Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 19 jul 0 reacties

Overzicht: Máxima's nieuwe schoenen van seizoen 1 2018

Koningin Máxima heeft de laatste jaren een duidelijke voorkeur voor hofschoenen met een spitse neus van Gianvito Rossi. De Italiaanse schoenontwerper heeft het ontwerp in minimaal twaalf verschillende kleuren aan de koningin mogen leveren, waarbij de lichtbruine exemplaren favoriet zijn (26 draagmomenten). Ik ben dolblij met de elegante en verfijnde pumps, maar natuurlijk is er nog veel meer moois te vinden in de schoenenkamer op Villa Eikenhorst. In deze blog heb ik alle nieuwe schoenen van januari 2018 tot juli 2018 op een rij gezet. 

1. Suède enkellaarsjes van Tod's. Máxima droeg ze oa tijdens de nieuwjaarsontvangst op het Koninklijk Paleis. 
2. Wie Louboutin zegt, zegt hoge hakken met een rode zool. De Franse ontwerper heeft echter meer in huis. Deze ballerina's met pareltjes en studs komen ook uit zijn atelier. Máxima droeg ze tijdens de verjaardag van prinses Beatrix in februari 2018. 
3. Na afloop van de verjaardag droeg de koningin opnieuw nieuwe schoenen. Ditmaal hooggehakte enkellaarsjes van Gianvito Rossi. 

4. Hooggehakte pumps van Gianvito Rossi, oa gedragen in Luxemburg. 
5. Tijdens de Olympische Spelen in Korea gunde Máxima haar voeten even rust. Deze fitness-schoenen komen, zoals het logo al verklapt, bij Fila vandaan. 
6. Gianvito Rossi kan deze zomer een extra keer op vakantie. Deze zwarte suède pumps komen ook uit zijn atelier. Máxima droeg ze oa in Doorn bij een bezoek aan het Oranje Fonds

7. Een dagje vrijwilligerswerk is voor Máxima geen reden om platte schoenen aan te doen. Tijdens NL Doet 2018 droeg ze deze zwarte laarsjes met hoge hak. De ontwerper is nog niet gevonden. 
8. Als we het hebben over Máxima's pumps, komt niet alleen de naam van Gianvito Rossi ter sprake. Deze zandkleurige pumps lijken sterk op zijn 'court shoes', maar zijn toch echt anders. Helaas ben ik er nog niet achter waar ze wel zijn gekocht. Máxima droeg ze tijdens de opening van het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie
9. Deze zwarte pump is waarschijnlijk het zwarte broertje of zusje van nummer 8. Máxima droeg ze onlangs tijdens een bezoek aan de Young Lady Business Academy.

10. Tijdens vergaderingen in Washington droeg Máxima deze nieuwe laarzen van Gianvito Rossi. Ben ik de enige die ze héél graag wil hebben? 
11. Deze pumps met strik en gouden hak van Salvatore Ferragamo kennen we op MKM inmiddels wel. Tijdens elk draagmoment komen ze weer ter sprake vanwege het opvallende ontwerp. Máxima droeg ze oa op Bevrijdingsdag 2018. 
12. Deze sandaletten hebben van Gianvito Rossi de naam 'Portofino' gekregen. Blijkbaar vallen ze bij Máxima erg in de smaak, want inmiddels heeft de koningin het ontwerp in vijf verschillende uitvoeringen gedragen. Deze lichtroze exemplaren kregen we te zien op Curaçao. 

13. In China schotelde Máxima ons hippe loafers met studs van banana Republic voor. Ik ben niet op slag verliefd, maar dat ligt vast aan mij 😉 
14. Last but not least kregen we ook nog sleehakken (wedges) te zien tijdens de zomerfotosessie. De ontwerper van het schoeisel is helaas nog niet gevonden. 

Ik ben me ervan bewust dat blogs over Máxima's schoenencollectie een discussie kan aanwakkeren over het aantal schoenen en het kledingbudget van de koningin. Ik snap dat volkomen, maar tegelijkertijd belemmert het soms de overige gesprekken over Máxima's stijl en de schoenen an sich. Ik wil jullie daarom vragen om de discussie over Máxima's budget te voeren onder deze blog. Het gesprek is daar al gaande. Alvast bedankt!  

Foto's met dank aan PPE

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments