LIVEBLOG: Koninklijke gasten bij het huwelijk van Prins Carl-Philip & Sofia Hellqvist.

Meer info over het huwelijk.

De livestream van 15:00 - 0:00 uur.

15:20 uur: De eerste gasten arriveren. Ook de hoofdpredikant, emeritus Biskop Lars-Göran Lönnermark is gearriveerd. Hij zal samen met Hofpredikant Michael Bjerkhagen de huwelijksdienst leiden.

15:30 uur: De liturgie van de huwelijksdienst is hier te vinden. SVT toonde diverse beelden uit Carl Philips jeugd. Hier 1 foto.

15:37 Eerste beelden van Prinses Tatiana van Griekenland! Haar kapper plaatste deze foto op instagram.

Foto ©danielphuhuynh op Instagram

15:38 Louise Gottlieb, vriendin van Prinses Madeleine (en blijkbaar ook van Prins Carl Philip) is gearriveerd met haar partner.

15:40 De kerk loopt langzaam vol.

15:45 uur Edward, Sophie en Japanse Prinses Takamado vertrokken bij hotel. Sophie draagt bij haar japon de diamanten tiara met aquamarijn. De eerste keer dat we de hertogin zagen met het hoofdsieraad was in 2005 in Monaco, maar nog steeds is de exacte herkomst niet bekend.

15:50 Prins Nikolaos en Prinses Tatiana van Griekenland zijn gearriveerd bij de Koninklijke Kapel. Tatiana draagt een japon van Celia Kritharioti.

Koningin Silvia draagt vandaag ​​een licht lila jurk in zijde satijn. De jurk is geborduurd met kant, pailletten en steentjes. Qua juwelen draagt de Koningin de Leuchtenberg parure, bestaande uit saffieren en diamanten: een diadeem, oorhangers, een broche, een collier met briljanten en een armband uit de koninklijke kluis. 

Kroonprinses Victoria draagt een japon van H&M Conscious. De japon is niet exact op internet te vinden, maar wel een japon met een vergelijkbaar rokgedeelte. Victoria draagt voor de eerste keer in haar leven de diamanten Connaught-tiara.

 

De hoogzwangere prinses Madeleine draagt vandaag een abrikooskleurige positie japon van Elie Saab. Met dank aan Juliette hebben we inmiddels afbeeldingen van de japon, die zo te zien speciaal is vermaakt. De japon staat haar prachtig!

Madeleine draagt haar privé-diadeem en Vasaoorhangers.

Prinses Leonore in een jurkje van haar betovergrootvader Gustav Vl Adolf.

Koningin Margrethe draagt de rode galajurk die ze ook tijdens een van de feesten voor haar 75e verjaardag droeg. Qua juwelen draagt ze de Baden-Palmette tiara.

Koningin Mathilde draagt een blauwe japon. Qua juwelen draagt ze onder andere het Diadeem der Negen Provincien.

Prinses Mary:

Mette Marit in een japon van Giambattista Valli: 

Sophie:

Prinses Marie:

Koningin Sonja draagt een knalgele galajurk (zet even je zonnebril op), samen met Koningin Margrethe en koningin Máxima. Koningin Sonja draagt Koningin Mauds pareltiara.

19:15 - 19:30 De Koninklijke gasten en het bruidspaar arriveert in de Vita Havet, de zaal van het Koninklijk Paleis waar het feest gehouden wordt.

20:35 uur: Koning Carl Gustaf heeft zojuist zijn toespraak gehouden. Hij richtte eerste het woord tot Carl Philip, vervolgens tot Sofia. Hij heette Sofia welkom in de familie, en noemde haar een warm en open persoon. Ook heette hij de familie Hellqvist welkom in de familie.

Het menu is hier te vinden (in het Zweeds). 

21:30 uur: Zojuist hield Erik Hellqvist, de vader van Prinses Sofia, zijn toespraak. Aansluitend werd deel 3 van het menu opgediend: gerookte snoek met saus (voor de exacte details, zie de link naar het menu).

22:30 uur: Prins Carl Philip heeft zojuist zijn toespraak gehouden. Aansluitend werd het 'toetje' geserveerd. Hm, je zou er zin in krijgen!

