maar het lijkt mij wel eens zuchten voor de Royals, om altijd en overal omringd te moeten worden door deze mannen; ook tijdens privé uitstapjes….!
Ik hoop dat beide koninginnen in goed overleg hun middag ingevuld hebben naar tevredenheid.

Ha, daar ben ik benieuwd naar.
Heb gisteren de eerste twee afleveringen gezien, ben benieuwd hoe men er hier over denkt.

Inderdaad; dan heeft Maxima hier dus al een lange ervaring mee!
Ben benieuwd naar het blog wat je ons in het vooruitzicht stelt, Josine!

Na de lunch even op en af voor een paar uurtjes vanuit amsterdam naar den haag om te sporten !!! Ja, modern times zeker …

Ben ik de enige die dit beetje vreemd vind? Ik zou toch denken dat je buiten beeld om ook iets gezelligs samen kan doen?
Zoveel overeenkomsten samen, echtgenoot van staatshoofd, kinderen in dezelfde levensfase, beiden voor hun huwelijk gewoon een baan gehad, en dan krijg je allebei zo.n leven? ik kwam denk ik niet uitgepraat, ha ha

Misschien had de gast wel een online vergadering over een ander belangrijk onderwerp.

De spaanse royals hadden natuurlijk al een receptie met de landgenoten de avond voor de aanvang van het officiele bezoek … mss was dat uitgelopen en was rust ifv de zere voeten aangewezen … leven met chronische pijn is niet evident . Verbleven de spaanse royals in het paleis op de dam of op hotel ?? maar of maxima dan voor deze korte tijd heen en terug naar den haag moest om te sporten dat is mij voor mij de vraag …

Dacht dat op dinsdag ook de receptie met de spaanse gemeenschap geprogrammeerd stond ..

Uiteraard, als de gast dat wil is heb je dat te respecteren, maat jammer is het wel.