23:00 uur: Prinses Sofia had zojuist een heel bijzondere verrassing voor Prins Carl-Philip. Sofia had op eigen houtje een zangeres geregeld die een lied kwam zingen. Ineens kreeg werd afgekondigd dat Prinses Sofia het woord zou krijgen. Sofia hield een heel korte toespraakje, waarin ze zei een verrassing te hebben voor haar man. Prins Carl-Philip was compleet verbluft en raakte helemaal ontroerd van het lied en het gebaar. Na afloop werd er natuurlijk gekust, en het verliefde stel had even alleen oog voor elkaar!

23:45 uur: Prins Carl-Philip en Prinses Sofia hebben zojuist de zeer bijzondere bruidstaart aangesneden. De taart heeft onder andere de smaken pistache en rabarber. 

00:30 uur: Prins Carl-Philip en Prinses Sofia hebben zojuist gedanst. Kort daarna kwamen ook Koning Carl Gustaf en Sofia's moeder, Koningin Silvia en Sofia's vader de dansvloer op, gevolgd door Kroonprinses Victoria en Prins Daniel en anderen.

LIVEBLOG GESLOTEN

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog,  met veel (informatieve) hulp van Josine Droogendijk. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals - theworldofroyals@hotmail.nl.

Niets van deze website mag verveelvoudigd en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie, fax, overtypen, opslag in een geautomatiseerd gegevensbestand of anderszins, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de beheerders.

 

Reacties


afbeelding van Mary

Mary

zondag 14 jun 2015 - 18:32

Dringt eerlijk gezegd nu pas tot me door met officiële foto's.. D'r zus is ook in wit of iets wat er op lijkt... Not done als gast op bruiloft...

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 15 jun 2015 - 09:35

De ene zus was gekleed in heel lichtroze, de andere in lichtgroen.

afbeelding van Mary

Mary

woensdag 17 jun 2015 - 21:47

Lichtroze... meen je dat... nou dan wel heel licht roze. Ik zie het aan voor wit / off white...

afbeelding van Merel

Merel

zondag 14 jun 2015 - 12:33

Wat een parade aan prachtig geklede gasten! Ik vind, naast Maxima, Madeleine (wow, wat stralend hoogzwanger!), Victoria (heel klassiek model, moderne stof, en dan ook nog van Zweedse makelij, goed gedaan! Zij heeft een ongelofelijk waardige uitstraling, echt een koningin in de dop), Mary en Mathilde erg mooi. Minder mooi vind ik Marie (die horizontale plooien...), Mette Marit (rok prachtig, maar bovenstuk maakt plomp, al had ze wel het beste accessoire van iedereen bij zich: Haakon), en Sonja (Pino). De Zweedse tantes zijn 'hors catégorie', met name Brigitta, wat een figuur: iedereen heeft recht op een gekke tante...!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zondag 14 jun 2015 - 09:34

Wat een sprookje en wat hebben jullie ons snel blij gemaakt met alle blogs.
Volgens mij is de jurk van Madeleine echt roze en niet dezelfde abrikooskleur als het originele ontwerp.
Op My Royals staat dat de rok die Mette Marit draagt van Temperley uit Londen is.

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

maandag 15 jun 2015 - 09:36

Fijn AnnekeM, dat het zo gewaardeerd wordt!

Aha, k zal es kijken ol ik de jurk/rok van MM kan vinden. Ik kon bij Giambattista Valli de jurk al niet vinden, ook niet bij oudere collecties, dus kan goed kloppen! Dank je wel!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zondag 14 jun 2015 - 00:45

De Liveblog is gesloten, maar reageren mag natuurlijk altijd! Prachtige beelden waren het vandaag, ook van de openingsdans zojuist! Geniet er van!

afbeelding van car

car

zaterdag 13 jun 2015 - 23:13

Ik vind een h&mmetje voor de bruiloft van je broer wel gewaagd! En als er geen royalty watchers en fashionistas waren..was het niemand opgevallen en dachten we aan een peperdure ontwerper! Alhoewel deze wss ook voor haar is gemaakt en een aardig centje zal kosten! (Persoonlijk doet hij niks voor haaar figuur, naar mijn mening dan) ;)

afbeelding van Sanne

Sanne

zondag 14 jun 2015 - 21:34

Dat H&Mettje had ik ook niet verwacht bij Victoria, hoewel ze wel vaker H&M draagt op officiële gelegenheden.
Maar iedereen die de informatie op de website van de Zweedse koninklijke familie heeft gelezen, wist dat Victoria H&M droeg, want het Hof had het in hun bericht over de kleding van de familieleden zo specifiek genoemd :) Het was dus eigenlijk alleen nog zoeken naar een foto van een model met de japon en dat was best lastig volgens mij, want ik kon 't niet vinden ;).

afbeelding van Sanne

Sanne

zaterdag 13 jun 2015 - 22:58

De gele japon die Sonja droeg heeft ze al veel vaker gedragen:

- 11 juni 2009, 75e verjaardag prins-gemaal Henrik van Denemarken http://imagizer.imageshack.us/v2/245x431q90/594/jrl6.jpg
- 5 juni 2008, staatsbezoek Vietnam aan Noorwegen
http://imagizer.imageshack.us/v2/287x431q90/10/6ezu.jpg
- 13 september 2007, staatsbezoek Brazilië aan Noorwegen
http://imagizer.imageshack.us/v2/287x431q90/203/ldps.jpg
- 5 juni 2007, staatsbezoek Noorwegen aan Finland
http://oi59.tinypic.com/2upakc9.jpg
- 1 september 2005, staatsbezoek Noorwegen aan Zweden
http://oi62.tinypic.com/2mpx6hs.jpg
- 17 juni 1998, staatsbezoek Duitsland aan Noorwegen
http://oi62.tinypic.com/dq2fie.jpg

Al een behoorlijk oud exemplaar dus! :)

afbeelding van marinde

marinde

zondag 14 jun 2015 - 22:17

En toch blijft dit exemplaar me zeer aan de ogen doen.....

afbeelding van Sanne

Sanne

zaterdag 13 jun 2015 - 22:46

Koningin Silvia droeg niet het viftediadeem, maar koningin Maud's Pareltiara!
Het Vifte diadeem is véél kleiner. Maud's Pareltiara is in kleine en grote versie te dragen, Sonja droeg vandaag de hoge versie!
Dit gaat over Koningin Maud's pareltiara: http://www.allthingsroyal.nl/koninklijkejuwelen/noorwegen/maudspareltiar...
Hier zie je het Vifte Diadeem, die ook als ketting gedragen kan worden: http://www.allthingsroyal.nl/koninklijkejuwelen/noorwegen/viftetiara.php

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 13 jun 2015 - 23:16

Dank je wel! Ik ben niet helemaal thuis in juwelen, moet dat altijd eerst opzoeken, dus dan is een vergissing snel gemaakt. Goed dat je het zegt, en bedankt voor je aanvulling! Heb het aangepast. Nog even de openingsdans, en dan sluit de liveblog! Evt volgt volgende week nog ontbrekende info over de kleding.

afbeelding van Sanne

Sanne

zondag 14 jun 2015 - 21:38

Graag gedaan! ;)
Écht top gedaan hoor, je bent er hartstikke druk mee geweest gisteren! Top! Complimenten voor jou en Josine natuurlijk voor alle berichten en info rondom het huwelijk!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 13 jun 2015 - 21:51

Wat geweldig dat je zo snel zoveel nieuws op je blog hebt! Bijzondere jurk van Victoria. Ik vond het al een van de mooiste jurken, maar wel heel speciaal dat deze van H&M komt.. Of misschien komt de stof er vandaan en heeft iemand anders het ontwerp gemaakt. En Oh wat zijn al die bloemobjecten prachtig!!!

afbeelding van Magda

Magda

zaterdag 13 jun 2015 - 21:21

Een vraag: Is dat Doutzen Kroes op de foto van H&M ?

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 13 jun 2015 - 21:45

Ik dacht het inderdaad ook al! Dan waarschijnlijk toch goed gezien!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 13 jun 2015 - 20:14

Blijf kijken ;-), de log wordt nog steeds aangevuld met beelden en info. We zijn er druk mee bezig!

afbeelding van Iris

Iris

zaterdag 13 jun 2015 - 18:53

Eerlijk gezegd vind ik die jurk van Koningin Sonja helemaal geen probleem, vind hem zelfs mooi! Iets heel anders dan anders en het staat haar goed.... De rest allemaal saai, Mary, Sophie, Mette Marit, Mathilde.... Maxima was het feestelijkst.

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 13 jun 2015 - 18:05

Koningin Sonja is niet echt bescheiden en subtiel :P

afbeelding van car

car

zaterdag 13 jun 2015 - 18:53

Jou reactie(of the world of royals haha)....zet je zonnebril ff op.. hahahahahaaha ik moet lachenn :))

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 13 jun 2015 - 21:44

Haha nee dat was Josine, zij heeft tussendoor ook meegeschreven, want ik kwam niet rond met beide sites en de livestream volgen tegelijkertijd. Wel lachen, Josine heeft helemaal gelijk!

afbeelding van Josine Droogendijk

Josine Droogendijk

zaterdag 13 jun 2015 - 18:00

Foto's toegevoegd :)

afbeelding van elise1

elise1

zaterdag 13 jun 2015 - 17:05

Koningin Sylvia vind ik prachtig: mooie kleur jurk, prachtige juwelen, helemaal af. Veel andere mooie outfits ook. Fijn om te zien. Alleen de gele jurk van Sonja vind ik verschrikkelijk.
Mette-Marit heeft gelukkig een mooie jurk aan met kleuren die haar geweldig flatteren. Prachtige oorhangers ook, mooi kapsel. Alleen: weer zo'n hoge hals en korte mouwen. Ze is nogal 'zwaar'van boven en wat je dan NIET moet doen is korte mouwen ,die ter hoogte van de boezem eindigen, dragen. En ook geen hoge halslijn. Zo ziet het allemaal nog plomper uit. Tijdens het huwelijk van Victoria droeg ze een jurk met een vierkante halslijn. Veel beter voor haar!

afbeelding van Siobhan

Siobhan

zaterdag 13 jun 2015 - 16:59

Prinses Mary mooi . Koningin Sylvia mooi. Madeleine echt een beauty zo hoogzwanger in mooie dress met bijpassend tasje. Jurk Victoria mooi ontwerp had wat meer kleur mogen hebben.
Wat is Estelle lief! Schattige bruidsjurkjes

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 13 jun 2015 - 16:28

Wat zien Victoria en Mathilde er super mooi uit! Ook koningin Sylvia en Mette Marit dragen prachtige jurken. De rest vind ik mooi, maar niet heel bijzonder. Het geel van de jurk van koningin Sonja vind ik veel te fel. Geen goede keuze voor een gelegenheid als deze.

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 13 jun 2015 - 16:19

Oh grappig, Victoria draagt iets dat lijkt op een slangenprint ;)

afbeelding van car

car

zaterdag 13 jun 2015 - 16:16

Wauwwww galantttt

afbeelding van car

car

zaterdag 13 jun 2015 - 16:16

Maximaaaa is moooooi!!!!!!! In de jruk van koningsvaaaart

afbeelding van car

car

zaterdag 13 jun 2015 - 16:14

Mary dr jurk is te lang haha ze viel bijna dr over..wel mooi

afbeelding van car

car

zaterdag 13 jun 2015 - 16:13

Mette marit wel mooi

afbeelding van Merel

Merel

zaterdag 13 jun 2015 - 16:19

MMs kapsel is ook geweldig!

afbeelding van car

car

zaterdag 13 jun 2015 - 16:12

Och och die brigitta hahahahaah net uit dr bed en van de Kermis!

afbeelding van car

car

zaterdag 13 jun 2015 - 16:09

Marthe louise geen flaterende jurk..marie wel mooi!

afbeelding van AnnekeM

AnnekeM

zaterdag 13 jun 2015 - 15:55

Het ziet er weer uit als een jurkenfeestje. Heel benieuwd wat de Zweedse familie en Mathilde gaan dragen... Fijn dat ZDF alles live uitzendt!

afbeelding van Moderator Petra

Moderator Petra

zaterdag 13 jun 2015 - 16:04

SVT zendt van 15:00 - 0:00 uit, op internet goed te zien. Dus als ZDF klaar is misschien een aanrader!

Verder komen Josine en ik nu even weinig toe aan reageren op reacties. We zijn enorm druk met info zoeken en plaatsen (ik ook op mn eigen site, Josine helpt mij met deze log). Maar t is heerlijk om te doen!

© 2022 ModeKoninginMaxima.nl | Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacy & cookie policy
Realisatie door TWS Media uit Veenendaal

Realisatie door TWS Media

TWS Media uit Veenendaal is gespecialiseerd in het ontwikkelen van websites. Meer informatie? Bezoek onze website ?